- Український народ як носій суверенітету і єдине джерело влади може реалізувати своє право визначати конституційний лад в Україні шляхом прийняття Конституції України на всеукраїнському референдумі - з Рішення КСУ № 6-рп/2005 від 05.10.2005. Умисне невиконання службовою особою рішення ЄСПЛ, рішення КСУ та умисне недодержання нею висновку КСУ - карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років – ч. 4 ст. 382 КК України -

четвер, 23 листопада 2023 р.

СЛУЖБОВЕ ПОСВІДЧЕННЯ ПОЛІЦЕЙСЬКОГО ЧИ ДІЙСНО ВОНО НЕСПРАВЖНЄ?

 

Нарешті, через півроку переписки з органами влади, на шосте звернення профспілки МВС України надіслало кольорову копію зразка, на якому можна роздивитись (не повністю) вигляд затвердженого службового посвідчення поліцейського. Адже дві напівдуги позитивного мікротексту «POLICE» – одну в кольорі лавандової сітки та одну в кольорі синьої сітки роздивитися неможливо.

Зовнішній вигляд службового посвідчення поліцейського має відповідати закону і містити назву «Службове посвідчення поліцейського» як це встановлено ч.1 ст.51 ЗУ «Про Національну поліцію»: «Ознаками належності до поліції є символіка поліції, однострій поліцейських, спеціальні звання, відомчі відзнаки, спеціальний жетон та службове посвідчення поліцейського».

Частина 2 ст.17. ЗУ «Про Національну поліцію» встановила:

«2. Поліцейський має службове посвідчення та спеціальний жетон. Зразки та порядок видання службових посвідчень та спеціальних жетонів затверджуються Міністерством внутрішніх справ України».

Наказом МВС України 26.04.2017 №347 «Про організацію виготовлення та видачі службових посвідчень Національної поліції України» затверджено псевдо зразок службового посвідчення поліцейського. Чому це «псевдо зразок» і роз’яснює це дослідження.



Пункт 5 «Опис бланка службового посвідчення Національної поліції України» прямо вказав:

«В сітках жовтого та синього кольорів виконано слово «POLICE». В центрі бланка виконано ДВІ НАПІВДУГИ ПОЗИТИВНОГО МІКРОТЕКСТУ «POLICE» – одну в кольорі лавандової сітки та одну в кольорі синьої сітки».

Пунктом 6 цього опису вказано: «На зворотному боці бланку надруковано фонове зображення темно-синього кольору, на якому сірою фарбою виконано емблему Національної поліції України. Під емблемою виконано написи «ПОЛІЦІЯ» та «POLICE»».

Стаття 10 Конституції України вказала: «Державною мовою в Україні є українська мова».

На затвердженому зразку видно напис англійською мовою слово «POLICE».

Ні в Англії, ні в США посвідчення поліцейського не дублюється українською мовою. Імперії дублюють національні документи мовою господарів у своїх колоніях. У себе вдома господарі, суверени імперії користуються виключно власною мовою. Цікаво чому цього не побачили фаріонозматики з квітня 2017 року?

Стаття 16 ЗУ «Про забезпечення функціонування української мови як державної» вказала:

«Застосування державної мови в органах правопорядку, розвідувальних органах, державних органах спеціального призначення з правоохоронними функціями

1. Мовою нормативних актів, документації, діловодства, службової діяльності та спілкування з громадянами України в органах правопорядку, розвідувальних органах, державних органах спеціального призначення з правоохоронними функціями є державна мова».

Затверджений Аваковим А.Б. зразок грубо порушує ст.10 Конституції України ст.16 ЗУ «Про забезпечення функціонування української мови як державної» і є незаконним.

Будь-який Закон регулює загальні принципові норми. Закон не може встановлювати конкретний вигляд службового посвідчення поліцейського або його наповнення. Всі нормативні акти, якими регулюються форма посвідчення, наповнення і назва мають бути підпорядковані закону.

Якщо законом вказано «службове посвідчення поліцейського», то воно має і називатися «Службове посвідчення поліцейського», тобто мають бути виконані ФОРМАЛЬНІ вимоги ст.51 ЗУ «Про Національну поліцію».

