- Український народ як носій суверенітету і єдине джерело влади може реалізувати своє право визначати конституційний лад в Україні шляхом прийняття Конституції України на всеукраїнському референдумі - з Рішення КСУ № 6-рп/2005 від 05.10.2005. Умисне невиконання службовою особою рішення ЄСПЛ, рішення КСУ та умисне недодержання нею висновку КСУ - карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років – ч. 4 ст. 382 КК України -

пʼятницю, 25 травня 2018 р.

Спочатку були справи – повідомлення про утворення Громадської організації «Багнет Нації»

Усвідомлюючи високий рівень персональної громадянської відповідальності у розбудові української держави, сповідуючи принципи проголошені в Акті про проголошення незалежності України (від 24.08.1991  1427-XII), керуючись гарантованим статтею 36. Конституції України (від 28.06.1996  254к/96-ВР) правом, відповідно до якого «Громадяни України мають право на свободу об'єднання у громадські організації для здійснення і захисту своїх прав і свобод та задоволення політичних, економічних, соціальних, культурних та інших інтересів, захисту прав і свобод інших людей», керуючись положеннями Закону України «Про об’єднання громадян» (від 16.06.1992  2460-XII), повідомляємо (інформуємо) громадськість, про утворення в Дніпрі 23 травня 2018 року Громадської організації «Багнет Нації», без її державної реєстрації в органах державної влади, у зв’язку з повною відсутністю останніх (органів влади) та Великої Державної Печатки України, на момент утворення зазначеного громадського об’єднання, на теренах Корпорації «Україна ЛТД».

Увага!!! Єдиним офіційним інформаційним ресурсом ГО «Багнет Нації» є однойменний блог: bagnetnacii.blogspot.com
Публікуємо правоустановчі документи (Протокол засідання Громадян № 01 і Статут) Громадської організації «Багнет Нації»:

