- Український народ як носій суверенітету і єдине джерело влади може реалізувати своє право визначати конституційний лад в Україні шляхом прийняття Конституції України на всеукраїнському референдумі - з Рішення КСУ № 6-рп/2005 від 05.10.2005. Умисне невиконання службовою особою рішення ЄСПЛ, рішення КСУ та умисне недодержання нею висновку КСУ - карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років – ч. 4 ст. 382 КК України -

четвер, 29 вересня 2022 р.

ГО «Законна справедливість через відповідальність» звернулася до суду на бездіяльність СБУ Полтави

 

Слідчому судді  Октябрьского  районного суду м.    Полтава 36002, м.Полтава, вул Навроцького, 5

Скаржники:

Голова  Громадської  організації  «Законна справедливість через відповідальність», Нізовцев Юрій Сергійович

 

Член Громадської   організації  «Законна справедливість через відповідальність», Кузьмін Сергій Олексійович

 

СКАРГА

     23 липня 2022 року Громадська організація «Законна справедливість через відповідальність» з метою  встановлення правосуб’єктності (легітимності) органу державної влади та підтвердження його компетенції і компетентності, керуючись положеннями Конституції України, Закону України «Про доступ до публічної інформації» та «Про інформацію»  звернулась з інформаційним запитом до Полтавського окружного адміністративного суду з проханням надати відкриту, публічну інформацію щодо реєстрації та діяльності суду, копії посвідчень суддів та   відомостей стосовно наявності або відсутності у них  ідентифікаційного коду (ІНН) та біометричних документів,  посвідчення державного службовця – Зіненко Євгена Васильовича  керівника апарату Полтавського окружного адміністративного суду.

   Листом № 34434/22зап.7/2.2-59/24030/22 від 02.08.2022, за підписом керівника апарату  Полтавського окружного адміністративного суду Зіненко Є.В. в порушення діючого Закону України Закону  України  «Про доступ до публічної інформації» громадській організації було відмовлено в наданні запитуваної відкритої, публічної інформації стосовно суду та суддів, а запит направлений Службі безпеки України для ретельної перевірки осіб, які таку інформацію збирають та переслідуваної ними мети. (диверсійної діяльності, спрямованої проти України)

        30 липня 2022 року Громадська організація «Законна справедливість через відповідальність» звернулась с запитом-вимогою до Управління Служби безпеки України в Полтавській області (вхідний № Н-338 від 30.08.2022 року), повторно  21 серпня 2022 року ( вхідний №Н-374 від 29.09.2022 року) до начальника Управління служби безпеки України в Полтавській області Рудницького І.Л. та Т.В.О. голови Служби безпеки України Малюка В.В. зі зверненням про кримінальне правопорушення вчинене  керівником апарату Полтавського окружного адміністративного суду Зіненко Євгеном Васильовичем в діях якого вбачаються ознаки злочину передбаченого ст. 383 Кримінального кодексу України.

  

  В заявах  просили:

1.    Прийняти  заяву про кримінальне правопорушення вчинене керівником апарату Полтавського окружного адміністративного суду Зіненко Євгеном Васильовичем та внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за   ст.383   Кримінального кодексу  України;

2. Повідомити Громадську організацію, у встановленому законом порядку і строки, про початок кримінального провадження

   Листом  № 66/6/10-Н-332/12 від 05 вересня 2022 року за підписом начальника слідчого відділу Олександра ПОППа Управління Служби безпеки України в Полтавській області відмовило Громадській організації у внесенні відомостей про вчинене кримінальне правопорушення  керівником апарату Полтавського окружного адміністративного суду Зіненко Євгена Васильовича  до Єдиного реєстру досудових розслідувань .

    Зокрема, у відповіді зазначено, що у діях невстановлених службових осіб Полтавського окружного адміністративного суду не вбачається складу кримінального правопорушення, підслідного слідчим органів безпеки, у т.ч. складу злочину, передбаченого ст. 383 КК України. 

Відповідно до ч.1, 4 статті 214 КПК України:

1. Слідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов’язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування. Слідчий, який здійснюватиме досудове розслідування, визначається керівником органу досудового розслідування.

4. Слідчий, прокурор, інша службова особа, уповноважена на прийняття та реєстраціюзаяв і повідомлень про кримінальні правопорушення, зобов’язані прийняти та зареєструвати таку заяву чи повідомлення. Відмова у прийнятті та реєстрації заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення не допускається.

   Таким чином, посадовими особами Управління Служби безпеки в Полтавській області та Служби безпеки України в порушення норм КПК  відомості  за запитом-вимогою до Управління Служби безпеки України в Полтавській області (вхідний № Н-338 від 30.08.2022 року) та повторно  21 серпня 2022 року ( вхідний №Н-374 від 29.09.2022 року) на ім’я начальника Управління служби безпеки України в Полтавській області Рудницького І.Л. та Т.В.О. голови Служби безпеки України Малюка В.В про кримінальне правопорушення вчинене  керівником апарату Полтавського окружного адміністративного суду Зіненко Євгеном Васильовичем в діях якого вбачаються ознаки злочину передбаченого ст. 383 Кримінального кодексу України не  внесені  до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

 

Відповідно до п. 1 ч.1 ст. 303 КПК України:

На досудовому провадженні можуть бути оскаржені такі рішення, дії чи бездіяльність слідчого або прокурора:

1) бездіяльність слідчого, прокурора, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення.

Керуючись ст. ст. 214, 303, 304 КПК України,-

ПРОСИМО :

1.    Визнати бездіяльність посадових осіб Управління Служби безпеки України в Полтавській області, Служби Безпеки України,  що полягає у не внесенні до  Єдиного реєстру досудових розслідувань відомостей про вчинення кримінального правопорушення  керівником апарату Полтавського окружного адміністративного суду Зіненко Євгеном Васильовичем в діях якого вбачаються ознаки злочину передбаченого ст. 383 Кримінального кодексу України.

 

2.    Зобов’язати посадових осіб Управління Служби безпеки України в Полтавській області, Служби Безпеки України  внести до  Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального правопорушення  керівником апарату Полтавського окружного адміністративного суду Зіненко Євгеном Васильовичем в діях якого вбачаються ознаки злочину передбаченого ст. 383 Кримінального кодексу України.

 

Додатки: .Копія  запиту до Полтавського окружного адміністративного суду від 28.07.2022 року на 4 аркушах;

Копія відповіді суду №34434/22зап.7/2.2-59/24030/22 від 02.08.2022  на 1 аркуші

Копія запиту – вимоги до УСБУ в Полтавській області від 30.08.2022 року на  4 аркушах;

Копія відповіді УСБУ в Полтавській області від 05.09.2022 року на 1 аркуші;

Копія звернення до Служби Безпеки України та УСБУ в Полтавській області на 6 акушах;

Копія відповіді Верховної ради України від 12.04.2022 року на 2 аркушах

Скаржники: Голова  Громадської  організації  «Законна справедливість через відповідальність»

                                                 Юрій Нізовцев

 

Член Громадської   організації  «Законна справедливість через відповідальність»,

                                                 Сергій Кузьмін

30 вересня 2022 року


Немає коментарів:

Дописати коментар

Правові гіпотези БАР-гільдії

- Юридична особа публічного права створюється розпорядчим актом Президента України, органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим або органу місцевого самоврядування. Стаття 81. Цивільного кодексу України -