- Український народ як носій суверенітету і єдине джерело влади може реалізувати своє право визначати конституційний лад в Україні шляхом прийняття Конституції України на всеукраїнському референдумі - з Рішення КСУ № 6-рп/2005 від 05.10.2005. Умисне невиконання службовою особою рішення ЄСПЛ, рішення КСУ та умисне недодержання нею висновку КСУ - карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років – ч. 4 ст. 382 КК України -

понеділок, 23 липня 2018 р.

Суд зобов’язав СБУ внести до ЄРДР справу по Дніпрогазу - відео

Сьогодні, 23 липня 2018 року слідчий суддя Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська Сліщенко Ю. Г., своєю ухвалою зобов'язав начальника СВ СБУ у Дніпропетровській області, впродовж доби, внести відомості до ЄРДР і розпочати слідство за фактом злочину з попередньою правовою кваліфікацією по статті 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду економічній безпеці України).

Варто зазначити, що кіпрсько-офшорна компанія Дніпрогаз, це одна з головних причин не оголошення воєнного стану на п'ятому році війни в Україні. Адже, якщо оголосити воєнний стан, всі незаконні оборудки, які ідуть в розріз з чиним законодавством, вмить проявляться і громадяни дізнаються про масштаби викрадених і виведених в офшори ресурсів, які відповідно до чинного законодавства, мають спрямовуватись на розвиток економіки територіальних громад та держави.
Більше подробиць в відео:





                                                          Слідчому судді Бабушкінського
                                                          районного суду м. Дніпропетровська
                                                          -------------------------------------------------------------
                                                          49000, м. Дніпро, пр.-т Д. Яворницького, 57,
                                                          тел.(056)744-00-77,e-mail: inbox@bs.dp.court.gov.ua

                         Особа яка подає скаргу:







                           Суб’єкт оскарження:  слідчий УСБУ в Дніпропетровській області
49000, м. Дніпро, пр.-т П. Орлика, 3,
т. (056) 745-00-17, E-mail: не відомий

Кожному гарантується право на оскарження в суді рішень, дій чи
бездіяльності органів державної влади та їх посадових і
службових осіб. (стаття 55 Конституції України).

С К А Р Г А
«на бездіяльність слідчого в порядку ст. 303 КПК України»

