- Український народ як носій суверенітету і єдине джерело влади може реалізувати своє право визначати конституційний лад в Україні шляхом прийняття Конституції України на всеукраїнському референдумі - з Рішення КСУ № 6-рп/2005 від 05.10.2005. Умисне невиконання службовою особою рішення ЄСПЛ, рішення КСУ та умисне недодержання нею висновку КСУ - карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років – ч. 4 ст. 382 КК України -

понеділок, 18 травня 2020 р.

Позовна заява про анулювання свідоцтва про реєстрацію партії "СЛУГА НАРОДУ"

   Передмова: Перші 18 сторінок позовної заяви до Окружного адміністративного суду м. Києва щодо анулювання свідоцтва про реєстрацію злочинного угрупування з назвою політична партія "СЛУГА НАРОДУ" .
  Вставляєте ваші дані, дати надсилання запитів, звернень, дату надсилання і номер звернення до мінюста, дати отримання і номери відповідей і подаєте.

   Щодо сум відшкодування і порушених Ваших прав, тут Вам доведеться помислити самим, - в кожного свої суми і своє обґрунтування. Основа Вам готова.
  На наступному тижні дана позовна заява подається до суду. До речі - РЕКОМЕНДУЮ УСІМ ЗВЕРНУТИ УВАГУ З 13 ПО 18 СТОРІНКУ ЩОБ ВИ ЗРОЗУМІЛИ ЗВІДКИ В СЛУГ НАРОДУ ГРОШІ НА КАВУ ПО 500 ГРН ТА ПІЦУ ПО 2000 ГРН в ресторані "Велюр".
    Заодно задумаєтесь, що буде з вашими місцевими бюджетами якщо Слуг Народу обрати мерами, депутатами обласних, міських та районних рад.

Андрій Карпович


                            1) найменування суду першої інстанції
                            до якого подається позовна заява:
                                                                      До окружного адміністративного суду
                            м.Київ
                            01051 м.Київ
                            вул. Петра Балбочана 8,корпус 1

                            2) повне найменування (для юридичних                  
                            осіб) або ім’я (прізвище, ім’я та
                            по батькові - для фізичних осіб)
                            сторін та інших учасників справи, їх
                            місцезнаходження (для юридичних осіб)
                            або місце проживання чи перебування
                            (для фізичних осіб); поштовий індекс;
                            ідентифікаційний код юридичної особи в
                            Єдиному державному реєстрі підприємств
                            і організацій України (для юридичних
                            осіб, зареєстрованих за законодавством
                            України); реєстраційний номер
                            облікової картки платника податків
                            (для фізичних осіб) за його наявності
                            або номер і серія паспорта для
                            фізичних осіб - громадян України (якщо
                            такі відомості відомі позивачу),
                            відомі номери засобів зв’язку,
                            офіційна електронна адреса або адреса
                            електронної пошти:
       
                   Позивач: Андрій Петрович Карпович
                            e-mail: zimbabve1996@gmail.com
                            ІНПП ХХХХХХХХХХХХХ

                Відповідач: Міністерство юстиції України
                            01001 м.Київ
                            вул. Городецького 13
                            тел: 044-364-23-93
                            факс: 044-271-17-83
                            е-mail: callcentre@minjust.gov.ua
                                    themis@minjust.gov.ua
                            ЄДРПОУ 00015622
     Третя сторона ,що не
заявляє самостійних вимог
  на стороні відповідача:   Політична партія “СЛУГА НАРОДУ”
                            04053 м. Київ
                            Шевченківський район
                            вул. Січових Стрільців б.77,офіс 728
                            м.т. +380685833299
                            е-mail: press@sluga-narodu.com
                            ЄДРПОУ 40422142

                            3)зазначення ціни позову,обґрунтований
                            розрахунок суми, що стягується, - якщо
                            у позовній заяві містяться вимоги про
                            відшкодування шкоди, заподіяної
                            оскаржуваним рішенням, діями,
                            бездіяльністю суб’єкта владних
                            повноважень:
                 
                            ціна позову 3 804 000 грн 09 коп
                            (три мільйона вісімсот чотири
                             тисячі дев’ять копійок  )                                                                         

ПОЗОВНА ЗАЯВА

  4) зміст позовних вимог і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, а в разі подання позову до декількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з відповідачів.

                   Зміст позовних вимог:

  1.Визнати протиправною бездіяльність Міністерства юстиції України код ЄДРПОУ 00015622 щодо невиконання положень ст.24 Закону України “Про політичні партії в Україні” та ч.85-13,ст.4 Положення про Міністерство юстиції України яка полягає у нездісненні подання до суду щодо анулювання свідоцтва про реєстрацію політичної партії “СЛУГА НАРОДУ” ЄДРПОУ 40422142 -№ 377-п.п.;
 
  2.Зобов’язати Міністерство юстиції України код ЄДРПОУ 00015622 вчинити дії які полягають у здійснені подання до суду щодо анулювання свідоцтва про реєстрацію політичної партії “СЛУГА НАРОДУ” ЄДРПОУ 40422142 -№ 377-п.п.;

  3.Стягнути з Міністерства юстиції України ЄДРПОУ 00015622, на користь Андрія Петровича Карповича реєстраційний номер картки платника податків ХХХХХХХХХХХХХ моральну шкоду в сумі 3 769 000 грн 00 коп (три мільйони сімсот шістдесят дев’ять тисяч гривень ).

  4. Стягнути з Міністерства юстиції України ЄДРПОУ 00015622, на користь Андрія Петровича Карповича реєстраційний номер картки платника податків ХХХХХХХХХХХ матеріальну шкоду в сумі 35 274 грн 09 коп(тридцять п’ять тисяч двісті сімдесят чотири гривні дев’ять копійок).

  5) Виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.


   Андрій Петрович Карпович (далі Позивач) проаналізувавши зміст положень ст.ст.36,37,38 Конституції України (254к/96-ВР),Закону України “Про політичні партії в Україні” виявив ,що у політичної партії “СЛУГА НАРОДУ” ЄДРПОУ 40422142 відсутні належним чином утворені та зареєстровані обласні ,міські , районні та інші структурні утворення.