Протокол №1
Зборів Громадян
щодо утворення Громадської організації
«Багнет Нації»
м. Дніпропетровськ                                   «23» травня 2018 року
 На Зборах присутні:
1.     Калюжний Юрій Геннадійович.
2.     Філіпенко Сергій Веніамінович.
3.     Акулов Владислав Віталійович.
ПОРЯДОК ДЕННИЙ:
1. Обрання голови та секретаря Зборів.
2. Про утворення Громадської організації «Багнет Нації».
3 Про затвердження Статуту Громадської організації «Багнет Нації».
4. Про обрання Голови Громадської організації «Багнет Нації».
 5. Про визначення напрямків діяльності Громадської організації «Багнет Нації» у сфері захисту положень Конституції України та відновлення конституційного ладу в Україні.
6. Про затвердження першочергових дій Громадської організації «Багнет Нації» на поточний період до 01 січня 2019 року. 
1. З питання виборів голови та секретаря Загальних зборів:
СЛУХАЛИ:                       
Акулов В. В. запропонував обрати головою загальних зборів Калюжного Ю. Г.; секретарем загальних зборів Філіпенка С. В..
УХВАЛИЛИ:
Обрати головою загальних зборів Калюжного Ю. Г.; секретарем загальних зборів Філіпенка С. В..
ГОЛОСУВАЛИ:
«За» – одностайно.
2. З питання про обрання утворення Громадської організації «Багнет Нації»:
СЛУХАЛИ:
Філіпенко С.В., який запропонував реалізувати своє конституційне право для здійснення і захисту своїх прав і свобод та задоволення політичних, економічних, соціальних, культурних та інших інтересів, гарантоване статтею 36. Конституції України, через утворення громадської організації.
ВИСТУПИЛИ:
Калюжний Ю. Г. зазначив, що створення громадської організації має відповідати нормам Закону України від 16.06.1992 № 2460-XII «Про об’єднання громадян» та основоположним принципам Конституції України.
УХВАЛИЛИ:
Утворити Громадську організацію з назвою ГО «Багнет Нації»
ГОЛОСУВАЛИ:
«За» – одностайно.
3. З питання про затвердження Статуту Громадської організації «Багнет Нації»:
ВИСТУПИЛИ:
Акулов В. В. запропонував, затвердити Статут Громадської організації «Багнет Нації».
УХВАЛИЛИ:
Затвердити Статут Громадської організації «Багнет Нації».
ГОЛОСУВАЛИ:
«За» – одностайно.
 4. З питання обрання Голови Громадської організації «Багнет Нації»:
ВИСТУПИЛИ:
Філіпенко С. В.,  керуючись затвердженим Статутом, запропонував обрати Головою Громадської організації «Багнет Нації» Акулова В. В., на період до проведення Конференції Громадської організації «Багнет Нації».
УХВАЛИЛИ:
Обрати Головою Громадської організації «Багнет Нації» Акулова В. В., на період до проведення Конференції Громадської організації «Багнет Нації».
ГОЛОСУВАЛИ:
«За» – одностайно.
 5. З питання про визначення напрямків діяльності Громадської організації «Багнет Нації» у сфері захисту положень Конституції України через відновлення конституційного ладу в Україні:
СЛУХАЛИ:
Доповідь новообраного Голови Громадської організації «Багнет Нації» стосовно ситуації в Україні, яка склалася внаслідок невиконання Конституції України у всіх сферах життя.
УХВАЛИЛИ:
Керуючись положеннями Конституції України, нормами чинного законодавства України та положеннями затвердженого Статуту Громадської організації «Багнет Нації», реалізувати своє конституційне право для здійснення і захисту своїх прав і свобод та задоволення політичних, економічних, соціальних, культурних та інших інтересів, гарантоване статтею 36. Конституції України.
ГОЛОСУВАЛИ:
«За» – одностайно.
 6. З питання про затвердження першочергових дій Громадської організації «Багнет Нації» на поточний період до 01 січня 2019 року:
СЛУХАЛИ:
Калюжного Ю. Г., який ознайомив присутніх з проектом створення «Незалежної правозахисної Агенції по захисту прав споживачів» (далі – Агенція) та зазначив, що:
-      Основним видом діяльності Агенції  запропоновано визначити надання  послуг  по  захисту  прав  споживачів у сфері  житлово-комунальних  та інших послуг.
-      Агенція  бере на себе представницькі  функції  споживачів  у  всіх  державних, приватних, та  комунальних підприємствах з  оформлення  договірних  відношень, здійснення  платежів,  за  фактично  надані  послуги.
-      Агенція  захищає  кожного споживача,  який  уклав з нею договір  на  право представництва  його прав  від  неправомірних дій посадових  осіб  державних, приватних, та  комунальних підприємств. 
-      Агенція  зменшує  фактичні платежі   споживачів  за  житлово-комунальні   послуги  від  40  до  100%  на  підставі  вимог  виконання  нормативно – правових  актів  Держави  України. 
-      Агенція  здійснює  правовий  захист  кожного  споживача  у  відношеннях  з  державними, приватними,  та  комунальними підприємствами, що  надають  житлово-комунальні  послуги, або  здійснюють  виконавче  провадження  за  рішенням  суду. 
-      Агенція  приймає  участь за  дорученням  споживача  у  судових  процесах.
-      Відношення  між  споживачем і  агенцією відбуваються на  підставі  укладання  договорів  та  нотаріально  оформлених  довіреностей на  представництво по захисту прав в  житлово-комунальній сфері.
ВИСТУПИЛИ:
Акулов В. В. і Філіпенко С. В. на підтримку даного соціального проекту.
УХВАЛИЛИ:
Затвердити першочергові дії Громадської організації «Багнет Нації» на поточний період до 01 січня 2019 року та створення «Незалежної правозахисної Агенції по захисту прав споживачів» із визначеними функціями і напрямками її діяльності.
ГОЛОСУВАЛИ:
«За» – одностайно

 Голова зборів                                                         Калюжний Ю. Г.

 Секретар зборів                                                     Філіпенко С. В.

«ЗАТВЕРДЖЕНО»
                                     Установчими зборами
                                                                                   ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ
                              «БАГНЕТ НАЦІЇ»
                                                                       Протокол №1  від 23.05.2018р.









СТАТУТ

ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ
 «БАГНЕТ НАЦІЇ»
м. Дніпро
2018рік

1.    Загальні положення

1.1.    Громадська організація «Багнет Нації», є добровільною, незалежною, недержавною, неприбутковою громадською організацією, що будує свою роботу на принципах добровільності, законності, незалежності, самоврядування, гласності, публічності, рівності прав та обов’язків її членів. Організація створена для спільної реалізації мети та завдань, передбачених цим Статутом (надалі – ГО ««Багнет Нації»).

1.2.     ГО «Багнет Нації» здійснює свою діяльність на основі добровільності, рівноправності її членів, самоврядування та законності у відповідності до Конституції України, Законів України «Про об’єднання громадян» в редакції 1992 року, де визначалося, що право громадян на свободу  об'єднання  є  невід'ємним правом людини, інших законів України, які не суперечать Конституції України,  та цього Статуту.

1.3.     ГО «Багнет Нації» здійснює свою діяльність на території України, а за необхідністю і на міжнародному просторі.

1.4.
     ГО «Багнет Нації» з моменту публічного повідомлення про її створення, відповідно до вимог норм прямої дії Конституції України, володіє відокремленим майном, має самостійний баланс, круглу печатку, що містить її повну назву українською мовою та місцезнаходження, штампи, бланки зі своїм найменуванням, поточні та валютні рахунки в установах банків України, може мати символіку (прапор, герб, емблему) та іншу атрибутику ідентифікації. Символіка затверджується постійно діючим керівним органом ГО.

