- Український народ як носій суверенітету і єдине джерело влади може реалізувати своє право визначати конституційний лад в Україні шляхом прийняття Конституції України на всеукраїнському референдумі - з Рішення КСУ № 6-рп/2005 від 05.10.2005. Умисне невиконання службовою особою рішення ЄСПЛ, рішення КСУ та умисне недодержання нею висновку КСУ - карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років – ч. 4 ст. 382 КК України -

понеділок, 10 грудня 2018 р.

На скільки «правовий» режим воєнного стану

В Україні визнається і діє принцип верховенства права.
Конституція України має найвищу юридичну силу. Закони та інші нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції України і повинні відповідати їй.
    Норми Конституції України є нормами прямої дії.
Стаття 8. Конституції України

Указом Президента від 29.11.1999 року № 1507/99 «Про офіційні символи глави держави» визначено, що З метою  запровадження  атрибутів   української   державності
постановляю:
1.          Установити, що офіційними символами глави держави є: Прапор (штандарт) Президента України, Знак Президента України, Гербова печатка Президента України, Булава Президента України.
   Даним указом також доручено затвердити  Положення  про  офіційні символи глави держави, а Кабінету Міністрів України здійснити матеріальне забезпечення виготовлення офіційних символів глави держави.
   В розділі 8 і 9 затвердженого Положення про офіційні символи глави держави зазначено, що Гербова  печатка  Президента  України  має  форму кола.  У центрі - зображення малого Державного Герба України, над яким по колу напис "Президент України".  Під зображенням малого Державного Герба України - стилізоване зображення знака відзнаки Президента України "Орден князя Ярослава Мудрого". Гербова печатка Президента України використовується для засвідчення підпису Президента України на  грамотах,  посвідченнях до президентських відзнак та почесних звань України, а також на посланнях Президента України главам інших держав.
   Іншим указом Президента України від 19.12.1996 року № 1230/96 «Про Велику Державну Печатку України» визначено, що зазначеною печаткою скріплюються підписи:
     Президента України на оригіналах текстів законів України, указів Президента України, міжнародних договорів України;
     Голови Верховної Ради України на оригіналах рішень Верховної Ради України щодо міжнародних договорів України;
     Голови Конституційного Суду України на оригіналах рішень Конституційного Суду України  щодо відповідності законів та інших актів законодавства України Конституції (254к/96-ВР), іншим законам України, міжнародним договорам України;
     осіб, уповноважених у встановленому порядку на підписання від імені України міжнародних договорів України, що набирають чинності з моменту їх підписання.
   Публікуємо копії титульної і останніх сторінок Закону України «Про правовий порядок воєнного стану». Нехай кожен визначиться особисто, наскільки він (воєнний стан) правовий.







 Читайте також: Як сприймати відсутність Великої Державної Печатки України на документах особливої державної ваги? - (оновлюється)

Що робить гербова печатка Президента на деяких нормативно-правових актах України

Кодекси: дещо з нормативної макулатури – архівні сканкопії

Дещо нескріплене Великою Державною Печаткою України

Денис Абубакіров: в Україні не засновано головного символу державності і суверенітету

На скільки «правовий» режим воєнного стану

Немає коментарів:

Дописати коментар

Правові гіпотези БАР-гільдії

- Юридична особа публічного права створюється розпорядчим актом Президента України, органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим або органу місцевого самоврядування. Стаття 81. Цивільного кодексу України -