   В разі відсутності у політичної партії “СЛУГА НАРОДУ” ЄДРПОУ 40422142 ,належним чином утворених та зареєстрованих обласних,міських,районних та інших структурних утворень, відповідно до положень абзацу 1,ст.24 Закону України “Про політичні партії в Україні”,рішення Конституційного Суду України N 9-рп/2007 від 16 жовтня 2007 року (Справа N 1-3/2007),свідоцтво про реєстрацію політичної партії “СЛУГА НАРОДУ” ЄДРПОУ 40422142 № 377-п.п.- підлягає анулюванню.

   Анулювання свідоцтва про реєстрацію політичної партії “СЛУГА НАРОДУ” ЄДРПОУ 40422142 № 377-п.п. ,здійснюється Міністерством юстиції України (далі Відповідач) як уповноваженим органом центральної виконавчої влади відповідно до ст.24 Закону України “Про політичні партії в Україні” та ч.85-13,ст.4 Положення про Міністерство юстиції України — шляхом здійснення подання до суду.

   30 квітня 2020 року ,Позивачем електронною поштою було направлено звернення (зареєстровано за № К-12511 ,копія в додатках) до Відповідача ,з вимогою вчинити дії які полягають у здійсненні подання до суду щодо анулювання свідоцтва про реєстрацію політичної партії “СЛУГА НАРОДУ” ЄДРПОУ 40422142- № 377-п.п. ,через відсутність належним чином утворених та зареєстрованих обласних ,міських, районних та інших структурних утворень,зокрема, Позивач звернув увагу Відповідача про необхідність повідомлення Позивача щодо здійснення Відповідачем подання до суду.

   З урахування того , що Відповідач в повному обсязі володіє інформацією щодо відсутності у політичної партії “СЛУГА НАРОДУ” ЄДРПОУ 40422142 (свідоцтво про реєстрацію № 377-п.п.) належним чином утворених та зареєстрованих обласних ,міських, районних та інших структурних утворень,строк повідомлення Позивача щодо здійснення подання до суду ,шляхом надання Відповідачем відповіді на звернення К-12511  - становить 15 діб.

   Однак станом на ___________ , Позивачем не отримано від Відповідача жодного підтвердження  про здійснення подання до суду щодо анулювання свідоцтва про реєстрацію політичної партії “СЛУГА НАРОДУ” ЄДРПОУ 40422142- № 377-п.п.,що дає всі підстави вважати невиконання Відповідачем вимог ст.24 Закону України “Про політичні партії в Україні” та ч.85-13,ст.4 Положення про Міністерство юстиції України.

   Невиконання Відповідачем вимог ст.24 Закону України “Про політичні партії в Україні” та ч.85-13,ст.4 Положення про Міністерство юстиції України ,є нічим іншим ніж протиправною бездіяльністю зважаючи на наступне.

       1. Щодо Міністерства юстиції України (Відповідач).

  По перше відсутність у політичної партії “Слуга Народу” ЄДРПОУ 40422142 офіційно зареєстрованих  обласних, міських і районних організацій та інших структурних утворень.

   5 квітня 2001 року Верховною Радою України було прийнято Закон України “Про політичні партії в Україні”.

   Керуючись положеннями Закону України “Про політичні партії в Україні” , 1 лютого 2015 року Установчим З’їздом було прийнято рішення про створення політичної партії “ПАРТІЯ РІШУЧИХ ЗМІН” (підтверджується офіційною відповіддю з Міністерства юстиції України — копія в додатках).

   Після проходження процедури створення політичної партії “ПАРТІЯ РІШУЧИХ ЗМІН” ,визначеної положеннями ст.10 Закону України “Про політичні партії в Україні” ,діяльність політичної партії “ПАРТІЯ РІШУЧИХ ЗМІН” може здійснюватися лише після її реєстрації, що закріплено положеннями останнього абзацу ст.10 Закону України “Про політичні партії в Україні”.

       Реєстрація політичної партії “ПАРТІЯ РІШУЧИХ ЗМІН” ,її обласних, міських і районних організацій, первинних осередків або інших структурних утворень, передбачених статутом партії, здійснюється в порядку, визначеному Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань", після перевірки поданих матеріалів , що закріплено положеннями абзацу 1,ст.11 Закону України “Про політичні партії в Україні” і належить до повноважень Міністерства юстиції України,що закріплено положеннями п.11,ч.2,ст.5 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань”.

   Керуючись положеннями ст.ст.10,11 Закону України “Про політичні партії в Україні”,відповідно до положень п.11,ч.2,ст.5 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань”,30 грудня 2015 року до Міністерства юстиції України було подано необхідні документи для здійснення державної реєстрації політичної партії “ПАРТІЯ РІШУЧИХ ЗМІН”.

   Строк розгляду документів,порядок проведення державної реєстрації та інших реєстраційних дій , зокрема, щодо державної реєстрації політичної партії “ПАРТІЯ РІШУЧИХ ЗМІН” ,встановлено положеннями ст.ст.25,26 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань”.

   З метою реалізації ст.25 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань”,наказом Міністерства юстиції України № 359/5 від 9 лютого 2016 року затверджено Порядок державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи (далі Порядок).

   Розділом 5 Порядку визначено особливості проведення державної реєстрації політичних партій, зокрема, реєстрації політичної партії “ПАРТІЯ РІШУЧИХ ЗМІН”, реєстрація якої здійснюється на підставі правового висновку щодо відповідності до Конституції і Законів, поданих на реєстрацію документів даної партії.

   Правовий висновок “Щодо відповідності законодавству України установчих документів,поданих на реєстрацію політичної партії “ПАРТІЯ РІШУЧИХ ЗМІН” (копія висновку в додатках),було видано 25 березня 2016 року головним спеціалістом відділу правової експертизи документів громадських формувань Міністерства юстиції України Юлія Сергіївна Орла ,змістом якого визначено:
 1. Установчі документи політичної партії “ПАРТІЯ РІШУЧИХ ЗМІН” відповідають Конституції України , Закону України “Про політичні партії в Україні” іншим актам законодавства;
 2. Політична партія “ПАРТІЯ РІШУЧИХ ЗМІН” - може бути зареєстрована.

