- Український народ як носій суверенітету і єдине джерело влади може реалізувати своє право визначати конституційний лад в Україні шляхом прийняття Конституції України на всеукраїнському референдумі - з Рішення КСУ № 6-рп/2005 від 05.10.2005. Умисне невиконання службовою особою рішення ЄСПЛ, рішення КСУ та умисне недодержання нею висновку КСУ - карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років – ч. 4 ст. 382 КК України -

вівторок, 27 грудня 2022 р.

Пенсіонер СБУ про держзраду та інші причини блекауту

 

Офіс Президента України

Верховна рада України

Служба безпеки України

Кузьміна Сергія Олексійовича, пенсіонера СБУ,

ЗАЯВА

щодо загроз національній безпеці України під час блекауту

       В умовах військової агресії з боку рф, критичної ситуації, яка склалася  в енергетичній галузі держави внаслідок ракетних ударів ворога по об’єктам критичної інфраструктури, енергетичний сектор України продовжує контролювати російський олігарх   Костянтин Григоришин, що загрожує національній безпеці України та може привести до тяжких наслідків. 

    Вказаному бізнесмену країни - агресорки належать  стратегічно важливі підприємства у цій галузі, що відповідають за забезпечення електроенергією домівок українців та стратегічних підприємств нашої держави, а саме :

 ВАТ "Вінницяобленерго" Григоришину належить 72,4% акцій.  Оформлені  вони на  колишнього юриста Григоришина, громадянина Болгарії Максима Олександровича Маркова. В Україні в якості бенефіціара він  значиться в трьох десятках компаній, переважно пов’язаних з енергетикою та річковим транспортом. Також у сфері зацікавлень Маркова (чи то пак Григоришина) — машинобудівна галузь та будівництво.

    В ПАТ "Черкасиобленерго" частка Григоришина становить 26,6%. Номінально вона оформлена на ТОВ "Компанія з управління активами "Сварог Ессет   Менеджмент", бенефеціаром якої є все той же Марков.

     ТОВ Луганське енергетичне об’єднання належить Григоришину на 100% - через все того ж Маркова.

В АТ Харківобленерго Григоришину може належати 29,8% акцій.

   У ПАТ "Тернопільенерго" Григоришин представлений через кіпрські офшори Larva Investments limited и Bikontia Enterprises Limited разом вони володіють 40% акцій підприємства.

      Ці          компанії в свою чергу є також акціонерами  ПАТ "Полтаваобленерго" (разом 49% акцій, ще майже 9% належать григоришинській "Сварог Ессет Менеджмент", понад 23% контролює його ж офшорка UA Energy Distribution Holding Limited ). Загалом  Григоришину в цій енергорозподільчій компанії може належати пакет щонайменше в 81%.

    ПАТ Сумиобленерго Григоришин контролює через Bikontia Enterprises Limited, Larva Investments limited та UA Energy Distribution Holding Limited їм належать близько 68,5% акцій компанії.

     ПАТ Чернігівобленерго через кіпрські компанії UA Energy Distribution Holding Limited, Larva Investments limited, Bikontia Enterprises Limited, Wadless Holdings Limited та "Сварог Ессет Менеджмент" Григоришин контролює на понад 90%.

У ПАТ Запоріжжяобленерго пов’язана з Григоришиним Bikontia Enterprises Limited володіє 12,31%

     Ще дві офшорки Lex Perfecta Ltd та Kerelio Commercial Ltd, кінцевою бенефіціаркою яких є дружина Віктора Медведчука Оксана Марченкоконтролюють близько 20% ПАТ Запоріжжяобленерго.

Гигоришин маючи колосальні важелі впливу на стратегічну галузь держави може проводити підривну роботу проти України в інтересах країни – агресори, особливо під час блекауту.

     Зокрема, в умовах воєнної агресії з боку рф, гострого дефіциту електроенергії в Україні, зростання суспільної напруги серед населення, викликаної аварійними відключеннями побутових споживачів від системи електроживлення, посадові особи обленерго, підконтрольних Григоришину, порушують графіки відключення мереж електропостачання, зацікавленими державними  службовими особами   здійснюється  експорт  електричної енергії за кордон, що може призвести до тяжких  наслідків та підриву довіри з боку країн – партнерів до керівництва держави.

    Під час відключення електроенергії оператор системи розподілу (обленерго) має керуватися справедливим підходом, щоб усі споживачі перебували в рівних умовах.

