- Український народ як носій суверенітету і єдине джерело влади може реалізувати своє право визначати конституційний лад в Україні шляхом прийняття Конституції України на всеукраїнському референдумі - з Рішення КСУ № 6-рп/2005 від 05.10.2005. Умисне невиконання службовою особою рішення ЄСПЛ, рішення КСУ та умисне недодержання нею висновку КСУ - карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років – ч. 4 ст. 382 КК України -

понеділок, 28 березня 2022 р.

Кабмін розпорядився застосувати персональні економічні санкції

 

   Увазі читачів Розпорядження Кабінету Міністрів України від 25 березня 2022 року № 243-р «Про внесення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», з наступним формулюванням і додатком:

1. У звʼязку із повномасштабним військовим вторгненням Російської Федерації на територію України, вчиненням масових воєнних злочинів Російською Федерацією на території України, якими Російська Федерація здійснила акт безпрецедентної збройної агресії проти України та в черговий раз грубо порушила державний суверенітет і територіальну цілісність України, а також ряд міжнародно-правових актів двостороннього та багатостороннього характеру, зокрема Статут Організації Обʼєднаних Націй, Заключний акт Наради з безпеки і співробітництва в Європі від 1 серпня 1975 року та Меморандум про гарантії безпеки у звʼязку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї від 5 грудня 1994 року (Будапештський меморандум), що створює реальні та потенційні загрози національним інтересам, національній безпеці, суверенітету і територіальній цілісності України, порушує права і свободи людини і громадянина, інтереси суспільства та держави, ґрунтуючись на Декларації про державний суверенітет України та Конституції України, підкреслюючи, що суверенітет України поширюється на всю її територію, яка в межах державного кордону є цілісною та недоторканною, підтверджуючи невіддільне суверенне право України на відновлення та збереження її територіальної цілісності в межах державного кордону, включаючи територію Донецької та Луганської областей, територію Автономної Республіки Крим і м. Севастополя, усвідомлюючи потребу щодо невідкладного та ефективного реагування на наявні і потенційні загрози національним інтересам і національній безпеці України, зокрема на ворожі дії, збройний напад інших держав чи недержавних утворень, заподіяння шкоди життю та здоровʼю населення, захоплення заручників, експропріацію власності держави, фізичних та юридичних осіб, завдання майнових втрат та створення перешкод для сталого економічного розвитку, повноцінного здійснення громадянами України належних їм прав і свобод, відповідно до частини першої статті 5 Закону України “Про санкціїˮ схвалити та внести в одноденний строк на розгляд Ради національної безпеки і оборони України пропозиції щодо:

1) безстрокового застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до фізичних осіб за переліком згідно з додатком 1;

2) безстрокового застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до юридичних осіб за переліком згідно з додатком 2.

2. Міністерству економіки, Міністерству внутрішніх справ за участю Національного банку, Служби безпеки та інших державних органів відповідно до компетенції забезпечити виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) і проведення моніторингу стану виконання зазначеного рішення та його ефективність.

3. Міністерству закордонних справ після набрання чинності рішенням Ради національної безпеки і оборони України про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до фізичних та юридичних осіб поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки, Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, Канади, Японії, Австралії та інших держав з метою розгляду ними питання щодо запровадження аналогічних обмежувальних заходів (санкцій).

























1 коментар:

  1. д.шмигаль написано великими буквами, а в тих країнах вкурсі як має бути написано щоб впроваджувати це у свій бит?

    ВідповістиВидалити

Правові гіпотези БАР-гільдії

- Юридична особа публічного права створюється розпорядчим актом Президента України, органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим або органу місцевого самоврядування. Стаття 81. Цивільного кодексу України -