- Український народ як носій суверенітету і єдине джерело влади може реалізувати своє право визначати конституційний лад в Україні шляхом прийняття Конституції України на всеукраїнському референдумі - з Рішення КСУ № 6-рп/2005 від 05.10.2005. Умисне невиконання службовою особою рішення ЄСПЛ, рішення КСУ та умисне недодержання нею висновку КСУ - карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років – ч. 4 ст. 382 КК України -

середу, 22 квітня 2020 р.

Наближається свято інквізиції або перевір повноваження особи в мантії

Передмова Андрій Карпович: Таких зразків по витребуванню посвідчення, присяги буде декілька, через різні дати прийняття законів. Окремо буде клопотання щодо суддів які призначались до 1991 року.
Хто, що хоче додати чи сформулювати по іншому, це вже ваша справа. Основу викладено, а там все залежить від законодавчо збоченої вашої свідомості і обізнаності)))
Бо викладатись все на блюдечку не буде, вчимось мислити власними мізками.


До Голосіївського районного суду
суддя Бєспрєдєлкін Навиліт Добіржитрудович
позивач/відповідач
позивач/відповідач
справа № поки шо фіг його знає
ЗАЯВА
Положеннями ч.1,ст.220 ЦПК України закріплено ,що головуючий оголошує склад суду, а також прізвища експерта, перекладача, спеціаліста, секретаря судового засідання і роз’яснює учасникам справи право заявляти відводи.
Склад суду та його визначення закріплено положеннями ст.15 Закону України № 1402-VIII “Про судоустрій і статус суддів” , ч.ч. 1,2 якого закріплено:
- Справи в судах розглядаються суддею одноособово, а у випадках, визначених процесуальним законом, - колегією суддів, а також за участю присяжних.
- Суддя, який розглядає справу одноособово,діє як суд.
Для можливості здійснювати повноваження щодо розгляду даної справи , суддя Бєспрєдєлкін Навиліт Добіржитрудович в першу чергу повинен бути наділений повноваженнями судді Голосіївського районного суду м. Києва і бути призначений на посаду відповідно до вимог та положень діючого законодавства.
В разі якщо Бєспрєдєлкін Навиліт Добіржитрудович призначався на посаду судді Голосіївського районного суду м. Києва впершез моменту набуття чинності Закону України 1402-VIII“Про судоустрій і статус суддів” від 2 червня 2016 року,то призначення БєспрєдєлкінаНавилітаДобіржитрудовича здійснювалось відповідно до положень ч.2,ст.80 даного Закону України 1402-VIII Указом Президента України за поданням Вищої Ради Правосуддя.
Після видання Президентом України указу про призначення на посаду судді Голосіївського районного суду м. Києва, Бєспрєдєлкін Навиліт Добіржитрудович у присутності Президента України,голови Верховного Суду ,голови Ради суддів України,голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, голови Вищої ради правосуддя , складає урочисту присягу яка зберігається в суддівському досьє , що закріплено положеннями ст.57 Закону України 1402-VIII“Про судоустрій і статус суддів” від 2 червня 2016 року.
Положеннями ст.51 Закону України 1402-VIII від 2 червня 2016 року закріплено , що суддя Голосіївського районного суду м. Києва Бєспрєдєлкін Навиліт Добіржитрудович має посвідчення зразка затвердженого Радою суддів України , підписане та вручене особисто Президентом України або вручене особою за дорученням Президента України.
Видача посвідчення судді Голосіївського районного суду м. Києва Бєспрєдєлкіна Навиліта Добіржитрудовича , в разі призначення на посаду вперше, здійснюється відповідно до Указу Президента України від 6 квітня 2011 року № 380"Про порядок складення присяги судді особою, вперше призначеною на посаду професійного судді" , що закріплено положеннями ст.2.13 Положення про порядок виготовлення, обліку, видачі, заміни та знищення посвідчень суддів, суддів, яких призначено на адміністративні посади, суддів у відставці, народних засідателів та присяжних (затверджено рішенням Ради суддів України № 23 від 25 квітня 2024 року).
Положеннями ст.4 Порядку складення присяги судді особою, вперше призначеною на посаду професійного судді (затверджено Указом Президента України N 380/2011 від 6 квітня 2011 року) закріплено , що після складення присяги судді Президент України або за його дорученням інша особа вручає судді Голосіївського районного суду м. Києва Бєспрєдєлкіну Навиліту Добіржитрудовичу посвідчення.