 1.5.     ГО «Багнет Нації» не має на меті отримання прибутків від своєї діяльності.

1.6.
     ГО «Багнет Нації» співпрацює з органами державної влади, органами місцевого самоврядування, об’єднаннями громадян України, а також із міжнародними організаціями, установами, організаціями та органами іноземних держав. Втручання в діяльність ГО державних, громадських або інших організацій, службових осіб, крім спеціально на те уповноважених законодавством, не допускається, так само як і втручання ГО у діяльність державних, громадських або інших організацій, службових осіб.

1.7.
     ГО «Багнет Нації» для досягнення мети своєї діяльності та у процесі здійснення всіх видів діяльності, передбачених цим Статутом (далі Статут), має право від свого імені укладати угоди (контракти), набувати майнові та особисті немайнові права, а також є стороною в судах загальної юрисдикції, поряд зі своєю основною діяльністю здійснювати підприємницьку діяльність, якщо інше не встановлено законом і якщо ця діяльність відповідає меті, для якої були створені, та що сприяє її досягненню.

1.8.  ГО «Багнет Нації» має право виконувати статутні завдання і цілі, здійснювати необхідну діяльність в порядку, встановленому законодавством,  приймати участь у об’єднаннях та асоціаціях згідно з чинним законодавством України.

1.9. ГО «Багнет Нації» може брати участь у порядку, визначеному законодавством, у роботі консультативних, дорадчих та інших допоміжних органів, що утворюються органами державної влади, органами місцевого самоврядування для проведення консультацій з громадськими об'єднаннями та підготовки рекомендацій з питань, що стосуються сфери діяльності ГО.

1.10. ГО «Багнет Нації» несе відповідальність по своїх зобов’язаннях за рахунок власних коштів у відповідності до чинного законодавства України. ГО не несе відповідальності за борги та зобов’язання своїх членів.

1.11. ГО «Багнет Нації» здійснює бухгалтерський облік і звітність у встановленому чинним законодавством порядку.

1.12. Повне найменування ГО «Багнет Нації» українською мовою:
ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ «Багнет Нації»;
          Скорочена найменування ГО «Багнет Нації» українською мовою:
ГО «Багнет Нації».
                  Повна найменування ГО «Багнет Нації» англійською мовою
PUBLIC ORGANIZATION «BAGNET NACII»
                   Скорочена найменування ГО «Багнет Нації» англійською мовою
PO «BAGNET NACII».

1.13.  Місцезнаходження ГО : 49000, м. Дніпро, пр.-т Дмитра Яворницького, 62, а/с 842, e-mail: svf2011@ukr.net  

2.    Мета і завдання ГО «Багнет Нації»

2.1.
    Головною метою діяльності ГО «Багнет Нації» об’єднання громадян України для здійснення ними діяльності у захисті своїх Конституційних та законних прав і свобод, відтворення людини, як суб’єкта первинної влади та власності, права які спрямовані на задоволення їх соціальних, політичних, економічних, екологічних, духовних, релігійних свобод та відродження національної спадщини у межах ними створених територіальних громад, що утворюють суверенність України, як соборну державу.

2.2.
    Активна участь у розбудові принципів національно-демократичної, правової та суверенної держави через:

2.2.1.
Спонукати громадян України до здійснення громадського впливу та контролю за дотриманням Конституції та законів України, всіма гілками влади, державними закладами та установами, всіма соціально-економічними інституціями, на які покладені обов’язки та від яких залежать дотримання конституційних прав, свобод та інтересів членів ГО «Багнет Нації» та громадян.
                    
2.2.2. Вивчання та формування соціально-економічних запитів громадян і донесення їх до відповідних владних органів та соціально-економічних інституцій;

2.2.3. Реалізацію та захист прав і свобод, задоволення суспільних, зокрема економічних, соціальних, культурних, екологічних, та інших інтересів членів ГО «
Багнет Нації» та громадян;

2.3.  З метою виконання статутних завдань і цілей ГО «
Багнет Нації» в установленому порядку: 

2.3.1. Виступає учасником цивільно-правових відносин, набуває майнові і немайнові права;

2.3.2. Представляє і захищає свої законні інтереси та законні інтереси своїх членів у державних та громадських органах та судах всіх юрисдикцій;

2.3.3. Створює умови для самозахисту кожною людиною своїх Конституційних прав і свобод, та обов’язків;

2.3.4. Приймає участь у створені територіальних громад для об’єднання прав і інтересів людей для здійснення безпосереднього народовладдя на відповідній території, що є частиною єдиної держави Україна;

2.3.5.  Організовує громадські слухання серед людей відносно отримання статусу громадянина України;

2.3.6. Бере участь у політичній діяльності, проводить масові заходи (збори, мітинги, демонстрації, тощо);

2.3.7. Одержує від органів державної влади і управління та органів місцевого самоврядування інформацію, необхідну для реалізації своїх цілей і завдань;

2.3.8. Приймає участь у розробці та втілені проектів правового захисту людей, які спрямовані на укріплення правового режиму у кожній територіальній громаді;

2.3.9. Сприяє розвитку та втілення національної ідеї створення національної економіки та національно-культурного та духовного розвитку громадського суспільства на Україні.