     Разом з тим, НКРЕКП та  Держенергонаглядом, НЕК «Укренерго» встановлені чисельні факти   не справедливого та не рівномірного розподілу доступної електроенергії, зокрема Полтавоблнерго (контролюється Григоришиним) між споживачами в Полтавській області.

  З цього приводу мною 4 грудня п.р. поінформовані державні органи  України та Служба безпеки України, однак реальних заходів щодо нормалізації ситуації в енергетичному секторі держави не прийнято. (копія скарги додається).

   Не витримують жодної критики, виправдання керівників  НЕК «Укренерго», що Україна нібито не здійснює експорт електричної енергії за кордон, а проводить виключно планові технологічні перетоки генерації  з країнами Східної Європи для підтримання балансу об’єднаної енергетичної системи .

    Факт експорту електричної енергії Україною за кордон документально   підтверджений  Cross-Border Physical Flow. ( копія документу надана раніше).

   На тлі критичної ситуації яка склалася в енергетичній галузі в засобах масової інформації Полтавщини оприлюднена інформація про те що нібито посадові особи Полтавобленерго за участі причетних посадових осіб контролюючих та правоохоронних органів за хабарі  налагодили схему підключення електричної енергії комерційним об’єктам. Ця інформація потребує ретельної перевірки та вжиття невідкладних заходів реагування.

    З урахуванням викладеного прошу: Офіс Президента України, Верховну раду України Кабінет міністрів України,  Службу безпеки України провести ретельну перевірку  заяви, вжити відповідних заходів реагування щодо націоналізації  стратегічних об’єктів держави (народу), які належать російському олігарху Григоришину,  провести  позапланові перевірки дотримання графіків відключення електроенергії в Полтавській області, до відповідної комісії включити  представників від громади м. Полтави  - пенсіонерів СБУ – Кузьміна Сергія Олексійовича та Ревіна Олександра Петровича.

Додаток:-  копія скарги державним органам  від 4 грудня 2022 року

-        копія запиту до Полтавської обласної державної адміністрації та Полтавобленерго від  25 листопада 2022 року.

     Відповідь прошу надати у встановлені Законом строки на поштову: 36040,  м. Полтава, … та  електронну адреси: kuzminserg56@gmail.com

 

 

Офіс Президента України

Верховна рада України

Кабінет міністрів України

Полтавська обласна державна адміністрація

Кузьміна Сергія Олексійовича, пенсіонера СБУ,

     СКАРГА

щодо порушень графіку відключення мереж електропостачання посадовими особами  Полтавобленерего та продажу електроенергії Україною за кордон

     В умовах воєнної агресії з боку рф, гострого дефіциту електроенергії в Україні, зростання суспільної  напруги серед населення, викликаної аварійними відключеннями побутових споживачів від системи електроживлення, посадові особи Полтавобленерго порушують графіки відключення мереж електропостачання, зацікавленими державними  службовими особами   здійснюється  експорт  електричної енергії за кордон, що може призвести до тяжких  наслідків та підриву довіри з боку країн – партнерів до керівництва держави.

    Під час відключення електроенергії оператор системи розподілу (обленерго) має керуватися справедливим підходом, щоб усі споживачі перебували в рівних умовах

     Разом з тим,  НКРЕКП та  Держенергонаглядом, НЕК «Укренерго» встановлені чисельні факти не справедливого та не рівномірного розподілу доступної електроенергії Полтавоблнерго між споживачами в Полтавській         області.
.

    Зокрема, за адресою м. Полтава вул.. Героїів Сталінграду б. 4 електроенергія подається Полтавобленерго через 4 години всього на 1,5 години, що явно недостатньо для обігріву житлових приміщень мешканців вказаного будинку.  

      В той же час у сусідньому будинку за адресою: м. Полтава, вул.. Героїів Сталінграду б. 10 та інших багатоповерхових будинках у цьому районі міста  електроенергія взагалі не відключається на протязі доби впродовж неділі.

   Слід зазначити, що на першому поверсі будинку  за адресою м. Полтава вул.. Героїів Сталінграду, 4, незаконно отримали право на проведення комерційної діяльності низка приватних  структур.

    В порушення встановлених нормативних актів  магазини, перукарня, кафе та інші заклади (будинок обладнаний газовим опаленням квартир), здійснюють обогрів  приміщень електричними нагрівачами, обладнані промисловими холодильними агрегатами великої потуги, що призводить до перевищення встановлених Полтавобленерго лімітів використання електроенергії в цілому по будинку.

        Таким чином, мешканці будинку потерпають через те що  Полтавобленерго застосовує у даному випадку 2 черги примусового відключення електроенергії  та скоротив подачу генерації  всього до 1,5 години з інтервалом у 4 години.  

