- Український народ як носій суверенітету і єдине джерело влади може реалізувати своє право визначати конституційний лад в Україні шляхом прийняття Конституції України на всеукраїнському референдумі - з Рішення КСУ № 6-рп/2005 від 05.10.2005. Умисне невиконання службовою особою рішення ЄСПЛ, рішення КСУ та умисне недодержання нею висновку КСУ - карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років – ч. 4 ст. 382 КК України -

понеділок, 4 березня 2019 р.

Заяви судді Лозицької є безпідставними, а її поведінка неприпустимою – черговий запит до суду

   В бажанні докорінно розібратися в ситуації, що склалася навколо гучних, публічних звинувачень посадовою особою найвищого юридичного рангу, через зазначений в ухвалі від 26 лютого 2019 року факт тиску представників позивачів на суддю (при розгляді справи про скасування незаконного рішення Дніпроміськради), сьогодні (04 березня 2019 року), нами подано черговий запит на інформацію стосовно підтвердження повноважень судді Дніпропетровського окружного адміністративного суду Лозицької І. О.

   Публікуємо його зміст:
                                                 Дніпропетровський окружний
                                                 адміністративний суд
                                                 вул. Академіка Янгеля, 4, м. Дніпро,
                                 Дніпропетровська область, 49089

                          Запитувач 1: Громадянин України, Українець,
                                                  Акулов Владислав Віталійович,

                           Запитувач 2: Громадянин України, Українець,
                                                   Філіпенко Сергій Веніамінович,
                                                  

  Запит (вих. № 719/19) 
                       про надання публічної інформації за Законом України
                                             «Про доступ до публічної інформації»
                        