Ст.3.1 Положення про порядок виготовлення, обліку, видачі, заміни та знищення посвідчень суддів, суддів, яких призначено на адміністративні посади, суддів у відставці, народних засідателів та присяжних (затверджено рішенням Ради суддів України № 23 від 25 квітня 2024 року) закріплено , що бланк посвідчення судді Голосіївського районного суду м.Києва Бєспрєдєлкіна Навиліта Добіржитрудовича підлягає обліку як документ суворої звітності.

Ст.1.5 Положення про порядок виготовлення, обліку, видачі, заміни та знищення посвідчень суддів, суддів, яких призначено на адміністративні посади, суддів у відставці, народних засідателів та присяжних (затверджено рішенням Ради суддів України № 23 від 25 квітня 2024 року) закріплено , що строк дій посвідчення судді Голосіївського районного суду м.Києва Бєспрєдєлкіна Навиліта Добіржитрудовича зазначається в посвідченні судді.

Положеннями ст.128 Конституції України (254к/96-ВР) закріплено , що строк призначення Президентом України призначення на посаду професійного судді Голосіївського районного суду м.Києва Бєспрєдєлкіна Навиліта Добіржитрудовича ,становить 5 років.
Вказані вище законодавчо,юридично обґрунтовані факти , беззаперечно свідчать , що призначений на посаду вперше суддя Голосіївського районного суду м.Києва Бєспрєдєлкін Навиліт Добіржитрудович, має право здійснювати повноваження судді виключно на підставі Указу Президента України про призначення Бєспрєдєлкіна Навиліта Добіржитрудовича на посаду вперше,складення ним присяги і наявності посвідчення судді термін дії якого становить не більше 5 років.
В разі якщо Бєспрєдєлкін Навиліт Добіржитрудович обирався на посаду судді Голосіївського районного суду м. Києва безстроково,то обрання Бєспрєдєлкіна Навиліта Добіржитрудовича здійснюється Верховною Радою України відповідно положенням п.27,ст.85,ст.128 Конституції України (254к/96-ВР).
Так як термін посвідчення судді Голосіївського районного суду м.Києва Бєспрєдєлкіна Навиліта Добіржитрудовича після призначення на посаду вперше становить 5 років, то відповідно має бути видано нове посвідчення судді Голосіївського районного суду м.Києва Бєспрєдєлкіна Навиліта Добіржитрудовича.
Посвідчення Бєспрєдєлкіна Навиліта Добіржитрудовича обраного на посаду судді Голосіївського районного суду м.Києва безстроково, підписує голова Верховної Ради України , що закріплено ст.1.4 Положення про порядок виготовлення, обліку, видачі, заміни та знищення посвідчень суддів, суддів, яких призначено на адміністративні посади, суддів у відставці, народних засідателів та присяжних (затверджено рішенням Ради суддів України № 23 від 25 квітня 2024 року).
Указ Президента України про призначення судді Голосіївського районного суду м. Києва Бєспрєдєлкіна Навиліта Добіржитрудовича на посаду вперше,присяга складена суддєю Голосіївського районного суду м. Києва Бєспрєдєлкіним Навилітом Добіржитрудовичем ,постанова Верховної Ради України про обрання Бєспрєдєлкіна Навиліта Добіржитрудовича на посаду судді Голосіївського районного суду м. Києва безстроково,облікова картка посвідчення судді містяться в матеріалах суддівського досьє Бєспрєдєлкіна Навиліта Добіржитрудовича.
Положеннями ч.7,ст.85 Закону України 1402-VIII“Про судоустрій і статус суддів” від 2 червня 2016 року закріплено , що суддівське досьє (досьє кандидата на посаду судді) є відкритим для загального доступу на офіційному веб-сайті Вищої кваліфікаційної комісії суддів України,за винятком:
1) відомостей про місця проживання або перебування, дати народження фізичних осіб, їх адрес, номерів телефонів чи інших засобів зв’язку, адрес електронної пошти, реєстраційних номерів облікових карток платників податків, серій та номерів паспортів, військових квитків, місцезнаходження об’єктів власності (крім області, району, населеного пункту, де знаходиться об’єкт), реєстраційних номерів транспортних засобів;
2) відомостей про результати проведення тестувань з метою перевірки особистих морально-психологічних якостей судді (кандидата на посаду судді), загальних здібностей судді (кандидата на посаду судді), а також медичних відомостей;
3) будь-яких відомостей та даних щодо неповнолітніх дітей, крім відомостей щодо майна, майнових прав, активів, інших об’єктів декларування, що перебувають у їх власності відповідно до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, яка подається суддею (кандидатом на посаду судді);
4) інформації, що містить державну таємницю.