   На підставі правового висновку “Щодо відповідності законодавству України установчих документів,поданих на реєстрацію політичної партії “ПАРТІЯ РІШУЧИХ ЗМІН” від 25 березня 2016 року,відповідно до ст.3,розділу 5 Порядку ,наказом Міністерства юстиції України № 925/5 “Про реєстрацію політичної партії “ПАРТІЯ РІШУЧИХ ЗМІН” від 31 березня 2016 року наказано:
- зареєструвати політичну партію “ПАРТІЯ РІШУЧИХ ЗМІН”.

   Керуючись наказом Міністерства юстиції України № 925/5 “Про реєстрацію політичної партії “ПАРТІЯ РІШУЧИХ ЗМІН” від 31 березня 2016 року,відповідно до Положення про Єдиний реєстр громадських формувань (Зареєстровано в Міністерстві юстиції України  22 грудня 2008 року за N 1220/15911),31 березня 2016 року  державним реєстратором Міністерства юстиції України було здійснено державну реєстрацію політичної партії “ПАРТІЯ РІШУЧИХ ЗМІН” з внесенням відомостей про дану партію до Єдиного реєстру громадських формувань — свідоцтво про реєстрацію № 377-п.п. (підтверджується офіційною відповіддю з Міністерства юстиції України , та роздруківкою з офіційного сайту — копії в додатках).

    Після здійснення державної реєстрації політичної партії “ПАРТІЯ РІШУЧИХ ЗМІН” і внесенні відомостей щодо неї до Єдиного реєстру громадських формувань,відповідно до положень Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань” та наказу Міністерства юстиції України № 359/5 від 9 лютого 2016 року яким затверджено Порядок державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи,16 квітня 2016 року відомості про політичну партію “ПАРТІЯ РІШУЧИХ ЗМІН” було внесено до Єдиного державного реєстру юридичних, фізичних осіб — підприємців з присвоєнням даній політичні партії коду ЄДРПОУ 40422142 , що підтверджується витягом з Єдиного державного реєстру юридичних,фізичних осіб- підприємців(копія в додатках).

    Відразу слід звернути увагу ,що створення,реєстрація і подальша діяльність політичної партії “ПАРТІЯ РІШУЧИХ ЗМІН” ЄДРПОУ 40422142,можливі лише за наявності всеукраїнського статусу ,що закріплено положеннями ст.3 Закону України “Про політичні партії в Україні” та визначено в мотивувальній частині ст.5 рішення Конституційного Суду України № 2-рп/98  від З березня 1998 року (Справа № 01/1592-97).

   Політична партія “ПАРТІЯ РІШУЧИХ ЗМІН” ЄДРПОУ 40422142 може набути всеукраїнського статусу ,лише за наявності у даної партії обласних, міських і районних організацій або інших структурних утворень, передбачених статутом партії ,забезпечення утворення та реєстрацію яких протягом шести місяців з дня реєстрації даної політичної партії ,визначено положеннями частини 7,ст.11 Закону України “Про політичні партії в Україні”.

    Виходячи зі змісту положень ст.11 Закону України “Про політичні партії в Україні” забезпечення утворення та реєстрації в порядку, встановленому даним Законом , своїх обласних організацій у більшості областей України, містах Києві, Севастополі, Автономній Республіці Крим, слід розуміти як обов’язок політичної партії “ПАРТІЯ РІШУЧИХ ЗМІН” ЄДРПОУ 40422142 утворити та зареєструвати обласні і прирівняні до них партійні організації не менш як у чотирнадцяти з двадцяти семи адміністративно-територіальних одиниць України, перелічених у частині другій статті 133 Конституції України ,що зокрема визначено в рішенні Конституційного Суду України 9-рп/2007 від 16 жовтня 2007 року (Справа № 1-3/2007).

    При цьому слід врахувати , що реєстрація обласних, міських, районних організацій або інших структурних утворень політичної партії “ПАРТІЯ РІШУЧИХ ЗМІН” ЄДРПОУ 40422142, передбачених статутом даної політичної партії, здійснюється з набуттям статусу юридичної особи, якщо наявність такого статусу передбачена статутом партії, або без статусу юридичної особи, що закріплено положеннями абзацу 4,ст.3 Закону України “Про політичні партії в Україні”.

    Про створення та реєстрацію обласних, міських, районних організацій партії або інші структурних утворень, передбачених статутом партії ,політична партія “ПАРТІЯ РІШУЧИХ ЗМІН” ЄДРПОУ 40422142 щорічно зобов’язана інформувати центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державної реєстрації (легалізації) об’єднань громадян ,що закріплено положеннями абзацу 8,ст.11 Закону України “Про політичні партії в Україні”.

    Центральним органом виконавчої влади , що реалізує державну політику у сфері державної реєстрації (легалізації) об’єднань громадян є Міністерство юстиції України відповідно до ст.1 Положення про Міністерство юстиції України.

    Детальний аналіз вищевикладеного , беззаперечно свідчить , що з моменту реєстрації 31 березня 2016 року та не пізніше жовтня місяця 2016 року,політична партія “ПАРТІЯ РІШУЧИХ ЗМІН” ЄДРПОУ 40422142 , зобов’язана створити та зареєструвати  обласні, міські, районні організації партії або інші структурні утворення, передбачені статутом партії та щорічно інформувати про створення та реєстрацію обласних, міських, районних організацій партії або інші структурних утворень, передбачених статутом партії — Міністерство юстиції України.

    Обов’язково слід звернути увагу ,що у разі внесення змін до відомостей що містяться в Єдиному державному реєстрі про політичну партію , її обласні, міські і районні організації або інші структурні утворення, передбачені статутом партії, політична партія “ПАРТІЯ РІШУЧИХ ЗМІН” ЄДРПОУ 40422142 забезпечує внесення таких змін в порядку, визначеному Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань", у 10-денний строк після прийняття рішень з цих питань,що закріплено положеннями абзацу 9,ст.11 Закону України “Про політичні партії в Україні”.

