- Український народ як носій суверенітету і єдине джерело влади може реалізувати своє право визначати конституційний лад в Україні шляхом прийняття Конституції України на всеукраїнському референдумі - з Рішення КСУ № 6-рп/2005 від 05.10.2005. Умисне невиконання службовою особою рішення ЄСПЛ, рішення КСУ та умисне недодержання нею висновку КСУ - карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років – ч. 4 ст. 382 КК України -

середу, 3 січня 2018 р.

Заява щодо компенсації недорахованої заробітної плати

Можливо, комусь стане в нагоді

                                                         Генеральному директору
                                                                       ТОВ «Ххххххх»

Заява
щодо компенсації недорахованої заробітної плати


   Згідно з положеннями Конституції в Україні визнається і діє принцип верховенства права. Конституція України має найвищу юридичну силу. Закони та інші нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції України і повинні відповідати їй. Норми Конституції України є нормами прямої дії (ст. 8. КУ).
    Згідно з положеннями статті 60. Конституції України ніхто не зобов'язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази.
За віддання і виконання явно злочинного розпорядження чи наказу настає юридична відповідальність.
    Відповідно до положень статті 68. кожен зобов'язаний неухильно додержуватися Конституції України та законів України, не посягати на права і свободи, честь і гідність інших людей.
Незнання законів не звільняє від юридичної відповідальності.
   Частиною четвертою статті 43. Конституції України визначено, що кожен має право на належні, безпечні і здорові умови праці, на заробітну плату, не нижчу від визначеної законом.
   Законодавство про оплату праці грунтується на Конституції України і складається з Кодексу законів про працю України, Закону України «Про колективні договори і угоди»Закону України «Про підприємства в Україні» та інших актів законодавства України.
   Кодексом законів про працю України і Законом України «Про оплату праці» чітко визначено, що мінімальна заробітна плата - це встановлений законом мінімальний розмір оплати праці за виконану працівником місячну (годинну) норму праці. Мінімальна заробітна плата встановлюється одночасно в місячному та погодинному розмірах.
   Мінімальна заробітна плата є державною соціальною гарантією, обов'язковою на всій території України для підприємств усіх форм власності і господарювання та фізичних осіб, які використовують працю найманих працівників, за будь-якою системою оплати праці.
   Розмір заробітної плати працівника за повністю виконану місячну (годинну) норму праці не може бути нижчим за розмір мінімальної заробітної плати.
   При обчисленні розміру заробітної плати працівника для забезпечення її мінімального розміру не враховуються доплати за роботу в несприятливих умовах праці та підвищеного ризику для здоров’я, за роботу в нічний та надурочний час, роз’їзний характер робіт, премії до святкових і ювілейних дат.
   Якщо нарахована заробітна плата працівника, який виконав місячну норму праці, є нижчою за законодавчо встановлений розмір мінімальної заробітної плати, роботодавець проводить доплату до рівня мінімальної заробітної плати, яка виплачується щомісячно одночасно з виплатою заробітної плати.
   Якщо розмір заробітної плати у зв’язку з періодичністю виплати її складових є нижчим за розмір мінімальної заробітної плати, проводиться доплата до рівня мінімальної заробітної плати.
   Мінімальна заробітна плата у погодинному розмірі застосовується на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форми власності та у фізичних осіб, які використовують найману працю, у разі застосування погодинної оплати праці.
   Суб'єкти організації оплати праці не мають права в односторонньому порядку приймати рішення з питань оплати праці, що погіршують умови, встановлені законодавством, угодами і колективними договорами.
   Враховуючи вищезазначене, керуючись положеннями Конституції України, Кодексу законів про працю України, Закону України «Про оплату праці», задля відновлення гарантованого мені законодавством права на отримання гарантованого рівня мінімальної заробітної плати, звертаюсь до Вас і,
Прошу:
-              Здійснити перерахунок щомісячної заробітної плати за поточний 2017 рік (з 01 січня і на момент даного звернення), з доведенням її розміру до рівня гарантованої законодавством мінімальної заробітної плати, без врахування за роботу в нічний та надурочний час, святкових і ювілейних дат;
-              Доплату (компенсацію недоотриманої грошової винагороди, затверджену на законодавчому рівні Верховною Радою України після подання відповідної Постанови Кабінету Міністрів України, і внесення затвердженого мінімуму до Державного бюджету України на 2017 рік на рівні 3200 гривень), за фактично відпрацьований час, компенсувати (виплатити) одночасно з виплатою наступної, чергової заробітної плати (у січні 2018 року).


     Число                                                                                         Підпис

Немає коментарів:

Дописати коментар

Правові гіпотези БАР-гільдії

- Юридична особа публічного права створюється розпорядчим актом Президента України, органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим або органу місцевого самоврядування. Стаття 81. Цивільного кодексу України -