- Український народ як носій суверенітету і єдине джерело влади може реалізувати своє право визначати конституційний лад в Україні шляхом прийняття Конституції України на всеукраїнському референдумі - з Рішення КСУ № 6-рп/2005 від 05.10.2005. Умисне невиконання службовою особою рішення ЄСПЛ, рішення КСУ та умисне недодержання нею висновку КСУ - карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років – ч. 4 ст. 382 КК України -

суботу, 14 квітня 2018 р.

Апеляційний адмінсуд Дніпра відмовив ДМС у відкритті провадження - ухвала

   Після проведення попереджувальних акцій із громадського затримання двох колегій суддів Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду та відкриття на них кримінальних проваджень, в черговій «біометричній» справі (з позитивним рішенням суду першої інстанції), сталося диво – зазначена вище установа, відмовила у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою Головного управління Державної міграційної служби України в Дніпропетровській області на рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 06 лютого 2018 року по справі № 804/7734/17.

   Пропонуємо читачам ознайомитись з повним змістом ухвали:

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД
У  Х  В  А  Л  А
06 квітня 2018 рокусправа № 804/7734/17
  Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів: головуючого судді:                    Семененка Я.В.
           суддів:                     Бишевської Н.А.  Добродняк І.Ю
перевіривши відповідність вимогам КАС України апеляційну скаргу Головного управління Державної міграційної служби України в Дніпропетровській області
на рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 06 лютого 2018 року по справі № 804/7734/17 за позовом ОСОБА_1 в інтересах ОСОБА_2 до Головного управління Державної міграційної служби України в Дніпропетровській області, Заводського районного відділу у м. Кам'янське Головного управління Державної міграційної служби України в Дніпропетровській області про визнання дій протиправними та зобов'язання вчинити певні дії, -
                                                    в с т а н о в и в:
Рішенням Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 06 лютого 2018 року адміністративний позов ОСОБА_1 в інтересах ОСОБА_2 задоволено частково.
Не погодившись з вищезазначеним рішенням суду, Головне управління Державної міграційної служби України в Дніпропетровській області подало апеляційну скаргу.
Ухвалою  Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду від 02 квітня 2018 року апеляційну скаргу залишено без руху, оскільки, зокрема, подана після закінчення строку апеляційного оскарження, встановленого ст.295 КАС України, і відповідачем  питання про поновлення такого строку в апеляційній скарзі не порушується. Заявнику запропоновано протягом десяти днів з дня вручення копії цієї ухвали звернутися до суду апеляційної інстанції із заявою про поновлення строку апеляційного оскарження із зазначенням підстав для його поновлення.
На виконання вимог ухвали про залишення апеляційної скарги без руху, 04 квітня 2018 року Головне управління Державної міграційної служби України в Дніпропетровській області подало до апеляційного суду клопотання про поновлення строку апеляційного оскарження рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 06 лютого 2018 року по справі № 804/7734/17. В обгрунтування поважності причин пропуску строку подання апеляційної скарги заявник вказує про те, що копію повного судового рішення від 06.02.2018р. відповідачу не було вручено у день його складання, а копію такого рішення ним було отримано лише 19.02.2018 р. У зв'язку з чим, заявник просить апеляційний суд поновити йому строк на апеляційне оскарження на підставі ч.2 ст.295 КАС. На підтвердження наведених в клопотанні доводів щодо дати отримання повного судового рішення заявник надав до суду копію супровідного листа  Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 06.02.2018 р. про направлення копії оскаржуваного рішення суду із відміткою про дату реєстрації документа в установі.
За змістом ч.2 ст.295 КАС України учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження:
1) на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду;
2) на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.
Таким чином, Законом передбачена можливість поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження рішення суду учаснику справи, якому повне рішення не було вручено у день його складення, у разі, якщо апеляційна скарга подана учасником справи протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.
Згідно наявного в матеріалах справи рекомендованого повідомлення про вручення поштового відправлення копію оскаржуваного повного судового рішення від 06.02.2018р. отримано відповідачем 13.02.2018 р. (а.с.88).
Відповідно до ч.1 ст.120 КАС України перебіг процесуального строку починається з наступного дня після відповідної календарної дати або настання події, з якою пов'язано його початок.