2.3.10. Надає юридичну, економічно-аналітичну, організаційну допомогу членам ГО «
Багнет Нації» та громадянам України у захисті та реалізації їх Конституційних прав і свобод;

 2.3.11. Створює інформаційну базу ГО «
Багнет Нації» та здійснює  інформаційне забезпечення членів ГО «Багнет Нації» та громадян України у відтворені народовладдя на Україні;
      
2.3.12. Проводить збір, аналіз і систематизацію пропозицій членів ГО «Багнет Нації» та громадян України, та громадян інших держав, розробляє шляхи і форми їх реалізації та доводить свої  розробки та наміри до відома зацікавлених членів ГО «Багнет Нації», вносить  готові пропозиції до відповідних органів та установ, керівництва окремих громад, проводить національно-патріотичну виховну роботу;

2.3.13. Сприяє удосконаленню громадської діяльності членів ГО  «
Багнет Нації»  та активності громадян України у здійсненні національно-патріотичних принципів у розбудові демократичної держави;

2.4. Розвиває і підтримує відносини з аналогічними об’єднаннями громадян міста, держави, організовує зустрічі, Конференції членів ГО «
Багнет Нації»;

2.5. Через засоби масової інформації та в інші законні способи розповсюджує інформацію та здійснює популяризацію досягнень та діяльності ГО «
Багнет Нації»;

2.6. Розвиває матеріально-технічну базу ГО «
Багнет Нації»;

2.7. Здійснює іншу необхідну діяльність згідно чинного законодавства, які не суперечать положенням прямої дії Конституції України.


3.    Членство в ГО «Багнет Нації»

3.1.   Членство в ГО «
Багнет Нації» може бути індивідуальним та колективним.

3.1.1. Індивідуальними членами ГО «
Багнет Нації» можуть бути дієздатні громадяни України та інших держав, які займаються соціальною діяльністю в будь-якій організаційно-правовій формі, передбаченій законодавством України або своєю практичною діяльністю сприяють розвитку держави.

3.1.2. Колективними членами ГО «
Багнет Нації»  можуть бути колективи підприємств, господарських товариств, кооперативів, організацій, громадських організацій, політичних партій.
 Колективні члени ГО «Багнет Нації» реалізують свої права та обов’язки через своїх представників.

3.2.  Прийом до ГО «
Багнет Нації» здійснюється Правлінням   ГО «Багнет Нації» на підставі:
                                                                 
3.2.1. Письмової заяви для індивідуальних членів;

3.2.2. Письмової заяви особи, уповноваженої  на це зборами трудового колективу (колективу засновників) та  протоколу зборів, на якому прийнято рішення про вступ до ГО «
Багнет Нації» для колективних членів. 

3.2.3. Рішення про прийняття до ГО «
Багнет Нації» приймається на черговому засіданні Правління простою більшістю голосів членів Правління.

3.2.4. Підставами для відмови в прийнятті до ГО «
Багнет Нації» або для виключення з ГО «Багнет Нації» є:

3.2.4.1. Здійснення дій, що суперечать цілям та завданням ГО «
Багнет Нації»;

 3.2.4.2. Обмеження заявника у дієздатності діючим законодавством України.

3.3. Членство у ГО «
Багнет Нації» припиняється в зв’язку з:

 3.3.1. Заявою члена ГО «Багнет Нації» про вихід, яка подається до Правління ГО «Багнет Нації»;

 3.3.2. Прийняттям рішення Правління ГО «
Багнет Нації» про виключення  з членів ГО «Багнет Нації» за  порушення Статуту або дій, несумісних з членством ГО «Багнет Нації» простою більшістю голосів членів Правління.

3.3.3. Ліквідацією ГО «Багнет Нації».

3.3.4. Рішення Правління ГО «
Багнет Нації» про виключення за необхідністю оголошуються  на конференції  ГО «Багнет Нації».

4. Права членів ГО «Багнет Нації»

 Члени ГО «Багнет Нації»  мають право:

4.1. Обирати та бути обраними до керівних органів ГО «
Багнет Нації»,  отримувати інформацію про їх роботу, брати участь у визначенні основних  напрямків діяльності ГО «Багнет Нації» та користуватися всім обсягом послуг, що надає ГО «Багнет Нації».