______________ 2018 року мною була складена заява про вчинення кримінального правопорушення посадовою особою. Зазначену вище заяву з додатком зареєстровано у Журналі заяв і звернень громадян за № __________ від ________.
Як мені стало відомо наступного дня (після мого візиту до УСБУ в Дніпропетровській області), мою заяву до ЄРДР не внесено, оскільки начальник слідчого відділення не вбачає у моїй заяві ознак будь-якого злочину.
Маю зазначити, що я подавав заяву у порядку ст. 214 КПК України, яка повинна бути внесена в ЄРДР не пізніше 24 годин, та після цього повинно бути розпочато проведення досудового розслідування. Слідчий, тобто особа уповноважена на внесення заяви до ЄРДР, повинна виконати пряму норму закону, яка передбачає тільки одне рішення відповідно до ст. 214 КПК України – внесення до ЄРДР, іншого ст. 214 КПК України, не передбачено.
Отже, станом на момент подання даної скарги до суду, моя заява зареєстрована в Журналі заяв і звернень громадян за № __________ від __________ про вчинене кримінальне правопорушення до ЄРДР не внесена, що є грубим порушенням вимог ст. 214 КПК України, а також моїх прав передбачених положеннями ст. ст. 55, 56 КПК України.
Відповідно до п. 1.4 Положення про порядок ведення ЄРДР, затвердженого наказом Генеральної прокуратури України від 17.08.2012 р. № 69, який є обов'язковим для виконання посадовими особами органів досудового розслідування, строк – 24 години обчислюється з моменту попередження особи про кримінальну відповідальність при поданні заяви, повідомлення про кримінальне правопорушення, та у випадку надходження заяви, повідомлення поштою, іншим засобом зв'язку, строк обчислюється з моменту надходження заяви слідчому, прокурору.
Подана мною заява про вчинене кримінальне правопорушення, є обґрунтованою і відповідає фактичним обставинам справи.
Надалі слідчий повинен був узяти цей факт до уваги і оцінювати мої покази, як такі що відповідають дійсності. Адже, якщо буде навпаки, то заявник повинен бути притягнутий до кримінальної відповідальності згідно зі ст. 383 КК України за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину.
Відповідно до ст. 214 КПК України слідчий невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов’язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування. Слідчий, який здійснюватиме досудове розслідування, визначається керівником органу досудового розслідування (ч. 1 ст. 214). Досудове розслідування розпочинається з моменту внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ч. 2 ст. 214). Здійснення досудового розслідування до внесення відомостей до реєстру або без такого внесення не допускається і тягне за собою відповідальність, встановлену законом (ч. 3 ст. 214). Слідчий уповноважений на прийняття та реєстрацію заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення, зобов’язаний прийняти та зареєструвати таку заяву чи повідомлення. Відмова у прийнятті та реєстрації заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення не допускається (ч. 4 ст. 214).
Слідчий зобов’язаний внести відповідні відомості до ЄРДР - іншого ст. 214 КПК України не передбачено. Чому слідчий не виконує пряму норму закону, мені не відомо. Але навіть якщо припустити, що в діях невідомих мені осіб не вбачаються ознаки кримінального правопорушення, то все одно потрібно це перевіряти і встановлювати тільки шляхом проведення відповідних слідчих дій у рамках кримінального провадження, яке повинно бути у такому разі закрито відповідно до ст. 284 КПК України. Іншого чинним законодавством України не передбачено. Так чому тоді слідчий дозволяє собі порушувати Закони України та мої конституційні права на доступ до справедливого правосуддя? Хто дав йому таке право?
В даному випадку ця скарга до слідчого судді, з приводу бездіяльності слідчого та про зобов’язання його здійснити відповідні процесуальні дії, які передбаченні статтею 214 КПК України, повинна зупинити свавілля правоохоронців, та виправити мої порушені права.
Отже, перевірка заяви про кримінальне правопорушення повинна проводитись вже в рамках відкритого кримінального провадження, внесеного в ЄРДР, а лише потім, у випадку якщо посадова особа дійде висновку, що, наприклад, у викладеній ситуації немає ознак складу кримінального правопорушення, то вона може винести постанову про закриття кримінального провадження відповідно до ст. 284 КПК України.
Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ в своєму в інформаційному листі № 1640/0/4-12 від 09.11.2012р. «Про деякі питання порядку оскарження рішень, дій чи бездіяльності під час досудового розслідування» роз'яснив, що відповідно до вимог ч. 1 ст. 214 КПК бездіяльність слідчого, прокурора, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до ЄРДР означає невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до ЄРДР впродовж 24 годин після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення і саме в цьому контексті слід оцінювати доводи заявників в разі оскарження бездіяльності слідчого, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до ЄРДР.
Відповідно до ст. 2 КПК України, завданнями кримінального провадження є захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, жоден невинуватий не був обвинувачений або засуджений, жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу і щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура.
Україна ратифікувала значну частину міжнародних інструментів щодо забезпечення і захисту прав людини, до багатьох – приєдналась. Їх положення стали частиною українського законодавства, в якому домінують гуманістичні положення і принципи, згідно з якими людина, її гідність, права, свободи та інтереси є вищою соціальною цінністю. В нашому суспільстві ці пріоритети мають забезпечувати і захищати насамперед службові особи поліції, а якщо ні, то органи прокуратури (слідчі).
Згідно із змістом статті 19 Конституції України органи державної влади, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією України та законами України.
Істина - це повна й точна відповідність суджень реальній дійсності. Істина - це достовірне знання, що правильно відображає реальну дійсність у свідомості людей.
Предмет доказування - це певна квінтесенція обставин події, яка в сукупності розкриває елементи складу злочину, це юридично значущі обставини та сторони розслідуваної події, з'ясування яких необхідне для прийняття підсумкових рішень у справі.
Керуючись статтею 24 КПК України кожному гарантується право на оскарження процесуальних рішень, дій чи бездіяльності суду, слідчого судді, прокурора, слідчого в порядку, передбаченому цим Кодексом.
Відповідно до вимог статті 303 КПК Україна на досудовому провадженні може бути оскаржено бездіяльність слідчого, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення.
Відповідно до ст. 306 КПК України скарги на бездіяльність слідчого розглядаються слідчим суддею місцевого суду згідно з правилами судового розгляду, передбаченими ст. ст. 318-380 цього Кодексу, з урахуванням положень цієї глави (ч. 1 ст. 306). Скарги на бездіяльність під час досудового розслідування розглядаються не пізніше сімдесяти двох годин з моменту надходження відповідної скарги (ч. 2 ст. 306). Розгляд скарг на бездіяльність під час досудового розслідування здійснюється за обов’язкової участі особи, яка подала скаргу, та слідчого, бездіяльність якого оскаржується. Відсутність слідчого не є перешкодою для розгляду скарги (ч. 3 ст. 306).
Відповідно до ч. 1, п. 3 ч. 2 ст. 307 КПК України слідчим суддею за результатами розгляду скарги на бездіяльність слідчого постановляється ухвала про зобов’язання вчинити певну дію.
Якщо на ухвалу суду слідчий не внесе в ЄРДР відповідних відомостей, то це також буде умисним невиконанням судового рішення, яке винесено у формі ухвали слідчого судді, як акту судової влади.
І тому я вважаю, що потрібно в мотивувальній частині судового рішення попередити слідчого, що за невиконання судового рішення можуть бути наслідки, як вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 382 КК України (невиконання судового рішення службовою особою, яка займає відповідальне становище).
З урахуванням вище викладеного, та керуючись п. 1 ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, протоколами 1, 4, 7, 11 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, статтями 3, 8, 19, 21, 22, 24, 36, 55, 64, 68, 129 Конституції України, та статтями 2, 9, 24, 55, 56, 214, 303-307 КПК України,