   Ми, Громадяни України, - Владислав Віталійович Акулов і Сергій Веніамінович Філіпенко РЕАЛІЗУЮЧИ СВОЄ КОНСТИТУЦІЙНЕ ПРАВО на отримання публічної інформації, гарантоване нам статтею 34. Конституції України, в межах представництва Громадської організації «Волонтерський центр допомоги військовим і цивільним «Вільна Доля», 25 лютого 2019 року звернулись до Дніпропетровського окружного адміністративного суду, із запитом на публічну інформацію (вих. № 43/281) щодо підтвердження повноважень судді зазначеного суду Лозицької Ірини Олександрівни, яка на момент витребування відповідної інформації була суддею в адміністративному провадженні № 160/7958/18, де ми, є представниками позивачів за довіреністю.
   26 лютого 2019 року до представника позивачів Акулова В. В. зателефонував помічник судді Лозицької І. О. і повідомив, що суддя заявила про самовідвід.
   Згодом, на офіційному сайті Судової влади в Єдиному державному реєстрі судових рішень була опублікована відповідна ухвала судді Лозицької І. О. в рамках зазначеного вище адміністративного провадження, в якій вона наголосила на тому, що зазначений вище запит на інформацію, щодо підтвердження її повноважень як судді, вона розцінює, як фактичний тиск на неї з боку представників, для винесення нею рішення на користь позивачів.
   Згідно з положеннями Конституції в Україні визнається і діє принцип верховенства права. Конституція України має найвищу юридичну силу. Закони та інші нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції України і повинні відповідати їй. Норми Конституції України є нормами прямої дії. Звернення до суду для захисту конституційних прав і свобод людини і громадянина безпосередньо на підставі Конституції України гарантується (ст.. 8. КУ).
   Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України (ст.. 19. КУ).
   Відповідно до положень статті 34. Конституції України кожному гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань. Кожен має право вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово або в інший спосіб - на свій вибір.
   Варто зазначити, що відповідно до відкритої, публічної інформації, розміщеної на офіційних веб-ресурсах Президента і Верховної Ради України (https://www.president.gov.ua/https://rada.gov.ua), суддя Лозицька І. О., указом президента від 29 вересня 2010 року № 922/2010 «Про призначення суддів», була призначена строком на п’ять років на посаду судді Дніпропетровського окружного адміністративного суду. Іншим указом президента від 19 липня 2018 року № 210/2018 суддя Лозицька І. О. знов призначена суддею у зазначеному вище суді. Натомість проект постанови Верховної Ради України від 09 лютого 2016 року № 3105-4 «Про обрання суддів», який мав бути затверджений зазначеним органом, та подовжити повноваження судді Лозицької І. О., було відкликано суб’єктами законодавчої ініціативи 05 жовтня 2016 року.
   Саме ця обставина викликала певні сумніви щодо наявності законних повноважень у судді Лозицької І. О., та змусила нас звернутись з відповідним запитом, ВИКЛЮЧНО, для їх (повноважень) підтвердження. Адже, відповідно до положень статті 124. Конституції України правосуддя в Україні здійснюють виключно суди. Делегування функцій судів, а також привласнення цих функцій іншими органами чи посадовими особами не допускаються. А відповідно до статті 127. Основного закону правосуддя здійснюють судді.
   Відповідно до положень статті 7. Закону України «Про судоустрій і статус суддів» кожному гарантується захист його прав, свобод та інтересів у розумні строки незалежним, безстороннім і справедливим судом, утвореним законом.
   З огляду на вищезазначене, вважаємо таку поведінку судді Лозицької І. О. неприпустимою, та залишаємо за собою право звернутись із відповідними заявами/скаргами до вищестоящих органів - Вищої ради правосуддя і Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.
   Варто також зазначити, що незалежність судів гарантована Конституцією і законами України. Так, відповідно до положень статті 126. Конституції України та частини третьої статті 6. Закону України «Про судоустрій і статус суддів» втручання у здійснення правосуддя, вплив на суд або суддів у будь-який спосіб, неповага до суду чи суддів, збирання, зберігання, використання і поширення інформації усно, письмово або в інший спосіб з метою дискредитації суду або впливу на безсторонність суду, заклики до невиконання судових рішень забороняються і мають наслідком відповідальність, установлену законом.
   Натомість, метою нашого запиту було, ВИКЛЮЧНО (!), - підтвердження повноважень судді Лозицької І. О. в контексті нестиковок в наявних у вільному доступі офіційних документів про її призначення, і підтвердження продовження повноважень.
   У всякому випадку відповідно до частини четвертої статті 48. Закону України «Про судоустрій і статус суддів» суддя зобов’язаний звернутися з повідомленням про втручання в його діяльність як судді щодо здійснення правосуддя до Вищої ради правосуддя та до Генерального прокурора.
   Про факт втручання (і тиск на неї), суддя Лозицька І. О. заявляє в офіційному документі – ухвалі - в рамках адміністративного провадження № 160/7958/18 від 26 лютого 2019 року, яке опубліковане на офіційному сайті Судової влади – Єдиному державному реєстрі судових рішень.  Отже, в даному випадку, суддя Лозицька І. О. зобов’язана виконати норму закону і звернутися з відповідними заявами до Вищої ради правосуддя та до Генерального прокурора. В свою чергу, відповідно до норм статті 73. Закону України «Про Вищу раду правосуддя» для забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя Вища рада правосуддя (ВРП) веде і оприлюднює на своєму офіційному веб-сайті реєстр повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя, проводить перевірку таких повідомлень, оприлюднює результати та ухвалює відповідні рішення. Також, ВРП звертається до прокуратури та органів правопорядку щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочинів, вчинених щодо суду, суддів, членів їх сімей, працівників апаратів судів, злочинів проти правосуддя, вчинених суддями, працівниками апарату суду.
   Варто зазначити, що на момент реєстрації даного запиту, інформація щодо звернення судді Лозицької І. О. до ВРП, в реєстрі повідомлень суддів про втручання в діяльність судді – відсутня.
   Частиною третьою і четвертою статті 32. Конституції України визначено, що кожний громадянин має право знайомитися в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, установах і організаціях з відомостями про себе, які не є державною або іншою захищеною законом таємницею.
Кожному гарантується судовий захист права спростовувати недостовірну інформацію про себе і членів своєї сім'ї та права вимагати вилучення будь-якої інформації, а також право на відшкодування матеріальної і моральної шкоди, завданої збиранням, зберіганням, використанням та поширенням такої недостовірної інформації.
   Враховуючи зазначене вище, керуючись положеннями статті 32, 34 і 40 Конституції України, нормами Законів України «Про судоустрій і статус суддів», «Про доступ до публічної інформації» та Закону України «Про інформацію», у визначений законом строк (пять днів),

