- Український народ як носій суверенітету і єдине джерело влади може реалізувати своє право визначати конституційний лад в Україні шляхом прийняття Конституції України на всеукраїнському референдумі - з Рішення КСУ № 6-рп/2005 від 05.10.2005. Умисне невиконання службовою особою рішення ЄСПЛ, рішення КСУ та умисне недодержання нею висновку КСУ - карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років – ч. 4 ст. 382 КК України -

четвер, 19 березня 2020 р.

Ознаки внутрішньої окупації через призму «особливості» НБУ та сурогатність «національної» валюти

   Редакція сайту «Багнет Нації» висловлює слова подяки пану Станіславу Сураю за правові висновки стосовно викриття недержавної природи приватної установи з назвою «Національний банк України» (код ЄДРПОУ: 00032106), а також «національної валюти», у вигляді сурогатної гривні, яка не містить державних символів, визначених статтею 20. Конституції України.

   Висновки підкріплюємо копіями відповідних документів, наданих відповідними установами на інформаційні запити ГО «Багнет Нації»:


   Відповідно до Стаття 99. Конституції України грошовою одиницею України є гривня.
   Забезпечення стабільності грошової одиниці є основною функцією центрального банку держави - Національного банку України.
   Центральний банк України (НБУ) характеризується двоїстою правовою природою:
з одного боку, він є органом державної влади, уповноваженим здійснювати державне управління В СФЕРІ банківської діяльності
з іншого боку - банківською установою, яка здійснює банківські операції, і виступає кредитором останньої інстанції для інших банків.
   Згідно статті 2 Закону України «Про Національний банк України» Національний банк України є центральним банком України, особливим центральним органом державного управління, юридичний статус, завдання, функції, повноваження і принципи організації якого визначаються Конституцією України, цим Законом та іншими законами України. Але в цьому визначенні закріплена подвійна правова природа Національного банку України:
- з одного боку, він є центральним банком, тобто, банківською установою, яка має право здійснювати певні банківські операції в порядку, визначеному банківським законодавством;
- з іншого боку - особливим органом державного управління.
  Центральний банк - це юридична особа, яка має особливий статус, відмінна ознака якої - відособленість майна банку від майна держави (???). Хоча формально це майно знаходиться у державній власності, центральний банк наділений правом розпоряджатися ним як власник. Цим ЦЕНТРАЛЬНИЙ БАНК відрізняється від ДЕРЖАВНОГО БАНКУ, майно якого повністю контролюється ДЕРЖАВОЮ. Правовий статус Національного банку України визначено в першу чергу Конституцією України та Законом України «Про Національний банк України».
   Національний банк України є органом зі спеціальним статусом. Це означає, що він не належить ні до однієї гілки влади. Така особливість правового статусу обумовлена, в першу чергу, його основною функцією - забезпеченням стабільності гривні. Для виконання цієї функції Національний банк наділений певною самостійністю і незалежністю від інших органів державної влади.
   Питання: В Україні НЕМАЄ свого ДЕРЖАВНОГО НБУ?

Читайте також: Приватний «обмінник» з повноваженнями НБУ














Фінансову підтримку діяльності ГО «Багнет Нації» можна здійснити на картку ПриватБанку 5168 7427 1422 2175 на ім’я Сергій Філіпенко. Дякуємо за Ваш внесок у відновлення конституційного устрою України!

















2 коментарі:

  1. А де ж витяг з Декларації про державний суверенітет України на гривнях?Звідки взялися купюри 2гривні,20гривень і т.д.

    ВідповістиВидалити

Правові гіпотези БАР-гільдії

- Юридична особа публічного права створюється розпорядчим актом Президента України, органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим або органу місцевого самоврядування. Стаття 81. Цивільного кодексу України -