4.2. Обговорювати  будь-які питання діяльності ГО «
Багнет Нації» та вносити пропозиції щодо поліпшення її діяльності.
                         
4.3. Створювати територіальні осередки, за місцем проживання в будь якому населеному пункті України, групи і структури за напрямками та окремою тематикою роботи та реєструвати їх в ГО «Багнет Нації».

4.3.1. Реєстрація осередків, груп, структур здійснюється рішенням Правління при наявності не менше 5 осіб, що є членами  ГО «Багнет Нації» (у тому числі колективними) згідно Статуту. 
                           
4.3.2. Припинення реєстрації осередків, груп, структур здійснюється за рішення Правління на основі доцільності та наявності фактів діяльності таких осередків, груп та структур.

4.4. Відкликати з керівних органів ГО «Багнет Нації» за порушення Статуту або дій, несумісних з членством в ГО «Багнет Нації».
                                                                   
4.5. Ніхто  
не має права виступати та робити публічні заяви, від імені ГО «Багнет Нації» використовувати символіку та назву організації  без попереднього погодження з Правлінням ГО «Багнет Нації».

5. Обов’язки членів  ГО «Багнет Нації»

 Члени ГО «Багнет Нації» зобов’язані:

5.1. Дотримуватись положень Статуту ГО «Багнет Нації»;

5.2. Брати активну участь у досягненні цілей і здійснення завдань ГО «
Багнет Нації» в реалізації рішень її керівних органів;

5.3. Надавати ГО «
Багнет Нації» інформацію, необхідну для розробки пропозицій з питань її діяльності.

6. Статутні органи та структура ГО «Багнет Нації»

6.1. Статутними органами ГО «
Багнет Нації» є:

6.1.1 Конференція ГО «Багнет Нації»;

6.1.2 Правління ГО «Багнет Нації»;
                  
6.1.3 Голова Правління ГО «Багнет Нації»;

6.1.4 Заступники голови Правління ГО «Багнет Нації»;

6.1.5 Наглядова рада  ГО «Багнет Нації».

 6.1.6 Загальні збори міських та районних організацій.

6.2. Вищим керівним органом ГО «Багнет Нації» є Конференція ГО «Багнет Нації».

6.3. До виключної компетенції Конференції  ГО «
Багнет Нації» відноситься:

6.3.1 Затвердження Статуту ГО «Багнет Нації», змін і доповнень до нього;

6.3.2 Визначення основних напрямків діяльності ГО «Багнет Нації»;

 6.3.3 Обрання статутних органів ГО «Багнет Нації»;

 6.3.4 Прийняття рішення про реорганізацію або ліквідацію ГО «Багнет Нації», призначення ліквідаційної комісії.

6.4. Конференція ГО «Багнет Нації» скликається за рішенням Правління ГО «Багнет Нації» не менш як один раз на рік. Конференція ГО «Багнет Нації» правомочна приймати рішення 2/3 присутніх делегатів ГО «Багнет Нації» більшістю голосів. Делегати на конференцію обираються на загальних зборах членів  міських та районних організацій. Про дату, місце та час проведення конференції та її порядок денний делегати повідомляються не пізніше ніж за 10 діб до визначеного строку її проведення.

6.5. Позачергова Конференція може бути скликана з ініціативи 1/3 всіх членів ГО «
Багнет Нації», або з  ініціативи 2/3 членів Правління ГО «Багнет Нації» та з подання Наглядової Ради.

6.6. Правління ГО «Багнет Нації» є постійним керівним органом ГО «Багнет Нації», що діє в період між Конференціями ГО «Багнет Нації», яке проводить свої засідання не менш як один раз на місяць.

6.7. Кількісний склад Правління ГО «Багнет Нації» встановлюється Конференцією, яка обирає членів Правління строком на один рік.

 6.8. При достроковому виході члена Правління зі складу Правління ГО «Багнет Нації» довибори виконуючого обов’язки  члена Правління проводяться Правлінням з наступним затвердженням Конференцією членів ГО «Багнет Нації».
           
6.9. Керівником Правління  ГО «Багнет Нації» є Голова Правління, який обирається Конференцією ГО «Багнет Нації» прямим відкритим голосуванням простою більшістю голосів делегатів строком на один рік. Голова Правління у своїй діяльності керується рішеннями Конференції ГО «Багнет Нації» та Правління  ГО «Багнет Нації», представляє ГО «Багнет Нації» в державних, громадських та інших органах; 
          
6.10. Заступники голови Правління  ГО «Багнет Нації» обираються Правлінням  ГО «Багнет Нації» з числа членів Правління  ГО «Багнет Нації» за поданням Голови Правління  прямим відкритим голосуванням 2/3 голосів.
                  
