Сторінки

неділя, 17 квітня 2022 р.

Проект Закону про державну реєстрацію геномної інформації людини прийнято за основу

 

   14 квітня 2022 року Верховна Рада України своєю постановою прийняла за основу проект закону № 4265 про державну реєстрацію геномної інформації людини, поданий депутатом Бакумовим О. С. та іншими депутатами України.

   Передбачається, що зазначений «закон» визначатиме правові засади оброблення і державної реєстрації геномної інформації людини та поширюватиметься на всі випадки оброблення геномної інформації в Україні.

   Зокрема, в даному проекті закону зазначено, що державна реєстрація геномної інформації людини проводиться з метою: ідентифікації осіб, які вчинили кримінальне правопорушення; ідентифікації осіб, які зникли безвісти; ідентифікації невпізнаних трупів людей, їх останків та частин тіла людини.

   Крім того, в проекті закону № 4265 говориться, що державна реєстрація геномної інформації полягає в поміщенні знеособлених генетичних ознак людини та відомостей про них до Бази даних. База даних є державною власністю, держателем якої є Міністерство внутрішніх справ України. Адміністратором Бази даних є Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр Міністерства внутрішніх справ України. Адміністратор Бази даних відповідає за технічне, технологічне та програмне забезпечення АІПС, поміщення, збереження, захист, оброблення та надання інформації, що міститься в Базі даних.

   Нагадаємо, що раніше, на сайті Президента України, в рубриці «електронні петиції», була зареєстрована відповідна петиція за № 22/108060-еп, з метою «не допустити прийняття та підписання проекту закону № 4265…», але зазначена петиція не знайшла підтримки серед пересічних українців.

   Більше інформації в матеріалах, що додаються нижче.  























































































2 коментарі:

  1. Перед цим додати документ Верховної Ради України від 11.04.2022 No 61235

    Воєнного стану на території України немає!

    Така гра в Україні! Ніякої війни з документами немає!
    Чи існують сирени і снаряди?
    Будинок буде зруйнований, і немає ніякої компенсації.
    Отже, немає війни?
    Яка компенсація, візьміть 6500 грн кредиту, що ми даємо за 10 років і Геть! заплатити 6 мільйонів пізніше виданий кредит ..

    ВідповістиВидалити
  2. Виправлення

    документ №61235 (856439) ЦЕ информационный запрос в Миньюст зарегистрированный документ запроса на оголошеня Верховною радою Украины стану войны
    Який говорить, що Військового становища в Україні немає!

    ВідповістиВидалити