- Український народ як носій суверенітету і єдине джерело влади може реалізувати своє право визначати конституційний лад в Україні шляхом прийняття Конституції України на всеукраїнському референдумі - з Рішення КСУ № 6-рп/2005 від 05.10.2005. Умисне невиконання службовою особою рішення ЄСПЛ, рішення КСУ та умисне недодержання нею висновку КСУ - карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років – ч. 4 ст. 382 КК України -

середу, 10 грудня 2014 р.

РОЗСЕКРЕЧЕНІ ОБ’ЄКТИ ДНІПРОПЕТРОВСЬКА + ДОПОВНЕННЯ

Ми навіть не підозрювали, коли готували і подавали свій інформаційний запит до Дніпропетровської міської ради, відносно комерційної забудови території медично-санітарної частини №56, що розсекретимо державну таємницю.

Зазначений медичний заклад знаходиться в безпосередній близькості з «Південним машино-будівним заводом ім.. О. М. Макарова» і залишається частиною його інфраструктури.


Сам завод вже не є секретним об’єктом. В 2010 році ФееСБешний поп Кирил освячував будівництво храму московського патріархату на території заводу.


Натомість, з отриманої інформації від чиновників Дніпропетровської міської ради, засекреченими стали інші об’єкти – комерційні споруди на території СМЧ №56.


Пану Крупському хотілося б нагадати, що відповідно до статті 16. п.3 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», матеріальною і фінансовою основою місцевого самоврядування є рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, земля, природні ресурси, що є у комунальній власності територіальних громад сіл, селищ, міст, районів у містах, а також об'єкти їхньої спільної власності, що перебувають в управлінні районних і обласних рад. А, відповідно до статті 24. п.3, цього ж закону, органи місцевого самоврядування та їх посадові особи діють лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, передбачені Конституцією і законами України, та керуються у своїй діяльності Конституцією і законами України.

Отже, ми наполягаємо на своєму запиті і чекаємо на відповідь, яку обов’язково опублікуємо на сайті «Багнет Нації».


Матеріал підготував: Сергій Філіпенко


ДОПОВНЕННЯ: ПРОМІЖКОВА ВІДПОВІДЬ КРАСНОГВАРДІЙСЬКОЇ РАЙОННОЇ У МІСТІ ДНІПРОПЕТРОВСЬКУ РАДИ

                                                                                    Першому заступнику
                                                                       міського голови
                                                                       Крупському А.Ф.


Про розгляд запиту щодо
надання публічної інформації


За результатами розгляду запиту гр. Філіпенка С.В. про надання публічної інформації щодо всього комунального майна, яке є комунальною власністю територіальної громади району, правомірності забудови території МСЧ-56, а також надання витягу з протоколу загальних зборів про ухвалу рішення територіальної громади району про передачу майна у розпорядження територіальної громади міста Дніпропетровська, повідомляємо наступне.
Згідно вимог Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» на території міста утворено територіальну громаду міста Дніпропетровська.
Територіальна громада міста Дніпропетровська діє на підставі основного нормативно-правового акта територіальної громади міста, яким є відповідний статут (Прийнято Дніпропетровською міською радою ХХІІІ скликання
13 червня 2001 року).
Красногвардійська районна у місті Дніпропетровську рада є адміністративно-територіальною одиницею територіальної громади міста, обсяги та межі повноважень якої чітко визначені рішенням Дніпропетровської міської ради від 18.02.2004 № 18/15 «Про обсяг і межі повноважень районних у місті рад та їх виконавчих органів».
Згідно вимог чинного законодавства, власником комунального майна, розташованого як на території Красногвардійського району, так і всього міста в цілому, є територіальна громада, в особі Дніпропетровської міської ради.
Тому, з огляду на вище викладене, районна у місті рада не є розпорядником запитуваної Вами інформації щодо всього комунального майна, розташованого у межах району, яке є комунальною власністю територіальної громади.
Згідно вимог законів України «Про місцеве самоврядування в Україні» та «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» носієм запитуваної Вами інформації є Дніпропетровська міська рада та відповідні органи державної реєстрації прав.
Що стосується питання забудови території МСЧ № 56, введення в експлуатацію житлових та нежитлових об’єктів, слід зауважити, що згідно вимог Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» право на забудову земельної ділянки здійснюється її власником на підставі отримання відповідного дозволу на будівництво. При цьому, повноваженнями по наданню дозволу на ведення будівельних робіт, здійснення контролю за його веденням, а також проведенням реєстрації декларацій про готовність об’єкта до експлуатації на території міста Дніпропетровська наділено Департамент Державної архітектурно-будівельної інспекції у Дніпропетровській області. Тому, керуючись законами України «Про основи містобудування» та «Про регулювання містобудівної діяльності», постановою КМУ від 13.04.2011 № 466 «Деякі питання виконання підготовчих і будівельних робіт» радимо Вам звернутися з відповідним запитом до Державної архітектурно-будівельної інспекції України чи переглянути запитувану Вами інформацію на сайті Державної архітектурно-будівельної інспекції України.

Заступник голови
районної у місті ради                                   Г.Г. Сіверська


Степанова 726-44-03

Немає коментарів:

Дописати коментар

Правові гіпотези БАР-гільдії

- Юридична особа публічного права створюється розпорядчим актом Президента України, органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим або органу місцевого самоврядування. Стаття 81. Цивільного кодексу України -