Інформація , що становить державну таємницю визначається положеннями Закону України № 3855-XII “Про державну таємниця” від 21 січня 1994 року .
Інформація вважається державною таємницею з часу опублікування Зводу відомостей, що становлять державну таємницю, до якого включена ця інформація, чи зміни до нього у порядку, встановленому цим Законом , що закріплено положеннями аб.3,ст.10 Закону України № 3855-XII “Про державну таємниця” від 21 січня 1994 року
Положеннями ст.12 Закону України № 3855-XII “Про державну таємниця” від 21 січня 1994 року закріплено, що Звід відомостей, що становлять державну таємницю, формує Служба безпеки України на підставі рішень державних експертів з питань таємниць. Зазначений Звід та зміни до нього набирають чинності з моменту опублікування в офіційних виданнях України.
В жодному з положень Закону України № 3855-XII “Про державну таємниця” від 21 січня 1994 року та Зводу відомостей, що становлять державну таємницю не визначено , що Указ Президента України про призначення судді Голосіївського районного суду м. Києва Бєспрєдєлкіна Навиліта Добіржитрудовича на посаду вперше,присяга складена суддєю Голосіївського районного суду м. Києва Бєспрєдєлкіним Навилітом Добіржитрудовичем ,постанова Верховної Ради України про обрання Бєспрєдєлкіна Навиліта Добіржитрудовича на посаду судді Голосіївського районного суду м. Києва безстроково,облікова картка посвідчення судді — становлять державну таємницю.
Положеннями ст.9 Закону України “Про публічну інформацію” закріплено , що до службової може належати така інформація:
1) що міститься в документах суб'єктів владних повноважень, які становлять внутрівідомчу службову кореспонденцію, доповідні записки, рекомендації, якщо вони пов'язані з розробкою напряму діяльності установи або здійсненням контрольних, наглядових функцій органами державної влади, процесом прийняття рішень і передують публічному обговоренню та/або прийняттю рішень;
2) зібрана в процесі оперативно-розшукової, контррозвідувальної діяльності, у сфері оборони країни, яку не віднесено до державної таємниці.
В жодному з положень Закону України “Про публічну інформацію” не визначено, що Указ Президента України про призначення судді Голосіївського районного суду м. Києва Бєспрєдєлкіна Навиліта Добіржитрудовича на посаду вперше,присяга складена суддєю Голосіївського районного суду м. Києва Бєспрєдєлкіним Навилітом Добіржитрудовичем ,постанова Верховної Ради України про обрання Бєспрєдєлкіна Навиліта Добіржитрудовича на посаду судді Голосіївського районного суду м. Києва безстроково,облікова картка посвідчення суддіє службовою інформацією.
Відразу вертаю увагу , що у відкритих реєстрах Вищої кваліфікаційної комісії суддів , не містяться Указ Президента України про призначення судді Голосіївського районного суду м. Києва БєспрєдєлкінаНавилітаДобіржитрудовича на посаду вперше,присяга складена суддєю Голосіївського районного суду м. Києва Бєспрєдєлкіним Навилітом Добіржитрудовичем ,постанова Верховної Ради України про обрання БєспрєдєлкінаНавилітаДобіржитрудовича на посаду судді Голосіївського районного суду м. Києва безстроково,облікова картка посвідчення судді, фото судді і тому можливості переконатись чи має право Бєспрєдєлкін Навиліт Добіржитрудович здійснювати розгляд даної справи — немає.
Тому для підтвердження законності призначення на посаду і наявність повноважень у судді Голосіївського районного суду м. Києва Бєспрєдєлкіна Навиліта Добіржитрудовича щодо розгляду даної справи ,можливо встановити шляхом пред’явлення Бєспрєдєлкіним Навилітом Добіржитрудовичем посвідчення судді встановлено зразка.
Категоричної відмова судді Голосіївського районного суду м. Києва Бєспрєдєлкіна Навиліта Добіржитрудовича пред’явити посвідчення судді, є беззаперечним фактом того , що Бєспрєдєлкін Навиліт Добіржитрудович не є суддєю Голосіївського районного суду м. Києва, привласнив повноваження судді і підлягає відводу/ самовідводу та притягненню до кримінальної відповідальності.
