- Український народ як носій суверенітету і єдине джерело влади може реалізувати своє право визначати конституційний лад в Україні шляхом прийняття Конституції України на всеукраїнському референдумі - з Рішення КСУ № 6-рп/2005 від 05.10.2005. Умисне невиконання службовою особою рішення ЄСПЛ, рішення КСУ та умисне недодержання нею висновку КСУ - карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років – ч. 4 ст. 382 КК України -

вівторок, 26 вересня 2017 р.

Застосування заборони щодо використання персональних даних фейковими комунальними підприємствами (оновлюється)

   А ось, і перші погрози, як реакція на заяви щодо заборони використання персональних даних, утвореними в неконституційний спосіб комунальними підприємствами та монополістами, загарбниками нашої комунальної власності.

   «Заплатіть, або відключемо…, відріжемо…, припинемо…». - телефонує «Дніпрогаз», пише «Дніпроводоканал» і ДТЕК «Дніпрообленерго», застосовуючи шалений психологічний тиск. використовуючи своє становище монополіста, намагаючись змусити заплатити вигадані борги, в умовах відсутності будь-яких договірних відносин.
   Громадяни України повинні знати і розуміти, що за умов відсутності єдиного конституційного власника, яким є первинний суб’єкт місцевого самоврядування територіальна громада, жодне комунальне підприємство, яке утворене без дотримання частини першої статті 143 Конституції, пункту 30 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», а також частини першої статті 78 Господарського кодексу України (представницьким органом відповідної тер.громади-власника - радою), є незаконним формуванням. Фінансування таких незаконних формувань – злочин.
   А тепер поміркуйте, чи в законний спосіб зазначені незаконні формування заволоділи і використовують проти вас ваші персональні дані, задля свого збагачення…
                                         Комунальне підприємство «Жилсервіс – 2»
                                         Дніпропетровської міської ради,
                                         вул. Запорізьке шосе, 68м. Дніпро,
                                         Дніпропетровська область,  49000

                             Публічне акціонерне
                                              товариство «Дніпрогаз»
                                              місто Дніпро, вул. Володарського, 5,
                                              Дніпропетровська область, 49101

                                           Комунальне підприємство „Транспортування
                                           покупної теплової енергії „Теплотранс”
                                           Дніпропетровської міської ради,
                                           вул. Макарова, 32м. Дніпро,
                                           Дніпропетровська область,  49089

                             ТОВ «Дніпропетровськгаз Збут»
                                              вул. Шевченка, 2, місто Дніпро,
                                              Дніпропетровська область, 49044

                                               Публічне акціонерне товариство
                                               «ДТЕК Дніпрообленерго»
                                               вул.. Запорізьке шосе, 22, м. Дніпро,
                                               Дніпропетровська область, 49000

                                               КП «Дніпроводоканал»
                                               Дніпропетровської міської ради
                                               49101, Дніпропетровська область,
                                               місто Дніпро, вул. Троїцька, 21-а

                                                Громадянка України, Українка:

                                                  ЗАЯВА
                            щодо заборони використання та
                             знищення персональних даних

     Звертаюсь до Вас із заявою-вимогою про заборону використання моїх персональних даних Вашою установою (організацією, підприємством) в порядку дії положень Конституції України та Закону України «Про захист персональних даних».
     Адже, відповідно до положень Статті 8. Конституції в Україні визнається і діє принцип верховенства права.
Конституція України має найвищу юридичну силу. Закони та інші нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції України і повинні відповідати їй.
Норми Конституції України є нормами прямої дії.
     Згідно з Статтею 3. Основного закону людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.
Права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Держава відповідає перед людиною за свою діяльність. Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов'язком держави.
     Стаття 32. Конституції передбачає, що в Україні не допускається збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.
     Законом України «Про захист персональних даних» чітко визначено, що згода суб’єкта персональних даних – це, добровільне волевиявлення фізичної особи (за умови її поінформованості) щодо надання дозволу на обробку її персональних даних відповідно до сформульованої мети їх обробки, висловлене у письмовій формі або у формі, що дає змогу зробити висновок про надання згоди.
     В законі зазначено, що обробка персональних даних – це будь-яка дія або сукупність дій, таких як збирання, реєстрація, накопичення, зберігання, адаптування, зміна, поновлення, використання і поширення (розповсюдження, реалізація, передача), знеособлення, знищення персональних даних, у тому числі з використанням інформаційних (автоматизованих) систем.
     Відповідно до положень частини 5, 6, 11 статті 8 даного закону субєкт персональних даних має право пред’являти вмотивовану вимогу володільцю персональних даних із запереченням проти обробки своїх персональних даних, пред'являти вмотивовану вимогу щодо зміни або знищення своїх персональних даних будь-яким володільцем та розпорядником персональних даних, якщо ці дані обробляються незаконно чи є недостовірними, а також відкликати згоду на обробку персональних даних. Адже, згідно статті 11. підставами для обробки персональних даних є згода суб’єкта персональних даних на обробку його персональних даних, а лоширення персональних даних (стаття 14.) без згоди суб'єкта персональних даних або уповноваженої ним особи дозволяється у випадках, визначених законом, і лише (якщо це необхідно) в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.
     У відповідності з положеннями частини 3 статті 15,, закону «Про захист персональних даних» персональні дані, зібрані з порушенням вимог цього Закону, підлягають видаленню або знищенню у встановленому законодавством порядку.
   Враховуючи вищезазначене, керуючись положеннями Конституції України, Закону України «Про захист персональних даних», а також фундаментальними засадами Європейської Конвенції з прав людини, ЗАБОРОНЯЮ вашій установі (організації, підприємству)  збирання, реєстрацію, накопичення, зберігання, адаптування, зміну, поновлення, використання і поширення (розповсюдження, реалізацію, передачу) моїх персональних даних, без мого добровільного волевиявлення, висловленого у письмовій формі та,

                                                    Вимагаю:

1.           На виконання вимог і положень Закону України «Про захист персональних даних», у встановленому законодавством порядку, знищити мої персональні дані, зібрані чи отримані вашою установою (організацією, підприємством) з порушенням вимог чинного законодавства, а саме - без мого добровільного волевиявлення, висловленого у письмовій формі;
2.           В порядку розгляду даної заяви відповідно до положень Закону України «Про звернення громадян» у встановлений законом строк поінформувати мене письмово про вчинені вами дії щодо знищення моїх персональних даних, які знаходяться в вашій картотеці (базі даних) без моєї письмової згоди, про що скласти відповідний акт та завірений належним чином оригінал документу, надіслати мені рекомендованим листом на мою вищезазначену домашню адресу.
     Зміст заяви, публікуватиметься на сайті «БАГНЕТ НАЦІЇ»: http://bagnetnacii.blogspot.com


    14 серпня 2017 року                                                  Філіпенко С. М.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Правові гіпотези БАР-гільдії

- Юридична особа публічного права створюється розпорядчим актом Президента України, органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим або органу місцевого самоврядування. Стаття 81. Цивільного кодексу України -