- Український народ як носій суверенітету і єдине джерело влади може реалізувати своє право визначати конституційний лад в Україні шляхом прийняття Конституції України на всеукраїнському референдумі - з Рішення КСУ № 6-рп/2005 від 05.10.2005. Умисне невиконання службовою особою рішення ЄСПЛ, рішення КСУ та умисне недодержання нею висновку КСУ - карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років – ч. 4 ст. 382 КК України -

середу, 9 березня 2016 р.

«Прихватизовано»: Філатов представляє інтереси ЗАТ «Дніпроміськрада» (документ)

З офіційних відповідей на наші інформаційні запити стає зрозумілим, чому наявні органи місцевого самоврядування не представляють інтереси пересічних городян і територіальної громади, в цілому. Всупереч чинному законодавству вони представляють інтереси якихось нелегітимних (незаконних) юридичних осіб приватного права.

Відповідно до закону «Про місцеве самоврядування в Україні», ради – це представницькі органи місцевого самоврядування, що представляють відповідні територіальні громади (ст..10).
Міський голова є головною посадовою особою відповідної територіальної громади (ст..12).
Територіальна громада – це первинний суб’єкт місцевого самоврядування (ст.6), який самостійно або під відповідальність органів та посадових осіб місцевого самоврядування здатен вирішувати питання місцевого самоврядування вирішувати питання місцевого значення в межах Конституції і законів України.
Натомість, як видно з документів (на фото), Дніпропетровська міська рада зареєстрована як юридична особа приватного права (а не публічного права) 21.05.1997 року в день прийняття Парламентом закону «Про місцеве самоврядування в Україні», внесена до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців (як якесь ВАТ – швидше ЗАТ (закрите акціонерне товариство), основним видом економічної діяльності якого є «Державне управління загального характеру» (а не представницькі функції територіальної громади) а Філатов Борис Альбертович є «керівником», який одноосібно «має право вчиняти юридичні дії від імені юридичної особи (ЗАТ Дніпроміськрада») без довіреності, у тому числі підписувати договори…».
Отже, не питайте: чому, ми так живемо?


Матеріал підготував: Сергій Філіпенко






Немає коментарів:

Дописати коментар

Правові гіпотези БАР-гільдії

- Юридична особа публічного права створюється розпорядчим актом Президента України, органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим або органу місцевого самоврядування. Стаття 81. Цивільного кодексу України -