6.11. Один з заступників голови Правління  ГО «Багнет Нації» обирається головою виконкому ГО «Багнет Нації» Конференцією ГО «Багнет Нації» прямим відкритим голосуванням простою більшістю голосів делегатів строком на один рік.
               
6.12. Правління ГО «Багнет Нації» забезпечує виконання рішень Конференції ГО «Багнет Нації»,  діє з усіх питань, які не належать до виключної компетенції Конференції, а саме:

6.12.1 Реалізує завдання ГО «Багнет Нації», визначених Статутом ГО «Багнет Нації»;

6.12.2 Визначає конкретні напрямки діяльності ГО «Багнет Нації» в період між Конференціями ГО «Багнет Нації»;

6.12.3 Приймає рішення про прийом та припинення членства в ГО «Багнет Нації»;

6.12.4 Затверджує внутрішні нормативні акти і положення  ГО «Багнет Нації»;

6.12.5 Контролює виконання рішень Конференції;

6.12.6  Визначає організаційні структури ГО «Багнет Нації»;

6.12.7 Розробляє Установчі документи для створення своїх осередків та за необхідністю реєструє їх в порядку, встановленому чинним законодавством.

6.12.8 Веде облік членів ГО «Багнет Нації» та видає посвідчення про членство.
                                                        
6.13. Голова та члени Правління здійснюють свою діяльність на громадських засадах.
             
6.14. Наглядова Рада здійснює поточний та періодичний контроль за дотриманням Статутних норм у діяльності ГО «
Багнет Нації».

6.15. Наглядова Рада обирається Конференцією ГО «
Багнет Нації» у кількості трьох або п’яти осіб строком на три роки. Члени Наглядової Ради зі свого складу обирають Голову  Наглядової Ради.

6.16. Голова та члени Наглядової Ради ГО «
Багнет Нації» не можуть входити до складу Правління ГО «Багнет Нації».

6.17. Наглядова Рада проводить свої засідання не менше одного разу на квартал. Рада правомірна приймати рішення при 2/3 присутності на зборах її членів простою більшістю голосів.
                                                  
6.18. Наглядова Рада керується Статутом ГО «Багнет Нації» та положенням «Про Наглядову Раду».

7. Міжнародна діяльність ГО «Багнет Нації»

7.1. Для виконання Статутних завдань ГО «
Багнет Нації» може стати членом або засновником інших організацій, в т.ч. міжнародних.

7.2.  ГО «
Багнет Нації» здійснює зовнішню діяльність згідно з чинним законодавством України. Проводить всі операції в межах своєї статутної діяльності. Здійснюючи зовнішню діяльність, ГО «Багнет Нації» може вступати у взаємовідносини з юридичними та фізичними особами закордонних країн, при цьому  ГО «Багнет Нації» користується повним обсягом прав суб’єкта зовнішньої діяльності, яке надається законодавством України. 
                    
7.3. Виступає стороною впровадження в міжнародних судах.

8. Порядок внесення змін та доповнень до Статуту ГО «Багнет Нації»

8.1. Зміни та доповнення до Статуту вносяться згідно змін законодавства.

8.2. Зміни та доповнення  до Статуту є компетенцією Конференції ГО «
Багнет Нації».

8.3. Підставою для внесення змін та доповнень до Статуту є більшість голосів присутніх на Конференції при умові присутності не менше половини загальної кількості делегатів ГО «
Багнет Нації».

9. Припинення діяльності  ГО «Багнет Нації»

9.1.  Діяльність ГО «
Багнет Нації» припиняється:

9.1.1  на підставі рішення Конференції  ГО «
Багнет Нації»; 
   
9.1.2  на підставі рішення судових органів, згідно діючому  законодавству, які відповідають положенням Конституції України.

9.2. Припинення діяльності ГО «
Багнет Нації» здійснюється в формі реорганізації (злиття, поділу, виділення, перетворення) або ліквідації.

9.3. При реорганізації ГО «
Багнет Нації» вносяться необхідні зміни до Статуту ГО «Багнет Нації». 

9.4. В разі реорганізації ГО «
Багнет Нації» права та обов’язки, які  належать йому, переходять до правонаступника.

9.5. Ліквідація ГО «
Багнет Нації» виконується ліквідаційною комісією, призначеною Конференцією  ГО «Багнет Нації», або органом, що прийняв рішення про ліквідацію.

9.6. ГО «
Багнет Нації» вважається такою, що припинила своє існування, з моменту опублікування відповідної інформації про ліквідацію на інформаційному ресурсі ГО «Багнет Нації»

10.  МАЙНО, ВЛАСНІСТЬ ТА КОШТИ ОРГАНІЗАЦІЇ

10.1.    ГО «Багнет Нації» може мати у власності кошти та майно необхідне для здійснення її статутної діяльності.