                                                     Просимо:

1.           Надати завірену належним чином копію ухвали від 26 лютого 2019 року винесену суддею Дніпропетровського окружного адміністративного суду Лозицькою І. О. в рамках адміністративної справи № 160/7958/18;
2.           Надати завірені належним чином копії заяв судді Лозицької І. О. адресованих до Вищої ради правосуддя та Генеральної прокуратури, стосовно факту втручання в діяльність судді та тиску на неї з боку представників позивачів, в рамках розгляду адміністративної справи № 160/7958/18;
3.           Надати завірену належним чином копію документу (указу, постанови), яким підтверджуються повноваження судді Лозицької І. О. в період, з моменту припинення її повноважень визначених Указом Президента України від 29 вересня 2010 року № 922/2010 «Про призначення суддів», яким вона була призначена строком на п’ять років на посаду судді Дніпропетровського окружного адміністративного суду, - до набуття повноважень судді з моменту набрання чинності іншим Указом Президента України від 19 липня 2018 року № 210/2018 «Про призначення суддів», яким суддя Лозицька І. О. повторно була призначена суддею, у зазначеному вище суді;
4.           Надати завірену належним чином достовірну інформацію стосовно здійснення судочинства суддею Лозицькою І. О. в період з моменту припинення її повноважень визначених Указом Президента України від 29 вересня 2010 року № 922/2010 «Про призначення суддів», яким вона була призначена строком на п’ять років на посаду судді Дніпропетровського окружного адміністративного суду, - до набуття повноважень судді з моменту набрання чинності іншим Указом Президента України від 19 липня 2018 року № 210/2018 «Про призначення суддів», яким суддя Лозицька І. О. повторно була призначена суддею, у зазначеному вище суді;
5.           Відповідь надати у повному обсязі, у хронологічній послідовності відповідно до вищевикладених пунктів прохальної частини запиту, та  надіслати у письмовому (паперовому) вигляді на вказані вище домашні адреси запитувачів публічної інформації, а також в електронному вигляді на електронну адресу (e-mail: svf2011@ukr.net).
   У випадку, якщо з якихось причин, не можливо надати змістовну відповідь по суті запиту – письмово вказати причину та перенаправити (переадресувати) запит за належністю, відповідно до вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації», до розпорядника зазначеної інформації. 
     Зміст відповіді на запит, публікуватиметься на сайті «БАГНЕТ НАЦІЇ»: http://bagnetnacii.blogspot.com
              

04 березня 2019 року

З повагою, Громадяни України:

                                                                                             Владислав Акулов


                                                                                              Сергій Філіпенко

А ось, відповідь на попередній запит: (ЗАПИТ ТУТ)













Хронологія питання в матеріалах: Поцріот філатов вирішив влаштувати державний переворот?

Група відомих правозахисників Дніпра представлятиме позивачів у справі проти Дніпроміськради

Жодних «шкурняків» - виключно інтереси громади: яке рішення Дніпроміськради ми скасовуємо

Окружний адмінсуд Дніпра зобов’язав міськраду надати правоустановчі документи

Суддя Лозицька самовідвелася у справі щодо рішення Дніпроміськради. І тому є вагомі причини…

В своїй ухвалі про самовідвід суддя Лозицька заявили про тиск щодо неї з боку представників позивачів


Немає коментарів:

Дописати коментар

Правові гіпотези БАР-гільдії

- Юридична особа публічного права створюється розпорядчим актом Президента України, органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим або органу місцевого самоврядування. Стаття 81. Цивільного кодексу України -