- Український народ як носій суверенітету і єдине джерело влади може реалізувати своє право визначати конституційний лад в Україні шляхом прийняття Конституції України на всеукраїнському референдумі - з Рішення КСУ № 6-рп/2005 від 05.10.2005. Умисне невиконання службовою особою рішення ЄСПЛ, рішення КСУ та умисне недодержання нею висновку КСУ - карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років – ч. 4 ст. 382 КК України -

пʼятницю, 6 жовтня 2017 р.

Made in USSR або сумнівна легітимність КМУ

   Якщо у Вас, колись, виникне нестримне бажання судитися з державним органом виконавчої влади з назвою «Кабінет Міністрів України», постанови якого останнім часом системно обмежують ваші конституційні права і свободи, але в той же час вони (постанови) обов’язкові до виконання іншими виконавчими органами – навряд чи Вам це вдасться зробити. Адже для того аби бути учасником цивільних відносин, бажано мати правосуб’єктність.

   Правосуб’єктність – це передбачена нормами права здатність виступати учасником правовідносин. Це складна юридична властивість, яка складається з правоздатності, дієздатності і деліктоздатності (здатності особи нести юридичну відповідальність) разом узятих.

Читайте також:

Кабмін не зміг підтвердити свою правосуб’єктність з першої спроби (відповідь на запит)


   Статтею 2 Цивільного кодексу України визначено, що учасниками цивільних відносин є фізичні особи та юридичні особи.
Учасниками цивільних відносин є держава Україна, Автономна Республіка Крим, територіальні громади, іноземні держави та інші суб’єкти публічного права.

Читайте також:

Мін’юст не підтвердив статусу Кабінету Міністрів України як державного органу (відповідь на запит)


   На жаль, вищезазначені норми права і чинного законодавства, не розповсюджуються на визначений вищим органом у системі органів виконавчої влади Кабінету Міністрів України. Адже, зазначений орган не приведений у відповідність до Конституції України, бо утворений іще Законом Української Радянської Соціалістичної Республіки від 18 квітня 1991 року № 980-ХІІ «Про утворення Кабінету Міністрів Української РСР».

Читайте також:

Мін’юст не має документа про своє утворення як державного органу (відповідь на запит)



Пропонуємо ознайомитись з нашою перепискою (на фото):




Немає коментарів:

Дописати коментар

Правові гіпотези БАР-гільдії

- Юридична особа публічного права створюється розпорядчим актом Президента України, органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим або органу місцевого самоврядування. Стаття 81. Цивільного кодексу України -