10.2.   ГО «Багнет Нації» набуває права власності на кошти та інше майно, передане його засновниками, членами (учасниками) або державою, пожертвуване громадянами, підприємствами, установами та організаціями, а також на майно, придбане за рахунок власних коштів чи на інших підставах, незаборонених законом, які надходять безоплатно або у вигляді безповоротної фінансової допомоги чи добровільних пожертвувань: пасивних доходів, дотацій або субсидій, отриманих з державного або місцевих бюджетів, державних цільових фондів або у межах благодійної, у тому числі гуманітарної допомоги чи технічної допомоги, що надаються таким не прибудинковим організаціям.

10.3.    Кошти ГО «Багнет Нації» формуються за рахунок:
 - добровільних пожертв організацій, пасивних доходів, дотацій або субсидій отриманих з державного або місцевих бюджетів, державних цільових фондів підприємств, установ та окремих осіб, у тому числі іноземних у вигляді гуманітарної чи грантової фінансової допомоги;
- членських внесків;
- майна та коштів придбаних в результаті одержаних добровільних пожертв.
               
10.4.  Кошти та інше майно ГО «Багнет Нації» в разі його ліквідації, не можуть перерозподілятися між його членами, а використовується для виконання статутних завдань чи на благодійні цілі. У випадках, передбачених законодавчими актами, передаються іншій неприбутковій організації такого виду, або за рішенням суду спрямовується в дохід держави.

10.5. Порядок використання коштів визначаються загальними зборами або Правлінням ГО «Багнет Нації».

10.6. Кошторис ГО «Багнет Нації» щорічно затверджується загальними зборами Клубу.

10.7.  ГО «Багнет Нації», створені нею установи та організації, зобов’язані вести оперативний та бухгалтерський облік, статистичну звітність, зареєструватись в органах державної податкової адміністрації та вносити до бюджету платежі у порядку і розмірах, передбачених законодавством.

10.8.    Забороняється розподіл отриманих доходів (прибутків) або їх частини серед засновників (учасників), членів такої організації, працівників (крім оплати їхньої праці, нарахування єдиного соціального внеску), членів органів управління та інших пов’язаних з ними осіб.

10.9. Доходи (прибутки) неприбуткової організації використовуються виключно для фінансування видатків та утримання такої неприбуткової організації, реалізації мети (цілей, завдань) та напрямів діяльності, визначених її установчими документами.

11. ПОРЯДОК СТВОРЕННЯ, ДІЯЛЬНОСТІ ТА ПРИПИНЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ВІДОКРЕМЛЕНИХ ПІДРОЗДІЛІВ

11.1. Рішення про створення та припинення діяльності відокремлених підрозділів здійснюється за рішенням Правління ГО «Багнет Нації».

11.2.  Правління ГО «Багнет Нації» розглядає і приймає своє мотивоване рішення про створення або припинення  діяльності відокремлених підрозділів, за внесеним у порядок денний питання про створення або припинення діяльності відокремлених підрозділів.

11.3. Правління ГО «Багнет Нації» готує пропозиції щодо правонаступництва, розподіл активів і пасивів серед інших відокремлених підрозділів, або їх подальше використання, або облік.

11.4. Відповідні заяві і документи надаються Правлінням ГО «Багнет Нації» до місцевих органів реєстрації громадських об’єднань не пізніше одного місяця після прийняття рішення про створення або ліквідацію відокремленого  підрозділу.

11.6. Інформацію про створення відокремлених підрозділів ГО «Багнет Нації» надаються до уповноважених органів з питань реєстрації по місцезнаходженню підрозділу.

11.7. Відокремлений підрозділ діє на підставі статутних положень ГО «Багнет Нації».

11.8. Відокремлені підрозділи представляють інтереси ГО «Багнет Нації» та здійснюють реалізацію завдань визначених Статутом ГО «Багнет Нації».

11.9. За рішенням Правління ГО «Багнет Нації» відокремлений підрозділ, на час своєї діяльності,  наділяється функцією управління частини майна ГО «Багнет Нації».
         Правління ГО «Багнет Нації» своїм рішенням встановлює цю частку майна Клубу для здійснення діяльності створеного відокремленого підрозділу. Керівник відокремленого підрозділу несе відповідальність за схоронність і цілісність переданого в управління частки майна ГО «Багнет Нації», у відповідності до чинного законодавства.

11.10. У випадку ліквідації відокремленого підрозділу, за рішенням Правління ГО «Багнет Нації», надане майно ГО «Багнет Нації» повертається до ГО «Багнет Нації».

11.11. Відокремлений підрозділ не має статусу юридичної особи і здійснює свою діяльність виключно на підставі положень Статуту ГО «Багнет Нації».