Отже, враховуючи дату вручення відповідачу повного судового рішення, з урахуванням положень ч.1 ст.120 КАС України, перебіг встановленого ч.2 ст.295 КАС України строку розпочався 14.02.2018 р. та закінчився 15.03.2018 р.  
Разом з тим, апеляційна скарга подана відповідачем засобами поштового зв'язку 16.03.2018 р. (згідно відбитку поштового штемпелю на конверті).
Враховуючи наведене, суд не вбачає підстав для поновлення Головному управлінню Державної міграційної служби України в Дніпропетровській області строку на апеляційне оскарження рішення суду на підставі ч.2 ст.295 КАС України, оскільки заявником пропущено тридцятиденний строк подачі апеляційної скарги з дня вручення йому повного рішення суду.
В обґрунтування посилань щодо звернення до суду з апеляційною скаргою в межах встановленого ч.2 ст.295 КАС України  строку заявник посилається на те, що копія оскаржуваного повного судового рішення отримано відповідачем 19.02.2018 р., що підтверджується відміткою про реєстрацію документа в канцелярії ГУ ДМСУ у Дніпропетровській області  на копії супровідного листа від 06.02.2018, яким відповідачу направлено копію оскаржуваного рішення суду першої інстанції.
Такі доводи заявника щодо дати отримання ним копії оскаржуваного повного судового рішення суд вважає безпідставними, оскільки дата реєстрації вхідної кореспонденції сама по собі не може свідчити про дату  фактичного  отримання рішення суду, а лише вказує на час реєстрації кореспонденції в канцелярії суб'єкта владних повноважень.
При цьому, дата отримання судового рішення та дата реєстрації кореспонденції не є тотожнім, у зв'язку з чим час реєстрації кореспонденції не є визначальним при вирішенні питання щодо наявності правових підстав для поновлення строку на апеляційне оскарження.
Таким чином, суд дійшов висновку про відсутність підстав для задоволення клопотання Головного управління Державної міграційної служби України в Дніпропетровській області про поновлення строку апеляційного оскарження  рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 06 лютого 2018 року, з огляду на те, що наведені відповідачем підстави для поновлення такого строку неможливо визнати поважними.  
У відповідності до п. 4 ч. 1 ст. 299 КАС України суд апеляційної інстанції відмовляє у відкритті апеляційного провадження у справі в разі, якщо скаржником у строк, визначений судом, не подано заяву про поновлення строку на апеляційне оскарження або наведені підстави для поновлення строку на апеляційне оскарження визнані судом неповажними.
Приймаючи до уваги, що підстави, зазначені відповідачем в клопотанні про поновлення строку апеляційного оскарження, визнані неповажними, а заявником апеляційної скарги не наведено інших обставин, які б свідчили про поважність причин пропуску строку апеляційного оскарження, суд апеляційної інстанції вважає за необхідне відмовити Головному управлінню Державної міграційної служби України в Дніпропетровській області у відкритті апеляційного провадження.
Керуючись п. 4 ч. 1 ст. 299 КАС України, суд, -                                                                   
                                                    у х в а л и в:
В задоволенні клопотання Головного управління Державної міграційної служби України в Дніпропетровській області про поновлення строку апеляційного оскарження  рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 06 лютого 2018 року по справі № 804/7734/17 - відмовити.
Відмовити у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою Головного управління Державної міграційної служби України в Дніпропетровській області на рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 06 лютого 2018 року по справі № 804/7734/17.
Ухвала набирає законної сили з 06.04.2018 р. відповідно до ч. 2 ст. 325 КАС України та може бути оскаржена у касаційному порядку в строк, визначений ст. 329 КАС України.
Головуючий суддя:                                                Я.В. Семененко
                           Суддя:                                            Н.А. Бишевська
                           Суддя:                                             І.Ю. Добродняк

Про громадське затримання суддів і керівника ДМС Дніпра, в матеріалах:

Як особи в мантіях нехтують рішенням Конституційного суду (відео)

Заява про злочин на колегію апеляційного адмінсуду Дніпра (відео)

В Дніпрі нацгвардійці влаштували втечу злочинцям з місця злочину (відео)

В Дніпрі суд зобов’язав уповноважених осіб внести заяву про злочин колегії суддів апеляційного адмінсуду до ЄРДР

П’ятниця, 13-те: в Дніпрі відбулося громадське затримання в.о. начальника ДМС області (відео)

Прагнемо до прекрасного - осягаємо істину


Картина Герарда Давида «Здирання шкіри з продажного судді» 1498-1499 ...


Немає коментарів:

Дописати коментар

Правові гіпотези БАР-гільдії

- Юридична особа публічного права створюється розпорядчим актом Президента України, органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим або органу місцевого самоврядування. Стаття 81. Цивільного кодексу України -