- Український народ як носій суверенітету і єдине джерело влади може реалізувати своє право визначати конституційний лад в Україні шляхом прийняття Конституції України на всеукраїнському референдумі - з Рішення КСУ № 6-рп/2005 від 05.10.2005. Умисне невиконання службовою особою рішення ЄСПЛ, рішення КСУ та умисне недодержання нею висновку КСУ - карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років – ч. 4 ст. 382 КК України -

суботу, 10 січня 2015 р.

ПОВЕРНЕМО ДНІПРОПЕТРОВЦЯМ НЕЗАКОННО «ПРИХВАТИЗОВАНЕ»

Відповідь Дніпропетровської обласної ради на наш інформаційний запит зайвий раз підтвердила незаконність «прихватизованого» спритними ділками комунального майна мешканців міста Дніпропетровська.
Цього разу суперечка виникла з приводу незаконної купівлі/продажу компанією «ГЕД Інвест», за рішенням Дніпропетровської облради,

нежитлової будівлі площею 850 кв.м. (за 130 300 гривень 19 березня 2002 року – курс $ - 5,3 грн.), яка на той час перебувала на балансі Дніпропетровського обласного будинку культури «Український Дім» та розташована за адресою: місто Дніпропетровськ, вулиця Короленка 20А.
Дана споруда має сакрально-історичне значення для дніпропетровців, і на неї, по праву претендує релігійна Громада «Парафії Святого Пантелеймона» Української автокефальної православної церкви (УАПЦ), яка прагне відновити історичну пам’ятку та відреставрувати храм.
На наш інформаційний запит від 29.12.2014 року, Дніпропетровська обласна рада надала копію (на фото) рішення № 530-22/ХХІІІ від 19 березня 2002 року про ухвалу рішення щодо продажу зазначеної споруди, але жодної конкретики на перші п’ять пунктів запиту, які ідентифікують власника публічного права (ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ – юридичної особи), а не балансоутримувача на папері.
Стаття 6. Закону «Про місцеве самоврядування в Україні» визначає, що  первинним суб'єктом місцевого самоврядування, основним носієм його функцій і повноважень є ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА (юридична особа) села, селища, міста.

Стаття 60., цього закону, зазначає, що тільки ТЕРИТОРІАЛЬНИМ ГРОМАДАМ (зареєстрованим у Мінюсті України юридичним особам) сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження.

З усього вищевикладеного можна зробити тільки один висновок:

Якщо немає юридичної особи (територіальної громади) – немає законного власника (норма Конституції України);

Якщо немає законного власника – він не може дати згоду діяти від його імені;

Всі дії (тим більше продаж майна), які відбуваються без погодження із власником, є незаконні. КРАПКА!!!

Дехто з читачів запитає: «А, як же бути з покупцями?». Все доволі просто – з ними треба вчиняти, як з скупниками краденого! Чи ви вважаєте, що у них не було власного калькулятора, щоб оцінити зиск від даної покупки в центрі Дніпропетровська?))).


Сергій Філіпенко

  

Немає коментарів:

Дописати коментар

Правові гіпотези БАР-гільдії

- Юридична особа публічного права створюється розпорядчим актом Президента України, органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим або органу місцевого самоврядування. Стаття 81. Цивільного кодексу України -