Згідно Положення про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств, інших органів виконавчої влади, органів господарського управління та контролю, що зачіпають права, свободи й законні інтереси громадян або мають міжвідомчий характер, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 28.12.92 № 731: «Державній реєстрації підлягають нормативно-правові акти, які містять одну або більше норм, що зачіпають права, свободи, законні інтереси і стосуються обов’язків громадян та юридичних осіб, встановлюють новий або змінюють, доповнюють чи скасовують організаційно-правовий механізм їх реалізації, або мають міжвідомчий характер, тобто є обов’язковими для інших органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, а також юридичних осіб, що не належать до сфери управління суб’єкта нормотворення».

На вимогу особи поліцейський зобов’язаний пред’явити службове посвідчення, надавши можливість ознайомитися з викладеною в ньому інформацією встановлено ч.3 ст.18 ЗУ «Про Національну поліцію». Тобто всі особи (громадяни, юридичні особи) МАЮТЬ ПРАВО і ЗОБОВ’ЯЗАНІ знати як виглядає службове посвідчення поліцейського і яка інформація викладена в ньому, щоб точно ідентифікувати справжність пред'явленого поліцейським посвідчення і законність повноважень особи, яка його пред’явила.

«Закони та інші нормативно-правові акти, що визначають права і обов'язки громадян, мають бути доведені до відома населення у порядку, встановленому законом.

Закони та інші нормативно-правові акти, що визначають права і обов'язки громадян, не доведені до відома населення у порядку, встановленому законом, є нечинними» встановлено ст.57 Конституції України.

Нормативно-правовий акт - Наказ МВС України 26.04.2017 №347 «Про організацію виготовлення та видачі службових посвідчень Національної поліції України» який затверджує зразок посвідчення поліцейського і визначає обов’язок громадян визнавати повноваження поліцейського за таким посвідченням, виконувати законні вимоги поліцейського підлягає обов’язковій реєстрації в Мінюсті і публікації в офіційних виданнях для доведення до громадян як виглядає службове посвідчення поліцейського, щоб громадяни могли ідентифікувати справжність поліцейського, а шахраї не могли обманути підробленими посвідченнями.

Враховуючи вимогу ч.3 ст.18 ЗУ «Про Національну поліцію» та ст.57 Конституції України Наказ Міністерства внутрішніх справ України №347 «Про організацію виготовлення та видачі службових посвідчень Національної поліції України» підписаний Аваковим А.Б. 26 квітня 2017 року є нечинним, оскільки вигляд і наповнення службових посвідчень Національної поліції не доведено до відома населення. Населення не знає, як має виглядати службове посвідчення поліцейського, а тому вимога ч.3 ст.18 та ч.2 ст.62 ЗУ «Про Національну поліцію» стає безглуздою. Порушено право громадян, іноземців та юридичних осіб на ідентифікацію законності та відповідності службового посвідчення поліцейського нормативним актам України.

Враховуючи все вищезазначене будь-яка людина, якій поліцай пред’являє службове посвідчення, може заявити що зовнішній вигляд і наповнення цього посвідчення підробка, оскільки до нього не доведено у порядку, встановленому законом, вигляд цього посвідчення та його наповнення, а тому громадянин не може знати це справжнє посвідчення чи підробка, тому Наказ МВС №347 «Про організацію виготовлення та видачі службових посвідчень…» є незаконним згідно ст.57 Конституції України.

Питання просте: як особа, якій поліцай пред'явив службове посвідчення згідно ч.3 ст.18 ЗУ «Про Національну поліцію», може визначити це справжнє посвідчення чи ні, якщо нормативний акт яким затверджено форму і наповнення службового посвідчення поліцейського, схований від людей і ніхто не знає його справжнього вигляду. ЗАДАЙТЕ ЦЕ ПИТАННЯ ПОЛІЦЕЙСЬКОМУ: Яким офіційним виданням доведено до населення як виглядає «Службове посвідчення поліцейського»?