П Р О Ш У    С У Д:

1.    Визнати бездіяльність слідчого УСБУ в Дніпропетровській області, яка полягає у невнесенні відповідних відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання моєї заяви про кримінальне правопорушення, відповідно до вимог статті 214 КПК України;
2.    Постановити ухвалу, якою зобов’язати слідчого УСБУ в Дніпропетровській області, уповноваженого на внесення відповідних відомостей до ЄРДР, негайно виконати вимоги статті 214 КПК України, а саме внести відомості до ЄРДР за моєю заявою про кримінальне правопорушення у продовж 24 годин, за попередньою правовою кваліфікацією по _____________________ КК України;
3.    При розгляді даної скарги дотримуватися процесуальних строків.

Додаток:
1.   Копія заяви про кримінальне правопорушення від _____________;

                                             



 _______________ ____________________ /____________________/  

4 коментарі:

  1. Дуже прошу Вас надати мені текст заяви в суд Акулова В.В. та повний текст рішення суду.
    Я. як голова обслуговуючого кооперативу "Надія" якого Запоріжгаз приїзджало вбивати, за те що дЗапоріжгаз украв у кооператива 36,8 км газорозподільної мережі, теж буду подавати заяву в СБУ на Запоріжгаз за статтями 111, 190 та 365 КК України.
    Будьласка, виконайте моє прохання.
    Святовець Анатолій Миколайович.

    ВідповістиВидалити
  2. Надайте будь ласка і нам текст в суд
    Ми звертаємось з Львівської області села Ралівка

    ВідповістиВидалити
  3. Шаблончик в матеріалі, адаптуйте під себе.

    ВідповістиВидалити

Правові гіпотези БАР-гільдії

- Юридична особа публічного права створюється розпорядчим актом Президента України, органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим або органу місцевого самоврядування. Стаття 81. Цивільного кодексу України -