- Український народ як носій суверенітету і єдине джерело влади може реалізувати своє право визначати конституційний лад в Україні шляхом прийняття Конституції України на всеукраїнському референдумі - з Рішення КСУ № 6-рп/2005 від 05.10.2005. Умисне невиконання службовою особою рішення ЄСПЛ, рішення КСУ та умисне недодержання нею висновку КСУ - карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років – ч. 4 ст. 382 КК України -

неділю, 17 травня 2020 р.

Запрошуємо до обговорення Конституції України


   Пропонуємо для обговорення, зауважень і пропозицій проект Конституції України (Розділ І. ЗАГАЛЬНІ ЗАСАДИ), як суспільного договору Українського народу, в редакції Олександра Мольченка.

   Зауваження, правки, пропозиції можна залишати в коментарях під цією публікацією або в мережі Фейсбук на сторінці пана Олександра (Олександр Мольченко Офіційна Сторінка).











16 коментарів:

  1. Вітаю.
    Прошу приділити особливу увагу Преамбулі.
    Саме в цій частині Основного Закону визначаються статуси засновника та інших учасників взаємодії, їх наміри та стратегічні напрямки.
    Фактично, Основний Закон є розтлумаченням Преамбули та дорожною картою її виконання.

    ВідповістиВидалити
  2. Статтю 6 треба доповнити ідеологічною гілкою та концептуальною.
    Тому, що потрібно, щоб люди розуміли куди ми йдемо і як.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. хто, як і на яких принципах формує концептуальну владу, яка по своїй суті є автократичною? явно що олігархія тут не має бути присутня аж ніяк. з ідеологічною трішки ясніше, тут можуть бути редактори/режисери для народних ЗМІ (не-олігархічних).

      Видалити
    2. Концепція формується на основі ідеології. Про олігархів взагалі мова не йде. Їх не може бути апріорі у цивілізованому світі. Ідеологія має викладатися окремим документом, який пропонується автором та обговорюється, а на основі ідеології формується концепція і все інше. Якщо нема мети, то це утопічний рух!

      Видалити
  3. в ст.13 щодо розміщення підприємств інших держав та використання ними природніх ресурсів - в любому роді не можна цього допускати.

    ВідповістиВидалити
  4. Я за то чтобы Украина принадлежала народу, а не тому ублюдку который записал её на себя,и за то чтобы избавится от этих так называемых госструктур которые лоббируют интересы своих хозяев, а не тех людей которым давали присягу и т.д.

    ВідповістиВидалити
  5. про термінологію.
    У середньовічній Європі конституціями називали акти, у яких закріплювалися привілеї та вольності феодалів (наприклад, Велика хартія вольностей 1215 року в Англії; акти Фрідріха II — «Конституція про права князів духовних» 1220 року, «Конституція про права князів світських» 1232 року; Великий березневий ордонанс 1358 року у Франції тощо). конституція - основний закон колоніальних держав. може слід вживати наші рідні терміни - устої, настанови, уклади (уложенія), завіти тощо.

    ВідповістиВидалити
  6. Я вважаю, що крім обговорення, треба формувати і так званий "науково практичний коментар", який існує до КУ 1996р.
    Ось із першої статті вже є питання - що таке "народ" і що таке "нація". Чи знову словесні ілюзії? В статтях можна таке писати, але ж треба розшифрувати написані смисли.
    Нація може бути як структурований етнос. А з чого, з якої структури складається цей етнос? Олігархія, їхні слуги та раби - чи як?
    І так по кожній статті. Кожне слово, кожна мисль, кожна фраза має бути розшифрована простими словами. Якщо ж цього не буде, якщо це проігноруєте - все це буде білітристикою, словесним проносом, словесна ілюзія, марна утилизація вільного часу.

    ВідповістиВидалити
  7. Ст.13, тезисно: земля, її надра належать народу України на принципах безумовного базового доходу. Кожному етнічному українцеві, по факту народження на землях України та від етнічних українців, в національному банку України створюється рахунок, на який надходять кошти від діяльності держав (унітарної, соціальної, правової тощо). Кожному етнічному українцеві видається іменний титул власності на частку прибутку від всіх економічних процесів держави.

    ВідповістиВидалити
  8. Анатолій Трофименко : Пропоную для внесення до Конституції України новий розділ :
    https://sveola.blogspot.com/2017/07/blog-post_52.html

    ВідповістиВидалити
  9. ст.6 Делегування влади це вже узурпація, зупиніться що ви робите??? Влада належить тільки українському народу. Президенти, депутати діють виключно в інтересах українського народу шляхом доручення та уповноваження. Виконав доручення вільний не маєш права нічого діяти.
    потрібно уточнити терміни:
    1) Людина - як отримати цей статус
    2) громадянин України - хто це? яка права обов'язки
    3) український народ=корінному народу України чи як???
    Думаю вже має відразу в конституції це прописано так як в декларації прав людини 1 ст. і дописати уточнення.
    Потрібно прописати що імігранти які отримали громадянство України не можуть бути в державному апараті. Президент, депутати, виконавці, держслужбовці, суди тільки корінний народ України!!!! Я наголошую на цьому!!!
    Є ще багато моментів, але це основа. Сподіваюся мене почують.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Доброго часу. Хочу зараз дізнатися відповіді, на ці питаннях, по статусу. Де і як можна це зробити?

      Видалити
  10. Вроде всё нормально написано.
    1.При осуществлении продаж Украиной другим государствам любых природных ресурсов Украины если таковые будут осуществляться - выплачивать денежные суммы в национальной валюте (50% народу - 50% в бюджет страны) на счёт семьи каждого гражданина Украины который проживает на Украине не менее 30 лет со дня своего рождения.

    2.Вносить любые изменения в Конституцию Украины и другие законы Украины имеет полномочия только народ Украины путём голосования при помощи мобильных телефонов и других электронных средств связи,при этом создать электронный государственный независимый электронный ресурс в котором каждый житель сможет зарегистрироваться внеся информацию своих документов для подтверждения полномочий для голосования.
    Также все некоммерческие номера мобильных телефонов должны будут быть привязаны к паспортным данным каждого гражданина Украины для использования смс голосования.
    Голосование обязательно для каждого гражданина Украины и является безотлогательным.

    ВідповістиВидалити
  11. Ключове питання - наявність в депутата довіреності від виборців. Вибори, бюлетені - це все добре, але без довіреності депутати діють від власного імені. Тоді можна буде і депутатів відзивати, і підвищиться електоральна відповідальність за свого депутата.

    ВідповістиВидалити
  12. Територію по всій конституції замінити на землю. І взагалі,Я використовувати чужинських слів, словосполучень та термінів, наша рідна мова має вдосталь потрібних слів.

    ВідповістиВидалити
  13. Ще треба якимось чином встановити прямий зв'язок конституції та цивільного кодексу, господарського кодексу, та інших що не мали такого явного зв'язку (національна поліція наприклад).

    ВідповістиВидалити

Правові гіпотези БАР-гільдії

- Юридична особа публічного права створюється розпорядчим актом Президента України, органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим або органу місцевого самоврядування. Стаття 81. Цивільного кодексу України -