    Державна реєстрація змін до установчих документів політичної партії “ПАРТІЯ РІШУЧИХ ЗМІН” ЄДРПОУ 40422142 була здійснена 1 грудня 2017 року державним реєстратором Міністерства юстиції України Орла Юлія Сергіївна ,внаслідок чого відбулась зміна повного найменування  юридичної особи  ЄДРПОУ 40422142 з політичної партії “ПАРТІЯ РІШУЧИХ ЗМІН” на нову назву політична партія “СЛУГА НАРОДУ”,зміна скороченого найменування та інші зміни.

    З урахуванням положень абзаців 9,10,ст.11 Закону України “Про політичні партії в Україні” ,всі без виключення обласні, міські і районні організації або інші структурні утворення, передбачені статутом партії, а також первинні осередки політичної партії “ПАРТІЯ РІШУЧИХ ЗМІН” ЄДРПОУ 40422142,повинні були з 1 грудня 2017 року отримати нову назву як обласні, міські і районні організації політичної партії “СЛУГА НАРОДУ” ЄДРПОУ 40422142 і відомості щодо таких організацій або інших структурних утворень з новою назвою як таких ,що були створені і зареєстровані до 1 грудня 2017 року так і створені та зареєстровані після 1 грудня 2017 року ,  політична партія вже з новою назвою “СЛУГА НАРОДУ” ЄДРПОУ 40422142 , зобов’язана подавати до Міністерства юстиції України щороку.

   Зокрема те , що обласні, міські, районні організації, первинні осередки політичної партії та інші структурні утворення, передбачені статутом партії, використовують повне найменування політичної партії з доповненнями, які визначають їх місце в організаційній структурі політичної партії,визначено положеннями  абзацу 14,ст.9 Закону України “Про політичні партії в Україні”

   Керуючись змістом ст.1 Положення про Міністерство юстиції України ,абзацу 14,ст.9,абзаців 8,9,10,ст.11 Закону України “Про політичні партії в Україні” , 17 березня 2020 року Позивачем було подано запит до Міністерства юстиції України з вимогою надати точну кількість офіційно зареєстрованих обласних,міських,районних осередків політичної партії "Слуга Народу" ЄДРПОУ 40422142 які зареєстровано як юридичні особи чи без надання статусу юридичної особи та вказати адресу кожного зареєстрованого осередку.

   25 березня 2020 року з Міністерства юстиції України надійшла відповідь (копія в додатках) насутпного змісту.

   Абзацом 9 відповіді від 25 березня 2020 року вказано,що  Міністерство юстиції України відповідно до Положення не наділено повноваженнями шодо обліку та статистичної звітності кільксоті зареєстрованих утворень політичної партії ,зокрема структурних утворень політичної партії "Слуга Народу" - що є неправдивою інформацією з огляду на зміст абзацу 8,ст.11 Закону України “Про політичні партії в Україні” та ст.1 Положення про Міністерство юстиції України.
 
   Абзацом 10 відповіді від 25 березня 2020 року вказано,що згідно з п.14,ч.1,ст.1 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань" ,виконання функцій державної   реєстрації ,зокрема,структурних утворень політичної партії покладено на відповідні територіальні органи Міністерства юстиції України , при цьому слід врахувати абзаци 5,6 даної відповіді якими вказано ,що запит слід розглядати в рамках Закону України “Про звернення громадян”.

   В разі якщо Міністерство юстиції України не володіє інформацією щодо створених та зареєстрованих  обласних,міських,районних осередків політичної партії "Слуга Народу" які зареєстровано як юридичні особи чи без надання статусу юридичної особи , то відповідно до положень абзацу 3,ст.7 Закону України “Про звернення громадян то Міністерство юстиції України повинно було перенаправити запит до своїх територіальних підрозділів повідомивши при цьому позивача.

   Однак незважаючи на чітко встановлений положеннями ст.20 Закону України “Про звернення громадян” максимальний строк надання відповіді 45 діб,Позивачу станом на __________,не було надано жодної інформації про офіційно зареєстровану кількість  обласних,міських,районних осередків політичної партії "Слуга Народу" які зареєстровано як юридичні особи чи без надання статусу юридичної особи , що в свою чергу вже свідчить про відсутність існування передбачених статутом політичної партії “СЛУГА НАРОДУ” ЄДРПОУ 40422142 структурних утворень.

   Окрім відповіді з Міністерства юстиції України ,прямим беззаперечним доказом відсутності у політичної партії “СЛУГА НАРОДУ” ЄДРПОУ 40422142 структурних утворень,є офіційна відповідь (копія в додатках) з Національного Агентства Запобігання Корупції,запит до якого було подано виходячи з наступного.

   Положеннями абзацу 6,ст.14 Закону України “Про політичні партії в Україні” закріплено обов’язок політичної партії “СЛУГА НАРОДУ” ЄДРПОУ 40422142 , а також її місцевих організацій які в установленому порядку набули статусу юридичної особи  відкрити рахунки в установах банків України, на які перераховуватимуться всі кошти у безготівковій формі, які набуватимуться політичною партією чи її місцевою організацією.
   Реквізити банків, в яких відкриті рахунки політичної партії та її місцевих організацій, які в установленому порядку набули статусу юридичної особи, і банківські реквізити таких рахунків оприлюднюються на офіційному веб-сайті політичної партії (за наявності) та зазначаються у звіті про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру політичної партії.
   Про відкриття та закриття таких рахунків відповідні установи банків України повідомляють Національне агентство з питань запобігання корупції протягом трьох банківських днів у порядку, встановленому Національним банком України за погодженням з Національним агентством з питань запобігання корупції(далі НАЗК).

    В зв’язку з тим,що на жодному з офіційних сайтів політичної партії “СЛУГА НАРОДУ” ЄДРПОУ 40422142,не міститься будь-якої інформації щодо структурних утворень даної партії і відсутні будь-які відомості щодо відкриття структурними утвореннями рахунків в банківських установах,керуючись останнім  реченням абзацу 6,ст.14 Закону України “Про політичні партії в Україні”,17 березня 2020 року Позивач подав запит до НАЗК з вимогою надати належним чином завірені реквізити банківських рахунків усіх без виключення офіційно зареєстрованих структурних утворень політичної партії “Слуга Народу” ЄДРПОУ 40422142.