    В цьому будинку мешкають люди похилого віку з хронічними захворюваннями, матері з немовлятами, що призводить до негативних наслідків.

   З цього приводу мною 25 листопада п.р. на адресу Полтавобленерго та Полтавської державної обласної адміністрації був направлений запит з пропозицією проведення  перевірки наведених фактів, та вжиття невідкладних заходів щодо можливого тимчасового припинення діяльності комерційних структур та відключення ліфтів на період локдауну, припинення випадків несправедливого та нерівномірного розподілу доступної електроенергії між споживачами в м. Полтаві.

   4 грудня 2022 року я отримав формальну відписку від Полтавобленерго, а Полтавська обласна державна адміністрація в порушення Закону України «Про доступ до публічної інформації» взагалі не надала мені відповідь на звернення громадянина.

 Крім того, слід зазначити що в Україні є чимала кількість об’єктів, що генерують енергію: атомні, теплові, гідротехнічні електричні станції, а ще різні об’єкти, які належать до альтернативних типів генерації енергії.

    Українська енергетична система є однією з найбільших у Європі, а її потужностей завжди було достатньо не лише для того, щоби покрити власні потреби, але й для експорту за кордон.  В Україні постійно спостерігався величезний профіцит енергії. Попри постійні обстріли Україна не втратила можливості генерувати електроенергію

     Разом з тим, в умовах локдауну та гострого дефіциту електроенергії спостерігаються факти її незаконного експорту за кордон.

     Так за даними Cross-Border Physical Flow Україна на протязі місяця щоденно експортує до Угорщини значні об’ємі електроенергії.

    Наприклад тільки за один день 4 грудня 2022 року було експортовано:

Cross-Border Physical Flow

 

Physical Flows [12.1.G]

Начало формы

·        Border - Control Area

 

·        Border - Bidding Zone

 

·        Border - Country

Day

Area

Albania (AL) 

Armenia (AM) 

Austria (AT) 

Azerbaijan (AZ) 

Belarus (BY) 

Belgium (BE) 

Bosnia and Herz. (BA) 

Bulgaria (BG) 

Croatia (HR) 

Czech Republic (CZ) 

Denmark (DK) 

Estonia (EE) 

Finland (FI) 

France (FR) 

Georgia (GE) 

Germany (DE) 

Greece (GR) 

Hungary (HU) 

Ireland (IE) 

Italy (IT) 

Kosovo (XK) 

Latvia (LV) 

Lithuania (LT) 

Luxembourg (LU) 

Malta (MT) 

Moldova (MD) 

Montenegro (ME) 

Netherlands (NL) 

North Macedonia (MK) 

Norway (NO) 

Poland (PL) 

Portugal (PT) 

Romania (RO) 

Russia (RU) 

Serbia (RS) 

Slovakia (SK) 

Slovenia (SI) 

Spain (ES) 

Sweden (SE) 

Switzerland (CH) 

Turkey (TR) 

Ukraine (UA) 

Ukraine (UA) - Belarus (BY)

Ukraine (UA) - Hungary (HU)

Ukraine (UA) - Moldova (MD)

Ukraine (UA) - Poland (PL)

Ukraine (UA) - Romania (RO)

Ukraine (UA) - Russia (RU)

Ukraine (UA) - Slovakia (SK)

United Kingdom (UK) 

·       

·       

Show fullscreen Export Data 

 

Time

Hungary (HU) > Ukraine (UA)

Ukraine (UA) > Hungary (HU)

[MW]

[MW]

00:00 - 01:00

0

534

01:00 - 02:00

0

557

02:00 - 03:00

0

604

03:00 - 04:00

0

624

04:00 - 05:00

0

552

05:00 - 06:00

0

495

06:00 - 07:00

0

480

07:00 - 08:00

0

383

08:00 - 09:00

0

350

09:00 - 10:00

0

346

10:00 - 11:00

0

329

11:00 - 12:00

0

340

12:00 - 13:00

0

380

13:00 - 14:00

0

378

14:00 - 15:00

0

372

15:00 - 16:00

0

331

16:00 - 17:00

0

319

17:00 - 18:00

0

383

18:00 - 19:00

0

364

19:00 - 20:00

0

377

20:00 - 21:00

-

-

21:00 - 22:00

-

-

22:00 - 23:00

-

-

23:00 - 00:00

-

-

Конец формы

Version: Mobile PC

Terms & Conditions

Sitemap

About ENTSO-E

Contact Us

Designed and Developed by Unicorn Systems a.s.

