- Український народ як носій суверенітету і єдине джерело влади може реалізувати своє право визначати конституційний лад в Україні шляхом прийняття Конституції України на всеукраїнському референдумі - з Рішення КСУ № 6-рп/2005 від 05.10.2005. Умисне невиконання службовою особою рішення ЄСПЛ, рішення КСУ та умисне недодержання нею висновку КСУ - карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років – ч. 4 ст. 382 КК України -

вівторок, 24 лютого 2015 р.

ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ ДО ГОЛОВИ СБУ

Голові Служби Безпеки України
Наливайченку Валентину Олександровичу

Степаненка Володимира Петровича
1947 р.н., пенсіонер
51470, Дніпропетровська обл.
Павлоградський р-н,
с.Червона Долина
вул.Тітова, буд.7
моб.0970956561

                                                
                           ЗАЯВА

   13.02.2015 року в денний час на мій моб.0970956561 поступив дзвінок з моб.0672630278. «Міліція» сказав чоловічий голос, представився по формі і повідомив: «В Дніпропетровську відбулася масштабна аварія. За телефонами постраждалих ми розшукуємо їх близьких» і попросив мене представитися. Після моєї відповіді він сказав, що я в телефоні постраждалого значуся, як «м'ясо». Це мене дещо засмутило, бо я м’ясом не торгую і ні в кого м’яса не замовляв. А близьких людей таким «іменем» не нарікають. Потім він назвав мені номер моб.0969227815 і запитав, чи відомо мені кому він належить?    Цей номер належить моєму односельцю Костирі Андрію. Я зателефонував Костирі, чи чого не сталося з його сином у Дніпропетровську; одночасно застеріг від можливого телефонного шахрайства вимоги грошей на його «порятунок». Через 2 дні до мене прийшов Костиря Андрій і повідомив, що в той же день, близько 20-ї години його та його дружину Тетяну вдома затримала міліція Павлограда, яка потім на трасі Дніпропетровськ-Павлоград в районі повороту на с.Булахівку передала їх міліції Жовтневого району м.Дніпропетровська, де їх протримали 17 годин від часу затримання. Там А.Костирі усно пред’явили підозру в тому, що з його моб. телефону було здійснено дзвінок про начебто замінування якоїсь будівлі, при цьому без відповідної розписки був вилучений телефон для двотижневої експертизи. На додаток він повідомив, що на нього також навішено ярлик «м'ясо», а це наводить на сумні думки, що можливо це якась кодова назва спецоперації по зачистці людей, які своїми діями заважають свавіллю місцевої влади: когось – залякати, когось – знищити фізично (як Кузьму Скрябіна – Андрія Кузьменка), на когось звести наклеп і посадити.
   Я в публічній політиці з 1987 року; зараз активно працюю на спрямування держави в конституційне русло через децентралізацію влади практичним втіленням положень чинної Конституції в територіальних громадах; в той час як чинна «нова-стара» влада докладає всіх зусиль на ліквідацію досі не задіяних конституційних основ народовладдя шляхом внесення змін до Конституції – чим намагається узаконити створену ПР систему свавілля олігархії.
   В свою чергу Костиря А.В. в результаті травми, умисно нанесеної 07.07.1998 року громадянином Огли А.Р. втратив зір на одне око і з 19.10.1998 р. був визнаний інвалідом ІІІ групи безстроково, а наша правоохоронно-судова система проігнорувавши факт інвалідності потерпілого, призначила кривднику виплатити одноразову компенсацію 300 грн, чим спровокувала потерпілого роками скаржитися на суд в прокуратуру, яка в свою чергу ці скарги ігнорує.
   На місцевому рівні під новою вивіскою діють правоохоронні структури, утворені за часів правового свавілля злочинних кланів ПР, тому шукати там справедливості і захисту – безглуздо. І саме тому ми змушені звертатися в вищу інстанцію, де вже відбулися радикальні кадрові зміни, в надії,  що це призвело до зміни ідейної орієнтації службовців на верховенство конституційного права і процес очищення правоохоронних органів буде розповсюджений на місцевий рівень.

Прошу:

1.Розслідувати, що здійснюється правоохоронними органами Дніпропетровської області під кодовою назвою «М'ясо» і чи не пов’язано з цим вбивство Кузьми Скрябіна – А.Кузьменка;

2.Надати відповідь, які міри прийняті по відношенню до службовців правоохоронних органів, які грубо порушують конституційні права громадян (зокрема А.Костирі) і вимоги ЦПК при розслідуванні справи з провокативним попередженням про замінування і чи така справа взагалі існує, а не фальсифікується?

Письмову відповідь по суті порушених питань прошу надіслати на адресу заявника та на електронну адресу stepanenko-47@ukr.net

Зміст заяви і відповідь на неї будуть опубліковані на наших сайтах і блогах, а заява внесена в реєстр справ громадського контролю діяльності правоохоронної системи.


Член Ради Дніпропетровської обласної Спілки громадських об’єднань «Асоціація «ХІД» Володимир Степаненко

Немає коментарів:

Дописати коментар

Правові гіпотези БАР-гільдії

- Юридична особа публічного права створюється розпорядчим актом Президента України, органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим або органу місцевого самоврядування. Стаття 81. Цивільного кодексу України -