    23 березня 2020 року з НАЗК надійшла відповідь(копія в додатках)наступного змісту.

    Абзацом 7 відповіді з НАЗК від 23 березня 2020 року повідомлено ,що до повноважень НАЗК не належить створення інформації про відкриті банківські рахунки структурних утворень  політичної партії “Слуга Народу” ЄДРПОУ 40422142 хоча це не відповідає дійсності з огляду на зміст останнього речення абзацу 6,ст.14 Закону України “Про політичні партії в Україні”.

    Однак в той же час абзацом 10 відповіді з НАЗК від 23 березня 2020 року повідомлено ,що в Єдиному державному реєстрі юридичних,фізичних осіб- підприємців відсутні будь-які відомості щодо офіційного зареєстрованих структурних утворень політичної партії “Слуга Народу” ЄДРПОУ 40422142.

    Детальний аналіз вищевикладеного ,беззаперечно свідчить про відсутність у політичної партії “Слуга Народу” ЄДРПОУ 40422142 офіційно зареєстрованих структурних утворень ,що є прямим порушенням вимог ст.ст.2,3,10,11,14 Закону України “Про політичні партії в Україні”.

   Відсутність у політичної партії “Слуга Народу” ЄДРПОУ 40422142 офіційно створених та зареєстрованих структурних утворень є невиконанням вимоги частини 7 ст.11 Закону України “Про політичні партії в Україні” і з цих підстав свідоцтво про реєстрацію політичної партії “Слуга Народу”- № 377-п.п. підлягає анулюванню шляхом здійснення Відповідачем - подання до суду,що закріплено положеннями абзацу 1,ст.24 Закону України “Про політичні партії в Україні”.

        Обов’язково слід звернути увагу та врахувати  рішення Конституційного Суду України N 9-рп/2007 від 16 жовтня 2007 року (Справа N 1-3/2007) ,в мотивувальній частині якого визначено ,що в разі якщо політична партія взагалі не має обласних, міських, районних організацій, або створила обласні, міські, районні організації менш як у 14-и з 27-и областях України , свідоцтво про реєстрацію такої політичної партії підлягає анулюванню.

   Зокрема , вагомим доказом відсутності у політичної партії “СЛУГА НАРОДУ” ЄДРПОУ 40422142 офіційно зареєстрованих обласних, міських, районних організацій або інших структурних утворень,є аналіз останнього звіту політичної партії «Слуга Народу» про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за IV квартал 2019 року (жовтень-грудень) який проведено Комітетом Виборців України (посилання для можливості перегляду http://www.cvu.org.ua/nodes/term/type:news/slug:cvu-news/page:5?%2Fapp%2Fwebroot%2F%2Fnodes%2Fterm%2Ftype%3Anews%2Fslug%3Acvu-news=), відповідно до якого в партії офіційно не працює жодного працівника і немає жодного місцевого осередку зі статусом юридичної особи.

   Про необхідність вчинення дій передбачених положеннями ст.24 Закону України “Про політичні партії в Україні” та ч.85-13,ст.4 Положення про Міністерство юстиції України, а саме необхідність здійснити Відповідачем подання до суду щодо анулювання свідоцтва про реєстрацію № 377-п.п. виданого політичній партії “СЛУГА НАРОДУ” ЄДРПОУ 40422142 через відсутність обласних, міських, районних організацій або інших структурних утворень , було повідомлено зверненням К-12511 яке направлено до Відповідача 30 квітня 2020 року електронною поштою , при цьому було вказано про необхідність повідомлення Позивача про здійснення подання до суду у встановлений Законом України “Про звернення громадян” строк — 15 діб.

   Однак незважаючи на чітко визначені строки,станом на ______ Позивач не отримав підтвердження від Відповідача про здійснення подання  до суду щодо анулювання свідоцтва про реєстрацію № 377-п.п. виданого політичній партії “СЛУГА НАРОДУ” ЄДРПОУ 40422142 через відсутність структурних утворень і це дає всі підстави вважати ,що подання до суду не здійснювалось.

   Невиконання Відповідачем дій закріплених  положеннями ст.24 Закону України “Про політичні партії в Україні” та ч.85-13,ст.4 Положення про Міністерство юстиції України ,є нічим іншим ніж умисною бездіяльністю Відповідача і в зв’язку з бездіяльністю Відповідача виникла необхідність подання даної позовної заяви.

   По друге окрім того , що свідоцтво про реєстрацію  політичної партії “Слуга Народу” № 377-п.п. підлягає анулюванню через відсутність структурних утворень, існують докази незаконності здійснення реєстрації самої політичної партії.

   Вище по тексту викладено , що політична партія “СЛУГА НАРОДУ” до 1 грудня 2017 року мала назву політична партія “ПАРТІЯ РІШУЧИХ ЗМІН” наказ про реєстрацію якої було видано Міністерством юстиції України № 925/5 “Про реєстрацію політичної партії “ПАРТІЯ РІШУЧИХ ЗМІН” 31 березня 2016 року.

   Наказ Міністерства юстиції України № 925/5 “Про реєстрацію політичної партії “ПАРТІЯ РІШУЧИХ ЗМІН” 31 березня 2016 року,підписано міністром юстиції України ПЕТРЕНКО ПАВЛОМ ДМИТРОВИЧЕМ.
   ПЕТРЕНКА П.Д. призначено Міністром юстиції України постановою Верховної Ради України № 802-VII “Про формування складу Кабінету Міністрів України” від 27 лютого 2014 року , підписаною головою Верховної Ради України ТУРЧИНОВИМ О.В.

   ТУРЧИНОВА О.В. було обрано головою Верховної Ради України , постановою Верховної Ради України № 748-VII “Про Голову Верховної Ради України” від 22 лютого 2014 року (архівна копія постанови в додатках).