This website uses cookies. By using this site, you agree that we may store and access cookies on you

 

     Наведені факти свідчать про можливу протиправну діяльність зацікавлених посадових осіб та потребують ретельної перевірки з боку контролюючих та правоохоронних органів.  

     На державному рівні прийняте рішення про те що  інспекція разом з представниками НКРЕКП, Укренерго та СБУ проводитиме позапланові перевірки дотримання графіків відключення електроенергії. Уповноважені представники відповідних структур чергуватимуть на диспетчерських пунктах ОСП та ОСР в ранкові та вечірні пікові години з метою контролю за дотриманням графіків.

    З урахуванням викладеного прошу: Офіс Президента України, Верховну раду України Кабінет міністрів України,  Полтавську обласну державну адміністрацію провести ретельну перевірку  скарги, вжити відповідних заходів реагування та включити до комісії, яка проводитиме позапланові перевірки дотримання графіків відключення електроенергії в Полтавській області, представників від громади м. Полтави  - пенсіонерів СБУ – Кузьміна Сергія Олексійовича та Ревіна Олександра Петровича.

Додаток: копія запиту до Полтавської обласної державної адміністрації та Полтавобленерго від  25 листопада 2022 року.

     Відповідь прошу надати у встановлені Законом строки на поштову: 36040,  м. Полтава, … та  електронну адреси: kuzminserg56@gmail.com

 

Полтавська обласна державна адміністрація

Полтаваобленерго

Користувач: Кузьмін Сергій Олексійович

Інформаційний запит

(Згідно до Закону України "Про доступ до публічної інформації")

 

    Полтаваобленерго систематично  порушується графік відключень електропостачання за адресою: м. Полтава, вул. … Разом зі мною у квартирі проживає дружина, яка хвора на ревматоїдний артрит. Зниження темпратури у квратирі (газовий котел) призвело до різкого погіршення стану її здоровья.

   У звязку з викладеним на підставі Закону України "Про доступ до публічної інформації" прошу у встановлені Законом строки надати відповідь на електронну адресу kuzminserg56@gmail.com з настпуних питань:

- причини порушень  графіку відключень електропостачання за адресою : м. Полтава, вул. …  у листопаді  2022 року;

- призвіща відповідальних посадових осіб Полтаваоблнерго відповідальних за графік відключень електропостачання за адресою : м. Полтава, вул. …

- чи впливає на термін відключення електропостачання вказаного будинку кількість спожитої електроенергії, у тому числі приватними магазинами на першому поверсі, які здійснюють опалення примищень відповідними електричними приладами та використовують промислові холодильники у своїй комерційній діяльності;

- чи розглядалося керівництвом Полтавобленерго, Полтавською обласною державною адміністрацією питання про тимчасове відключення приватних структур у багатоквартирних будинках з метою забезпечення цивільного населення життево необхідними послугами на період военного стану, якщо ні вказати причину;

- причини цілодобового постачання електроенергії за місцем проживання у приватному секторі міста Полтави голови Полтавської міської ради Олександра Мамая та інших чиновників;

- заходи які вживаються Полтавською обласною державною адміністрацією  щодо забезпечення цивільного населення міста Полтави життєво необхідними комунальними послугами;

- чи проводився Полтавською обласною державною адміністрацією аналіз дотримання Полтаваобленерго графіку відключення електропостачання у місті Полтава та області  в частині можливих зловживань з боку причетних посадових осіб в наданні привілеїв окремим групам населення, якщо ні вказати причину;

- в залежності від  обєктивності відповіді залишаю за собою конституційне право на звернення до суду з цивільним позовом, скаргою на адресу  керівництва держави та представників країн- партнерів щодо порушення Конвенції з  прав людини в України під час воєнного стану.

 

  Відповідь прошу надати на електронну адресу у встановлені Законом строки.

 

Кузьмін Сергій Олексійович        7-30 , 25 листопада 2022 року.


1 коментар:

  1. Если поискать в википедии информацию, которую обнаружила Доста, ПАТ НЕК Укрэнерго контролирует Григоришин.

    Кстати по газу тоже самое, есть решение РНБО по поводу Фирташа, еще до войны. Там четко указано, что работает в отношении РФ-ии. Но суды играют по постачанню газа в одни ворота - обогащают прокладки Фирташа.

    ВідповістиВидалити

Правові гіпотези БАР-гільдії

- Юридична особа публічного права створюється розпорядчим актом Президента України, органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим або органу місцевого самоврядування. Стаття 81. Цивільного кодексу України -