11.12. Відокремлений підрозділ має свій керівний орган. Керівника підрозділу обирає і звільняє Правління ГО «Багнет Нації». Повноваження керівного органу та їх керівника відокремленого підрозділу визначаються положенням затвердженим Правлінням ГО «Багнет Нації».

11.13. Діяльність відокремленого підрозділу здійснюється у відповідності положення затвердженого Правлінням ГО «Багнет Нації».

11.14. Керівник відокремленого підрозділу організує діяльність підрозділу у відповідності затвердженого положення Правлінням ГО «Багнет Нації» та згідно положень Статуту ГО «Багнет Нації» і відповідає за збереження наділеного майна ГО «Багнет Нації».

11.15.  За необхідністю, керівнику відокремленого підрозділу, за рішенням Правління ГО «Багнет Нації», надаються повноваження представляти інтереси від імені Клубу, які оформлюються довіреністю з визначенням терміну дії та формулюванням повноваження.

12. ЗАКЛЮЧНЕ ПОЛОЖЕННЯ

12.1. Цей Статут затверджується установчими або загальними зборами у нової редакції та підписується засновниками.

Засновники Клубу:
1.     Акулов Владислав Віталійович ________________
2.     Калюжний Юрій Геннадійович ________________

3.     Філіпенко Сергій Веніамінович ________________


Зразок заяви про вступ до лав ГО "Багнет Нації"
                                               Голові Правління ГО «Багнет Нації»
                                               Акулову В.В.


                                                Громадян(ка)ин України:
                                                _______________________________________
                                                _______________________________________
                                                Адреса:________________________________
                                                _______________________________________
                                                _______________________________________
                                                Тел. №________________
                                                e-mail:_________________


                                                         Заява
                                 про вступ до лав ГО «Багнет Нації»

Усвідомлюючи, що я є людина, яка має свої закріплені Конституцією України права і свободи людини, які є невідчужуваними, непорушними і не є вичерпними, гарантуються мені і не можуть бути скасовані у прийнятих нових законів, або внесених до них змін, до чинних законів, що не може допускатися звуження змісту та обсягу існуючих моїх прав і свобод.
Я, Громадянин України  ____________________________________,
цією заявою висловлюю свою незгоду із звуженням моїх конституційних прав і свобод, узурпованими посадовими особами різних гілок державної влади, дії яких спрямовані на ліквідацію незалежності України, зміну конституційного ладу насильницьким шляхом, порушення суверенітету і територіальної цілісності держави, підрив її безпеки, незаконне захоплення державної влади, зміною державних кордонів, здійснення соціального насильства, зменшення рівня умов мого життя, посягання на мої права і свободи, моє здоров'я, моєї родини, та населення України, через відсутність у державі України безпосередньої влади народу України, де мене і кожну іншу людину знищують, як частку джерела державної влади в Україні.
Я, Громадянин України ____________________________________, зобов’язують виконувати положення Конституції України, як законів прямої дії, і керуватися Законами України, які не суперечать положенням діючої Конституції України, беру на себе громадську та кримінальну відповідальність за персональне моє виконання принципів розбудови української держави, сповідуючи принципи проголошені в Акті про проголошення незалежності України (від 24.08.1991  1427-XII), керуючись гарантованими мені  правами і свободами у проголошеній  Конституції України (від 28.06.1996  254к/96-ВР), та керуючись положеннями Закону України «Про об’єднання громадян» (від 16.06.1992  2460-XII), і Статутом Громадської організації «Багнет Нації», прошу включити мене до лав Громадської організації «Багнет Нації», з метою реалізації захисту своїх прав і свобод.
Об’єднуючись у громадській організації з іншими Громадянами України, для здійснення своїх конституційних прав і свобод, зобов’язуюсь активно приймати участь у всіх заходах організації або підтримуючи їх проведення своїм голосуванням, чітко дотримуватись, у їх здійсненні, положень Конституції України та Статуту Громадської організації «Багнет Нації», не порушувати права і свободи інших громадян та активно обстоювати свої конституційні права і свободи.
Якщо, я порушу добровільно, без примушення, без загрози на моє життя і моєї родини, взяті на себе зобов’язання, що потягнуть за собою погіршення політичного, соціального та економічного стану держави України, загрозу життю членів громадської організації, що призведе до її ліквідації, або інтересів своєї територіальної громади, свого міста та селища, то прошу рахувати мене громадським зрадником, з послідуючою кримінальною відповідальністю.      



           «_____» ___________ 20__р.             __________ /                                 /







1 коментар:

Правові гіпотези БАР-гільдії

- Юридична особа публічного права створюється розпорядчим актом Президента України, органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим або органу місцевого самоврядування. Стаття 81. Цивільного кодексу України -