   Необхідність обрання нового голови Верховної Ради України , виникла в зв’язку з тим , що діючий станом на 22 лютого 2014 року голова Верховної Ради України РИБАК В.В. був відкликаний з посади постановою Верховної Ради України № 747-VII “Про відкликання Рибака В.В. з посади Голови Верховної Ради України” від 22 лютого 2014 року (архівна копія постанови в додатках), якою постановлено:
- Відкликати Рибака Володимира Васильовича з посади Голови Верховної Ради України згідно з поданою ним заявою.

   До Верховної Ради України було подано запит з відповіді (копія в додатках)на який вбачається, що заява РИБАКА В.В. ніколи до Верховної Ради України не надходила і не розглядалась.

   Так як  заява РИБАКА В.В. ніколи до Верховної Ради України не надходила і не розглядалась то постанова Верховної Ради України № 747-VII “Про відкликання Рибака В.В. з посади Голови Верховної Ради України” від 22 лютого 2014 року є цілеспрямовано сфальсифікованим документом , виданим з метою захоплення влади , що дає всі беззаперечні підстави вважати ТУРЧИНОВА О.В. неконституційним ,незаконним,самозванцемголовою Верховної Ради України і це в свою чергу беззаперечно свідчить про незаконність видання постанови Верховної Ради України № 757-VII “Про самоусунення Президента України від виконання конституційних повноважень та призначення позачергових виборів Президента Українивід 22 лютого 2014 року , на підставі якої відбулись позачергові вибори Президента України 25 травня 2014 року.

   Обов’язково слід звернути увагу і на те,що не виключено підроблення підпису постанови Верховної Ради України № 747-VII “Про відкликання Рибака В.В. з посади Голови Верховної Ради України” від 22 лютого 2014 року.

   Дану постанову Верховної Ради України № 747-VII “Про відкликання Рибака В.В. з посади Голови Верховної Ради України” від 22 лютого 2014 року , підписував начебто голова Верховної Ради України РИБАК В.В.

   Але як РИБАК В.В. міг підписати постанову яка видана начебто на підставі поданої ним заяви, яка насправді ніколи не надходила до Верховної Ради України і не розглядалась.

   До того ж саму постанову Верховної Ради України № 747-VII “Про відкликання Рибака В.В. з посади Голови Верховної Ради України” від 22 лютого 2014 року ,було офіційно підписано тільки 25 лютого 2014 року , що підтверджується офіційною відповіддю(копія в додатках).

   Зміст вищевикладеного беззаперечно свідчить , що підписаний незаконно призначеним Міністром юстиції України ПЕТРЕНКО П.Д. наказ Міністерства юстиції України № 925/5 “Про реєстрацію політичної партії “ПАРТІЯ РІШУЧИХ ЗМІН” 31 березня 2016 року є по суті незаконним і злочинним ,за видання і виконання якого настає юридична відповідальність , що закріплено положеннями ст.60 Конституції України (254к/96-ВР).

  По третє обов’язково слід врахувати діяльність політичної партії “СЛУГА НАРОДУ” ЄДРПОУ 40422142 направлена на отримання прибутку.

  Відповідно до положень речення 1,абзацу 2,ст.14 Закону України “Про політичні партії в Україні”,політичні партії є неприбутковими організаціями.

  З метою дотримання єдиних принципів ідентифікації неприбуткових організацій, а також ведення їх обліку контролюючими органами, для здійснення контролю за неприбутковими організаціями, які не є платниками податку на прибуток підприємств відповідно до пункту 133.4 статті 133 Кодексу , постановою Кабінету Міністрів України № 440 від 13 липня 2016 року затверджено Порядок  ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру (далі Порядок).

   Ст.4 Порядку закріплено , що до реєстру включаються неприбуткові організації - юридичні особи за кодом згідно з ЄДРПОУ, які включені до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, та юридичні особи за кодом згідно з ЄДРПОУ, для яких законом встановлені особливості їх державної реєстрації та які не включаються до зазначеного Єдиного державного реєстру , а ознака неприбутковості організації присвоюється за окремими групами підприємств, установ та організацій відповідно до підпункту 133.4.6 пункту 133.4 статті 133 Кодексу за структурою -(0033) - політичні партії.

   17 січня 2018 року до Реєстру неприбуткових установ та організацій було включено політичну партію “СЛУГА НАРОДУ” ЄДРПОУ 40422142 (рішення  1826594600037, ознака неприбутковості -0033).

   Так як політична партія “СЛУГА НАРОДУ” ЄДРПОУ 40422142 є неприбутковою установою і не може вести будь-яку підприємницьку діяльність, положеннями п.2 абзацу 3,ст.14 Закону України “Про політичні партії в Україні” передбачено надання матеріальної підтримки даної партії за рахунок  державного фінансування статутної діяльності політичних партій у порядку, встановленому цим та іншими законами України.

    Державне фінансування політичної партії “СЛУГА НАРОДУ” ЄДРПОУ 40422142 можливе, якщо на останніх чергових або позачергових виборах народних депутатів України її виборчий список кандидатів у народні депутати України у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі отримав не менше 5 відсотків голосів виборців від загальної кількості голосів виборців, поданих за всі виборчі списки кандидатів у народні депутати України у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі, що закріплено положеннями абзацу 1,ст.17-3 Закону України “Про політичні партії в Україні”.

  Останні позачергові вибори народних депутатів України відбулись 21 липня 2019 року , на яких політична партія “СЛУГА НАРОДУ” ЄДРПОУ 40422142 набрала 44.14 відсотків голосів виборців від загальної кількості голосів виборців, поданих за всі виборчі списки кандидатів у народні депутати України у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі.

  В зв’язку з набранням політичною партією “СЛУГА НАРОДУ” ЄДРПОУ 40422142 44.14 відсотків голосів, в порядку закріпленому положеннями розділу IV-1 Закону України “Про політичні партії в Україні” здійснюється нарахування матеріальної підтримки даної партії за рахунок державного фінансування статутної діяльності.

