- Український народ як носій суверенітету і єдине джерело влади може реалізувати своє право визначати конституційний лад в Україні шляхом прийняття Конституції України на всеукраїнському референдумі - з Рішення КСУ № 6-рп/2005 від 05.10.2005. Умисне невиконання службовою особою рішення ЄСПЛ, рішення КСУ та умисне недодержання нею висновку КСУ - карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років – ч. 4 ст. 382 КК України -

понеділок, 23 листопада 2020 р.

Якщо вашу дитину змушують отримувати ID-картку в 14-ть років – методичка від Андрія Карповича

 

Пунктом 2 статті 21 Закону України № 5492-VI “Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус” встановлено, що кожен громадянин України, який досяг чотирнадцятирічного віку, зобов’язаний отримати паспорт громадянина України.

Паспорт громадянина України, відповідно до положень частини 1 статті 21 Закону України № 5492-VI “Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус” є документом, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України.

Пунктом 4 статті 21 Закону України № 5492-VI “Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус” встановлено, паспорт громадянина України виготовляється у формі картки, що містить безконтактний електронний носій.

Зміст вищевикладеного дозволяє констатувати беззаперечний юридично обґрунтований факт, що в 14 років отримується паспорт громадянина України у формі карткиа не у вигляді паспортної книжечки зразка 1994 року.

Водночас, звертаю увагу на положення абзацу 2 пункту 3 розділу 5 (перехідні положення) Закону України № 5492-VI “Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус” яким встановлено, що за видачу паспорта громадянина України у формі книжечки вперше державне мито не стягується.

Порядок видачі, обміну, оформлення документів необхідних для отримання паспорта громадянина України у формі книжечки, встановлено постановою Верховної Ради України № 2503-XII“Про затвердження положень про паспорт громадянина України та про паспорт громадянина України для виїзду за кордон”, яку видано Верховною Радою України на виконання положень статті 5 Закону України “Про громадянство України”.

Пунктом 2 розділу 1 постанови Верховної Ради України № 2503-XII “Про затвердження положень про паспорт громадянина України та про паспорт громадянина України для виїзду за кордон” встановлено , що паспорт громадянина України (далі - паспорт) видається кожному громадянинові України центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері громадянства, після досягнення 16-річного віку.

Бланки паспортів відповідно до пункту 3 розділу 1 постанови Верховної Ради України № 2503-XII “Про затвердження положень про паспорт громадянина України та про паспорт громадянина України для виїзду за кордон” виготовляються у вигляді паспортної книжечки або паспортної картки за єдиними зразками, що затверджуються Кабінетом Міністрів України.

Зміст вищевикладеного дозволяє констатувати беззаперечний, неспростовний, юридично обґрунтований факт, що в будь-якому випадку я маю право вибору отримати паспорт громадянина України у вигляді паспортної книжечки або паспортної картки.

У разі якщо обмежують моє право вибору щодо отримання паспорта громадянина України у вигляді паспортної книжечки або паспортної картки і примушують всупереч моєї власної волі отримувати паспортну картку по досягненню 14 віку, таке примушення є нічим іншим ніж кримінальним правопорушенням яке кваліфікується за статтею 355 КК України (примушення до виконання цивільно-правових зобов’язань яка пов'язана з погрозою невидачі мені атестату тощо).

Для одержання паспорта громадянина України, відповідно до пункту 13 розділу 1 постанови Верховної Ради України № 2503-XII “Про затвердження положень про паспорт громадянина України та про паспорт громадянина України для виїзду за кордон” я маю подати:

заяву за формою, встановленою Міністерством внутрішніх справ України (форма № 1);

- свідоцтво про народження;

- дві фотокартки розміром 35х45 мм;

Вказані у пункті 13 розділу 1 постанови Верховної Ради України № 2503-XII “Про затвердження положень про паспорт громадянина України та про паспорт громадянина України для виїзду за кордон” документи для можливості одержання паспорта громадянина України у вигляді паспортної книжечки, відповідно до пункту 18 розділу 1 цієї Постанови, я маю подати не пізніш як через місяць після досягнення відповідного віку або зміни (переміни) прізвища, імені чи по батькові, встановлення розбіжностей у записах або непридатності паспорта для користування.

Зміст вищевикладеного дозволяє констатувати беззаперечний, неспростовний, юридично та законодавчо обґрунтований факт , що так як я за власним вибором, власною волею і внутрішнім переконанням бажаю отримати виключно паспорт громадянина України у вигляді книжечки, то документи для отримання паспорта громадянина України у вигляді книжечки я подаватиму виключно після досягнення мною відповідного 16 -річного віку.

Імперативною нормою прямої дії положень статті 68 Конституції України (254к/96-ВР) встановлено, що кожен зобов’язаний неухильно додержуватися Конституції України та законів України, не посягати на права і свободи, честь і гідність інших людей.

Імперативною нормою прямої дії положень статті 60 Конституції України (254к/96-ВР) встановлено, що ніхто не зобов'язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази.

За віддання і виконання явно злочинного розпорядження чи наказу настає юридична відповідальність.

Тобто будь-яка особа незважаючи на її посаду , не має права примушувати мене всупереч мої волі та всупереч:

а) положенням абзацу 2 пункту 3 розділу 5 (перехідні положення) Закону України № 5492-VI “Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус”;

б) положенням статті 5 Закону України № 2235-III “Про громадянство України”;

в) положенням пунктів 2, 3, 13, 18 розділу 1 постанови Верховної Ради України № 2503-XII “Про затвердження положень про паспорт громадянина України та про паспорт громадянина України для виїзду за кордон”;

виконувати явно злочинний наказ , вказівку , розпорядження тощо, щодо отримання мною паспортної картки в 14 років.

Опубліковано у Фейсбук

4 коментарі:

  1. Добрый вечер! Помогите пожалуйста,подскажите, очень вас прошу, нужна метадичка об обмене ID паспорта на паспорт книжку 🙏
    Буду очень, очень благодарна

    ВідповістиВидалити
  2. Скажіть будь ласка такий текст треба відправити у міграційну службу у вигляді заяви- повідомлення?

    ВідповістиВидалити
  3. Доброго дня.Дякую Вам за методичку,інформація наразі для мене цінна,так,як маю сина,якому скоро виповниться 14 р.Підскажіть,будь-ласка, це є примірник заяви-повідомленн,яку треба писати в ДМС України?

    ВідповістиВидалити

Правові гіпотези БАР-гільдії

- Юридична особа публічного права створюється розпорядчим актом Президента України, органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим або органу місцевого самоврядування. Стаття 81. Цивільного кодексу України -