Окремо звертаю увагу , що вимога пред’явлення посвідчення судді Бєспрєдєлкіним Навилітом Добіржитрудовичем — не є тиском на суд, а лише встановленням повноважень даної особи.
Суддя здійснює правосуддя в мантії та з нагрудним знаком , а зразки мантії та нагрудного знака затверджуються Радою суддів України , що закріплено положеннями ч.2.ст.16 Закону України № 1402-VIII “Про судоустрій і статус суддів”.
Порядок одержання, обліку, видачі, заміни, повернення та списання мантій і нагрудних знаків суддів місцевих та апеляційних судів загальної юрисдикції, визначено наказом Державної судової адміністрації № 72 від 2 липня 2012 року з додатками до нього.
В разі якщо суддя Голосіївського районного суду м. Києва Бєспрєдєлкін Навиліт Добіржитрудович прийде висновку , що законна вимога учасника справи до судді надати для ознайомлення Указ Президента про призначення на посаду судді вперше, постанову Верховної Ради України про обрання БєспрєдєлкінаНавилітаДобіржитрудовича на посаду судді Голосіївського районного суду м. Києва безстроково,присягу судді,інвентарного номеру мантії та нагрудного знаку,посвідчення суддіє неповагою до суду, то суд відповідно до положень ч.1,ст.50 Закону України № 1402-VIII “Про судоустрій і статус суддів” зобов’язаний притягти порушника до відповідальності за законом.
Відповідальність за неповагу до суду, що виразилась у злісному ухиленні від явки в суд свідка, потерпілого, позивача, відповідача або в непідкоренні зазначених осіб та інших громадян розпорядженню головуючого чи в порушенні порядку під час судового засідання, а так само вчинення будь-ким дій, які свідчать про явну зневагу до суду або встановлених у суді правил , передбачена положеннями ст.185-3 КУпАП.
Початковим моментом порушення справи про адміністративне правопорушення за статтею 185-3 КУпАП слід вважати час, коли інформація про проступок, яким є прояв неповаги до суду, стала відома суду.Тобто підставою для порушення справи про адміністративне правопорушення виступає факт вчинення адміністративного правопорушення.
Згідно з положеннями частини 1, 5 статті 258 КУпАП, у разі вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 185-3 КУпАП, протокол про адміністративне правопорушення не складається.
Відповідно до частини 1 статей 221, 221-1 КУпАП розгляд справ про адміністративні правопорушення, передбачені статтею 185-3 цього Кодексу здійснюють судді районних, районних у місті, міських чи міськрайонних судів, місцеві господарські та адміністративні суди, апеляційні суди та Верховний Суд.
При цьому, справа про адміністративне правопорушення розглядається суддею-доповідачем зі складу суду, що розглядає справу, під час розгляду якої вчинено правопорушення, передбачене статтею 185-3 КУпАП.
З моменту оголошення судом перерви в судовому розгляді справи для розгляду питання про притягнення особи до відповідальності за прояв неповаги до суду дії суду (судді) переходять в площину адміністративного процесу, у зв'язку із чим суд повинен керуватися нормативними положеннями статей 276 – 285 КУпАП, які визначають загальний порядок розгляду справ про адміністративні правопорушення та винесення щодо них постанов.
У відповідності до зазначених норм, розгляд справи про адміністративне правопорушення розпочинається з того, що головуючий на засіданні оголошує: склад суду, яка справа підлягає розгляду, хто притягається до адміністративної відповідальності, роз'яснює особам, які беруть участь у розгляді справи, їх права і обов'язки, права та обов'язки інших осіб, які беруть участь у провадженні в справі про адміністративне правопорушення (законні представники та представники, захисник, свідок, експерт, перекладач), передбачені статтями 268 – 274 КУпАП.
Після роз'яснення прав та обов'язків, суд переходить до заслуховування осіб, які беруть участь у розгляді даної справи, дослідження доказів, вирішення клопотань.
Відповідно до статті 284 КУпАП, розглянувши справу про адміністративне правопорушення, орган (посадова особа) виносить одну з таких постанов:
1) про накладення адміністративного стягнення;
2) про застосування заходів впливу, передбачених статтею 24-1 цього Кодексу;
3) про закриття справи.