Надішліть запит до Мінюсту, до МВС, до Кабміну:

Згідно п.2 Положення про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств, інших органів виконавчої влади, Затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 1992 р. № 731: «2. Державній реєстрації підлягають нормативно-правові акти, ЩО ЗАЧІПАЮТЬ ПРАВА, СВОБОДИ й законні інтереси громадян або мають міжвідомчий характер» (редакція чинна на момент прийняття Наказу МВС №347).

При виконанні окремих завдань або по-за службою на місці вчиненого правопорушення поліцейський може опинитись вдягнутим у цивільний одяг і його повноваження можуть бути підтверджені виключно Службовим посвідченням поліцейського. Пред’явлене поліцейським Службове посвідчення поліцейського НАКЛАДАЄ НА ГРОМАДЯН ОБОВ’ЯЗОК виконувати законні вимоги поліцейського (ч.2 ст.62 ЗУ «Про Національну поліцію»).

«Закони та інші нормативно-правові акти, що визначають права і обов'язки громадян, мають бути доведені до відома населення у порядку, встановленому законом.

Закони та інші нормативно-правові акти, що визначають права і обов'язки громадян, не доведені до відома населення у порядку, встановленому законом, є нечинними» встановлено ст.57 Конституції України.

Яким саме нормативно-правовим актом доведено до відома населення, у порядку, встановленому законом, як виглядає «Службове посвідчення поліцейського», пред’явлення якого зобов’язує громадян виконувати законні вимоги поліцейського як це вказано ч.2 ст.62 ЗУ «Про Національну поліцію».

Ну і найцікавіше))))

Стаття 188-52 Кодексу України про адміністративні правопорушення https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/80731-10#Text Порушення закону щодо функціонування і застосування української мови як державної, встановила:

«Порушення вимог Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної" щодо застосування державної мови під час засідань, заходів, зустрічей і робочого спілкування, в актах, діловодстві та документообігу в органах державної влади, органах влади Автономної Республіки Крим і органах місцевого самоврядування, на державних і комунальних підприємствах, в установах та організаціях, інших суб’єктах господарювання державної і комунальної форми власності, у судочинстві та діловодстві у судах України, в органах правопорядку, розвідувальних органах, державних органах спеціального призначення з правоохоронними функціями, на державному кордоні України, у процесі виборів та референдумів, у міжнародних договорах України -

тягнуть за собою накладення штрафу від двохсот (3400 грн.) до чотирьохсот (6800 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або попередження, якщо порушення вчинене вперше».

Фіксуйте розмову поліцейського російською мовою і вимагайте фіксації його посвідчення з незаконним написом «POLICE», навіть на обгортці, при цьому цитуйте ст.16 ЗУ «Про забезпечення функціонування української мови як державної»:

 «Застосування державної мови в органах правопорядку, розвідувальних органах, державних органах спеціального призначення з правоохоронними функціями

1. Мовою нормативних актів, документації, діловодства, службової діяльності та спілкування з громадянами України в органах правопорядку, розвідувальних органах, державних органах спеціального призначення з правоохоронними функціями є державна мова».

З наведених правових норм випливають наступні факти:

1. Мовою документів поліцейського має бути виключно державна мова без усяких «POLICE». Документ з написом «POLICE» порушує ст.10 Конституції України та ст.16 ЗУ «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

2. Зовнішній вигляд службового посвідчення поліцейського має відповідати закону і містити назву «Службове посвідчення поліцейського» як це встановлено ч.1 ст.51 ЗУ «Про Національну поліцію».

3. Зовнішній вигляд службового посвідчення поліцейського має бути доведений до відома населення, оскільки визначає обов’язок громадян визнавати повноваження поліцейського за таким посвідченням і виконувати законні вимоги поліцейського. Але наданий поліцейським зразок службового посвідчення не доведений до населення належним чином і є незаконним оскільки порушує ст.57 Конституції України та Постанову Кабінету Міністрів України від 28.12.92 № 731 «Про затвердження Положення про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади».