  За бюджетною програмою “Фінансування статутної діяльності політичних партій” ,Національним агентством запобігання корупції (посилання для можливості перегляду https://nazk.gov.ua/uk/novyny/nazk-rozpodilylo-koshty-derzhavnogo-finansuvannya-parlamentskym-partiyam/) у 2020 році затверджено видатки в обсязі 283 530 900  грн ,з яких пропорційно до кількості отриманих голосів виборців політична партія “СЛУГА НАРОДУ” ЄДРПОУ 40422142 отримує на фінансування статутної діяльності 140 577 500 грн державних коштів.

   Державне фінансування статутної діяльності ,зокрема поширюється на оплату праці працівників статутних органів політичної партії, її місцевих організацій , що закріплено положеннями ст.17-1 Закону України “Про політичні партії в Україні”.
 
   Використання праці фізичних осіб політичною партію “СЛУГА НАРОДУ” ЄДРПОУ 40422142, здійснюється виключно на умовах трудового договору/контракту згідно вимог трудового законодавства України.

   Всі без виключення підприємства, установи та організації, інші юридичні особи, утворені відповідно до законодавства України, незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання, які використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством ,є платниками єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (ЄСВ),що закріплено положеннями абзацу 2,п.1,ч.1,чт.4 Закону України “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування”.

     Положеннями п.1,ч.1,ст.7 Закону України “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування” закріплено ,що базою нарахування єдиного внеску для зазначених платників є сума нарахованої кожній застрахованій особі заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі , що визначаються відповідно до Закону про оплату праці.

     Обов’язки платників єдиного внеску щодо своєчасного та в повному обсязі нарахування, обчислення і сплати єдиного внеску визначено  п.1,ч.2,ст.6 Закону України “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування”.

     Положеннями ч.5,ст.7 Закону України “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування” закріплено ,що єдиний внесок нараховується на суми незалежно від джерел їх фінансування, форми, порядку, місця виплати та використання, а також від того, чи виплачено такі суми фактично після їх нарахування до сплати.

  Платники єдиного внеску зобов’язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний місяць, не пізніше 20 числа наступного місяця, крім гірничих підприємств, які зобов’язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний місяць, не пізніше 28 числа наступного місяця , що закріплено положеннями ч.8,ст.9 Закону України “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування”

   Відповідно до ч.12,ст.9 Закону України “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування”,єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника.

  Тобто зазначений Закон не містить пільг та винятків для неприбуткових організацій щодо своєчасного нарахування, обчислення і сплати єдиного внеску , а це в свою чергу беззаперечно свідчить про те , що в будь-якому випадку політична партія “СЛУГА НАРОДУ” ЄДРПОУ 40422142, зобов’язана сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний місяць, не пізніше 20 числа наступного місяця, нарахований кожній застрахованій особі з заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі.

  З метою з’ясування інформації щодо сплати політичною партією “СЛУГА НАРОДУ” ЄДРПОУ 40422142 — ЄСВ, 29 квітня 2020 року до ряду контролюючих органів державної влади України які уповноважені на здійснення збору,контролю та розподілення ЄСВ ,було подано запити(копії в додатках) на інформацію з вимогою надати відомості щодо сплаченого ЄСВ та вказати точну застрахованих працівників політичної партії “СЛУГА НАРОДУ” ЄДРПОУ 40422142 ,з доходів яких сплачується Єдиний Соціальний Внесок за період часу з 17 січня 2018 року по 29 квітня 2020 року

 ________  Позивачу надійшла відповідь (копія в додатках) з Пенсійного фонду України в якій вказано (витяг):
-”Разом з тим ,за даними, що надійшли в порядку міжвідомчого обміну інформацією від Державної податкової служби України до Пенсійного фонду України ,надаємо наявну інформацію щодо кількості застрахованих осіб зазначену в звітних відомостях страхувальника ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ “СЛУГА НАРОДУ” (ЄДРПОУ 40422142).
  За даними реєстру застрахованих осіб,станом на 13.05.2020 року,зазначеним страхувальником за період з дня реєстрації надано звітні відомості за березень та квітень 2020 року. Кількість застрахованих осіб які обліковуються у страхувальника у березні та у квітні 2020 року, становить 6 осіб.

  Тобто зі 140 577 500 грн державних коштів виділених на підтримку статутної діяльності ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ “СЛУГА НАРОДУ” (ЄДРПОУ 40422142),сплачується ЄСВ всього за 6 осіб.

  Положеннями п.4,ч.1,ст.1 Закону України Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування” закріплено , що  максимальна величина бази нарахування єдиного внеску - максимальна сума доходу застрахованої особи на місяць, що дорівнює п’ятнадцяти розмірам мінімальної заробітної плати, встановленої законом, на яку нараховується єдиний внесок

  Сума мінімальної заробітної плати з 1 січня 2020 року становить 4723 грн , що закріплено положеннями ст.8 Закону УкраїниПро Державний бюджет України на 2020 рік”.

  З урахуванням положень п.4,ч.1,ст.1 Закону України Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування” та ст.8 Закону УкраїниПро Державний бюджет України на 2020 рік” , гранична сума нарахованої заробітної плати з якої відраховуються ЄСВ становить - 70 845 грн.

  Так як відомості щодо застрахованих 6-и працівників ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ “СЛУГА НАРОДУ” (ЄДРПОУ 40422142) обліковано лише за березень і квітень 2020 року , то відповідно і ЄСВ нараховується на заробітну плату лише за два вказані місяці.

  В разі нарахування 6 застрахованим особам працівникам ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ “СЛУГА НАРОДУ” (ЄДРПОУ 40422142) граничної заробітної плати за березень і квітень 2020 року  в сумі 70 845 грн.,загальна сума нарахованої заробітної плати за два місяці на кожну застраховану особу поокремо становить 141 690 грн , а загальна сума виплаченої заробітної плати за два місяці 2020 року всім 6 працівникам даної партії становить  850 140 грн.

  Максимальна сума нарахування ЄСВ яку може бути нараховано на заробітну плату в сумі 141 690 грн становить22%, отже страховий внесок становить 31 171 грн 80 коп на кожну з 6 застрахованих осіб ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ “СЛУГА НАРОДУ” (ЄДРПОУ 40422142)за березень і квітень 2020 року,а загальна сума нарахованого та сплаченого ЄСВ з гранично нарахованої заробітної плати 6 застрахованим особам за два місяці становить 187 030 грн 80 коп.   

