- Український народ як носій суверенітету і єдине джерело влади може реалізувати своє право визначати конституційний лад в Україні шляхом прийняття Конституції України на всеукраїнському референдумі - з Рішення КСУ № 6-рп/2005 від 05.10.2005. Умисне невиконання службовою особою рішення ЄСПЛ, рішення КСУ та умисне недодержання нею висновку КСУ - карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років – ч. 4 ст. 382 КК України -

понеділок, 12 січня 2015 р.

В ДНІПРОПЕТРОВСЬКУ ВПРОВАДЖЕНА ЦЕНТРАЛІЗОВАНА ЛЮМПЕНІЗАЦІЯ (фото)

В Дніпропетровську централізовано і системно знищують архітектурно-історичні пам’ятки міста. З огляду на масштаби складається враження, що цей процес поставлено на потік. Мине ще трохи часу, і історичний центр Дніпропетровська перетвориться на суцільний паркувально-офісно-торгівельно-розважальний комплекс зі скла і бетону з притаманною Близькому Сходу мавзолейно-примітивною архітектурою.


Буквально через дорогу, навпроти Управління Служби безпеки України у Дніпропетровській області, знаходиться унікальний комплекс лікарні Червоного Хреста побудований у 1910 році з ініціативи останнього ватажка катеринославського дворянства, мецената князя Урусова, який очолював місцеве управління товариства Червоного Хреста в Катеринославі.
Комплекс лікарні проектував і будував катеринославський архітектор Георгій Панафутін. Відкрили лікарню 30 грудня 1910 року. На ті часи цей лікарняний комплекс був передовим медичним закладом, укомплектований найсучаснішим на той час обладнанням.
Комплекс лікарні Червоного Хреста був досить великим і займав значну частину кварталу між Великою Базарною вулицею (тепер вулиця Чкалова) і вулицею Костомаровською (тепер вулиця Щорса).
На розі Костомаровської і Первозванівської знаходилася аптека, яка належала лікарні Червоного Хреста.
Наприкінці травня 2012 року на другому поверсі кутової будівлі сталася пожежа (підпал), завалилося перекриття і будинок фактично залишився без даху. В такому стані він і помирає зараз, а разом з ним і наша історична спадщина.
Що ми залишимо своїм нащадкам? Торгівельно-розважальні комплекси?!?!?

Матеріал підготував + ФОТОРЕПОРТАЖ: Сергій Філіпенко 

Я пам’ятаю кутову будівлю ще такою:


Мої діти «милуються» ось цим:













































Немає коментарів:

Дописати коментар

Правові гіпотези БАР-гільдії

- Юридична особа публічного права створюється розпорядчим актом Президента України, органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим або органу місцевого самоврядування. Стаття 81. Цивільного кодексу України -