- Український народ як носій суверенітету і єдине джерело влади може реалізувати своє право визначати конституційний лад в Україні шляхом прийняття Конституції України на всеукраїнському референдумі - з Рішення КСУ № 6-рп/2005 від 05.10.2005. Умисне невиконання службовою особою рішення ЄСПЛ, рішення КСУ та умисне недодержання нею висновку КСУ - карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років – ч. 4 ст. 382 КК України -

суботу, 31 січня 2015 р.

«СТРАТИТИ НЕ МОЖНА ПОМИЛУВАТИ» - ДЕ ПОСТАВИТИ «КОМУ ЗАКОНУ»?

Не треба бути юристом для того, щоб вміти відрізняти чорне від білого. Мати освіту, і бути досвіченим – дві різнополярні величини. Офіційні відповіді на наші інформаційні запити інколи змушують мене «ридати» від напалму людського невігластва – відсутності знань у своїй юридичній площині.

Як по іншому можна тлумачити наступне: «Відповідно до статті 6., Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», первинним суб'єктом місцевого самоврядування, основним носієм його функцій і повноважень є ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА села, селища, міста.

   У містах з районним поділом ТЕРИТОРІАЛЬНІ ГРОМАДИ РАЙОНІВ у містах діють як СУБЄКТИ ПРАВА ВЛАНОСТІ».
  Або ось це: «Відповідно до статті 16., всі ОРГАНИ МІЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ Є ЮРИДИЧНИМИ ОСОБАМИРішення про наділення міських рад правами щодо управління майном і фінансовими ресурсами, які є у власності територіальних громад районів у містах, приймається на  МІСЦЕВИХ РЕФЕРЕНДУМАХ  відповідних  РАЙОННИХ У МІСТАХ  ГРОМАД».

Прочитав вищевикладене, чорне по білому, я зрозумів наступне: в моєму рідному Дніпропетровську, має бути утворено і зареєстровано вісім (відповідно до кількості районів у місті) ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД, які є власниками всього майна і фінансових ресурсів в межах географічно-юридично-господарських кордонів своїх територій, з відповідними банківськими реквізитами, печатками та іншими атрибутами власника - реєстрами власності та власників. Після чого, власник (територіальна громада) на місцевому референдумі вирішує питання про наділення ними створених міських рад (представницьких органів) правами щодо управління майном і фінансовими ресурсами за умови звітності і прозорості.

Пропоную до «вивчення» варіанти відповідей (фото) держустанов на наш змістовний інформаційний  запит.

Матеріал підготував: Сергій Філіпенко

Дніпропетровська обласна рада:


Дніпропетровське міське управління юстиції:


Головне управління юстиції у Дніпропетровській області (тут хоча б надали перелік зареєстрованих статутів територіальних громад у Дніпропетровській області): 




Немає коментарів:

Дописати коментар

Правові гіпотези БАР-гільдії

- Юридична особа публічного права створюється розпорядчим актом Президента України, органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим або органу місцевого самоврядування. Стаття 81. Цивільного кодексу України -