  Тобто в разі нарахування 6 застрахованим працівникам ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ “СЛУГА НАРОДУ” за березень і квітень 2020 року граничної заробітної плати 141 690 грн на кожну особу поокремо (загальна сума на 6 працівників за два місяці становить 850 140 грн),ПОЛІТИЧНОЮ ПАРТІЄЮ “СЛУГА НАРОДУ” (ЄДРПОУ 40422142) сплачено всього лише  187 030 грн 80 коп.

  Детальний аналіз вищевикладеного беззаперечно свідчить , що зі 140 577 500 грн державних коштів виділених на підтримку статутної діяльності ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ “СЛУГА НАРОДУ” (ЄДРПОУ 40422142), на фінансування статутної діяльності у вигляді заробітної плати даної політичної партії витрачено всього лише 850 140 грн з якої сплачено ЄСВ всього лише 187 030 грн 80 коп

  Віднявши від 140 577 500 грн державних коштів виділених на підтримку статутної діяльності ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ “СЛУГА НАРОДУ” (ЄДРПОУ 40422142) ,загальну суму гранично нарахованої 6 застрахованим працівникам даної партії заробітної плати яка становить  850 140 грн — залишок в сумі 139 727 360 грн є нічим іншим ніж прибутком отриманим ПОЛІТИЧНОЮ ПАРТІЄЮ “СЛУГА НАРОДУ” (ЄДРПОУ 40422142).

  Обов’язково слід врахувати і нарахування та сплату заробітної плати в конвертах деяким працівникам ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ “СЛУГА НАРОДУ” (ЄДРПОУ 40422142).

 За даними Єдиного реєстру громадських формувань (посилання для можливості перегляду https://rgf.minjust.gov.ua/home/index)  ,офіційно до керівництва ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ “СЛУГА НАРОДУ” (ЄДРПОУ 40422142) включено 9 посадових осіб:
  1.Корнієнко Олександр Сергійович, посада в політичній партії: Голова Партії, член Вищої Ради Партії;
  2.
Культенко Артем Валерійович, посада в політичній партії: член Вищої Ради Партії;
  3.
Качура Олександр Анатолійович, посада в політичній партії: член Вищої Ради Партії;
  4.
Кравчук Євгенія Михайлівна, посада в політичній партії: член Вищої Ради Партії;
  5.
Кострійчук Сергій Володимирович, посада в політичній партії: член Вищої Ради Партії;
  6.
Галайчук Вадим Сергійович, посада в політичній партії: член Вищої Ради Партії;
  7.
Остапенко Анатолій Дмитрович, посада в політичній партії: член Вищої Ради Партії;
  8.
Грищук Роман Павлович, посада в політичній партії: член Вищої Ради Партії;
  9.
Коваль Ольга Володимирівна, посада в політичній партії: член Вищої Ради Партії;

  Вище по тексту викладено , що офіційно сплачується ЄСВ лише за 6 застрахованих працівників ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ “СЛУГА НАРОДУ” (ЄДРПОУ 40422142), тому 3 особи які обіймають посади в керівництві даної партії отримують заробітну плату в конвертах з якою не сплачують встановлені законодавством податки і збори ,що є ознаками кримінального правопорушення за ч.1,ст.212 КК України.

  Детальний аналіз вищевикладених фактів ,беззаперечно юридично обґрунтовано свідчить ,що:
  1.Політична партія “СЛУГА НАРОДУ” (ЄДРПОУ 40422142) не має жодної офіційно зареєстрованої обласної,міської,районної організації або іншого структурного утворення;
  2.Політична партія “СЛУГА НАРОДУ” (ЄДРПОУ 40422142) є незаконно зареєстрованим громадським формуванням;
  3.Політична партія “СЛУГА НАРОДУ” (ЄДРПОУ 40422142) є нічим іншим ніж громадським формуванням діяльність якого всупереч Закону України направлена на отримання прибутку;
- і це в свою чергу беззаперечно свідчить про необхідність зобов’язати Міністерство юстиції України ЄДРПОУ 00015622 виконати зміст положень ст.24 Закону України “Про політичні партії в Україні” та ч.85-13,ст.4 Положення про Міністерство юстиції України та здійснити подання до суду щодо анулювання свідоцтва про реєстрацію політичної партії “СЛУГА НАРОДУ” (ЄДРПОУ 40422142) - № 377-п.п.

  Положеннями ч.2.ст.77 КАС України закріплено , що в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб’єкта владних повноважень обов’язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на Відповідача, тому саме Міністерство юстиції України як Відповідач по справі зобов’язане доказувати:
   1.Наявність у юридичної особи  політичної партії “СЛУГА НАРОДУ” ЄДРПОУ 40422142 —  обласних,міських,районних осередків та інших структурних утворень юридичної особи політичної партії "Слуга Народу" 40422142 які зареєстровано як юридичні особи чи без надання статусу юридичної особи структурних утворень;
   2.Що було здійснено подання до суду , щодо анулювання свідоцтва про реєстрацію політичної партії “СЛУГА НАРОДУ” (ЄДРПОУ 40422142) - № 377-п.п.

   2. Щодо юридичної особи політичної партії “СЛУГА НАРОДУ” ЄДРПОУ 40422142 (Третя сторона ,що не заявляє самостійних вимог на стороні Відповідача).

   Оскільки дана позовна заява безпосередньо впливає на права і обов’язки юридичної особи політичної партії “СЛУГА НАРОДУ”  ЄДРПОУ 40422142 ,останню слід залучити до участі у справі в якості третьої особи ,що не заявляє самостійних вимог на стороні Відповідача.

    3. Щодо порушених прав Позивача по справі.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Правові гіпотези БАР-гільдії

- Юридична особа публічного права створюється розпорядчим актом Президента України, органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим або органу місцевого самоврядування. Стаття 81. Цивільного кодексу України -