Автор: Артур Лі


14 коментарів:

  1. Треба завжди питати нібито поліцейських саме ЧИМ ПЕРЕДБАЧЕНА ТА ЗАТВЕРДЖЕНА СИНЯ КАРТКА? Хай показує НПА на gov.ua Немає? І в мене для поліції нічого немає...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А де написано, що поліцейській має тобі показувати це? Те, що службове посвідчення має показати написано, а далі це вже твої забаганки. А свої забаганки тримай при собі

      Видалити
  2. Поліціант показує посвідчення яке йому видало МВС. То всі дуже розумні юристи хай подають в суд на МВС по тому що описано в цій статті і потім публікують рішення суду. А гарно розписувати і посилатись на статті це в нас кожен другий може.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Украинский народ
      и конкретно Вы, как часть этого народа, являетесь джерелом влади в Украине. И вы же делегируете эту власть службовим особам, платите и содержите их, чтоб они управляли страной от вашего имени. Законы и правила, в первую очередь, существуют, чтоб сдерживать деятельность этих службових особ. Понимаете?! Не народ должен по судам бегать, а відповідні органи повинні реагувати на недовіру й зауваження народу, повинні корегувати свою діяльність, щоб вона була максимально зрозумілою, прозорою і відповідала законодавству. Истребляйте в себе комплекс раба - право называться вольным народом Украины ещё нужно заслужить...

      Видалити
    2. Раджу відкрити словника і подивитись значення слова ДЖЕРЕЛО, а потім поговоримо, яке відношення ти як джерело маєш до влади, і до якої саме її гілки

      Видалити
    3. То що там з ДЖЕРЕЛОМ? Дискусія завершена? Джерело. А чого ти, джерело, не сів у соціальний ліфт? Бо тобі подобається вчиняти злочини, а не працювати на користь країни

      Видалити
  3. А яким законом встановлено право громадян знати, як виглядає посвідчення?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Внимательней перечитайте статью.
      Стаття 57 Конституції України.
      Кожному гарантується право знати свої права і обов'язки. Закони та інші нормативно-правові акти, що визначають права і обов'язки громадян, мають бути доведені до відома населення у порядку, встановленому законом.

      Видалити
  4. Стаття повна маячня. З якого це дива цей наказ мав реєструватись у Мін'юсті? Того, що тобі так захотілось? Читай уважно законодавство. Щодо мови, так на посвідченні є назва українською "Поліція" для малограмотних, невже у законі про мову заборонено дублювати англійською? Я там щось такого не знайшов. Ну і щодо назви документу, це також лише твої забаганки, щоб там було написано саме ці слова, у Законі такого не має, у законі визначено, що зразок опрацьовує МВС, воно його опрацювало, а твоя справа виконувати. У тебе була можливість стати Міністром ВС і розробити посвідчення, але ти чогось це не зробив.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Скоріш ваш комментар це повна маячня. Вчить матчастину, в особливості ст 19 Конституції.

      Видалити
    2. Дитинко, покажи мені заяви про вчинення злочину, яки ти подав у компетентні органі з цього питання? Адже, ти вважаєш, що всі, хто має таке посвідчення вчиняють злочин

      Видалити
    3. Бачу, ви ви скривджена людина з роздутим почуттям власного его. Ви мене навіть не знаєте, щоб називати "дитинкой". І по суті ви нічого не відповіли, так що немає сенсу спілкуватися з особою, яка замість нормальної відповіді надує бульбашки і зображує з себе грамотія. Спочатку навчитеся бути порядним.

      Видалити
    4. Та й ти нічого по суті не відповів. Якщо хочеш, аби навколо тебе були порядні, то не вчиняй злочини, і не підбурюй до їх вчинення інших. Розумний тут знайшовся. Покажи мені запити та клопотання щодо виправлення тих колізії у законодавстві, які ти тут намагаєшся вигадати? Ти звертався до МВС з проханням виправити це? Цікаво, а чому? А до Народного депутату?

      Видалити

Правові гіпотези БАР-гільдії

- Юридична особа публічного права створюється розпорядчим актом Президента України, органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим або органу місцевого самоврядування. Стаття 81. Цивільного кодексу України -