Сторінки

пʼятниця, 4 січня 2019 р.

Як "патріот" Кошулинський баригам стежку до влади уторовував

   Сьогодні Гарантом Конституції прагнуть бути і коміки, і гомики, і ті, хто активно впроваджував державний переворот, перебуваючи, на той час, заступником голови Парламенту – єдиного законодавчого органу в Україні.

   Мова про «свободівця», сьогоднішнього кандидата в Президенти Руслана Кошулинського, який в 2014 році вніс до Парламенту проект постанови «Про Покладання на Голову Верховної Ради України обов’язків Президента України згідно із ст.112 Конституції України», за умови відвертого недотримання вимог Конституції України в порядку дострокового припинення повноважень Президента України, що дозволило Турчинову «назавіряти» від імені непередбаченої Конституцією України посади (виконуючий обов’язки Президента України, Голова Верховної Ради України) цілу низку законів і постанов, таких як: Закон України «Про національну гвардію України», постанови «Про призначення Махніцького О. І. Уповноваженим по контролю за діяльністю Генеральної прокуратури України», та в подальшому постанови «Про надання згоди на призначення Махніцького О. І. виконуючим обов’язки Генерального прокурора України»
   В свою чергу статею 112. Конституції України визначено наступне: «У разі дострокового припинення повноважень Президента України відповідно до статей 108, 109, 110, 111 цієї Конституції виконання обов’язків Президента України на період до обрання і вступу на пост нового Президента України покладається на Голову Верховної Ради України. Голова Верховної Ради України в період виконання ним обов’язків Президента України не може здійснювати повноваження, передбачені пунктами 2, 6-8, 10-13, 22, 24, 25, 27, 28 статті 106 Конституції України».
   В статті 108. Конституції відмічені причини, які достроково припиняють повноваження Президента. До таких причин відносяться: відставка, неможливість виконання повноважень за станом здоров’я, усунення з поста в порядку імпічменту або смерті. Статтями 109-111. Основного закону чітко виписані процедури (!) відсторонення з найвищої державної посади, але жодне з положень не передбачає усунення в спосіб державного перевороту, через плюндрування основоположних засад державності, визначених Конституцією.
   Інколи справи говорять більше, ніж слова…  
   Коротко про "мєждусобойчик" в копіях документів.





Немає коментарів:

Дописати коментар