Вимоги до змісту постанови суду про накладення адміністративного стягнення закріплені у частині 2 статті 283 КУпАП.
Згідно з цими вимогами постанова має містити:
- найменування органу (прізвище, ім'я та по батькові, посада посадової особи), який виніс постанову;
- дату розгляду справи;
- відомості про особу, стосовно якої розглядається справа (прізвище, ім'я та по батькові (за наявності), дата народження, місце проживання чи перебування;
- опис обставин, установлених під час розгляду справи;
- зазначення нормативного акта, що передбачає відповідальність за таке адміністративне правопорушення;
- прийняте у справі рішення;
- положення про стягнення з особи, щодо якої її винесено, судового збору;
- вказівку про порядок і строк її оскарження.
Тобто в разі якщо суддя прийде висновку , що законна вимога учасника справи до судді надати для ознайомлення Указ Президента про призначення судді , присягу судді,інвентарного номеру мантії та нагрудного знаку,посвідчення судді — є неповагою до суду і суддя складе постанову про притягнення до відповідальності за ст.185-3 КУпАП,в постанові має обов’язково вказуватись пункт,частина,стаття нормативно-правого акту який порушено і за порушення якого настає адміністративна відповідальність.
В разі якщо суд прийде висновку , що законна вимога учасника справи до судді надати для ознайомлення Указ Президента про призначення судді , присягу судді,інвентарного номеру мантії та нагрудного знаку,посвідчення судді , не потребує винесення постанови про притягнення до адміністративної відповідальності за ст.185-3 КУпАП , то суддя може вжити заходів процесуального примусу.
Положеннями ч.2,ст.143 ЦПК України закріплено , що заходи процесуального примусу застосовуються судом шляхом постановлення ухвали.
Положеннями ч.3,ст.330 КПК України закріплено, що у разі невиконання розпорядження головуючого іншими особами, присутніми у судовому засіданні, головуючий робить їм попередження про відповідальність за неповагу до суду. При повторному порушенні порядку у залі судового засідання їх за ухвалою суду може бути видалено із зали судового засідання та притягнуто до відповідальності, встановленої законом.
Положеннями ч.1,ст.146 КАС України закріплено ,що до учасників судового процесу та інших осіб, присутніх у судовому засіданні, за порушення порядку під час судового засідання або невиконання ними розпоряджень судді(головуючого судді) застосовується попередження, а в разі повторного вчинення таких дій - видалення із залу судового засідання.
Положеннями ч.3,ст.144 КАС України закріплено ,що про застосування заходів процесуального примусу суд постановляє ухвалу.
Ухвала в мотивувальній частини обов’язково має містити мотиви, з яких суд дійшов висновків, і закону, яким керувався суд, постановляючи ухвалу , а саме який саме нормативно правовий акт порушено законною вимогою учасника справи до судді надати для ознайомлення Указ Президента про призначення судді , присягу судді,інвентарного номеру мантії та нагрудного знаку,посвідчення судді.
На підставі вищевикладеного , з метою з’ясування наявності та існуванні повноважень судді Голосіївського районного суду м. Києва Бєспрєдєлкіна Навиліта Добіржитрудовича, існування права здійснювати правосуддя в даному судовому засіданні- ВИМАГАЮ:
1.Надати на ознайомлення Указ Президента про призначення вперше на посаду судді Голосіївського районного суду м. Києва - Бєспрєдєлкіна Навиліта Добіржитрудовича
2.Надати на ознайомлення постанову Верховної Ради України про обрання безстроково на посаду судді Голосіївського районного суду м. Києва - Бєспрєдєлкіна Навиліта Добіржитрудовича.
2.Надати інвентарний номер мантії та нагрудного знаку судді Голосіївського районного суду м. Києва Бєспрєдєлкіна Навиліта Добіржитрудовича
3.Пред’явити на початку судового засідання, посвідчення судді Голосіївського районного суду м. Києва Бєспрєдєлкіна Навиліта Добіржитрудовича.
Якщо суд не має можливості відразу надати вказані вище документи необхідні для встановлення наявності повноважень у судді Голосіївського районного суду м. Києва Бєспрєдєлкіна Навиліта Добіржитрудовича , то слід розглянути питання про перенос дати розгляду справи. , на строк необхідний для підготовки вказаних вище документів.


Фінансову підтримку діяльності ГО «Багнет Нації» можна здійснити на картку ПриватБанку 5168 7427 1422 2175 на ім’я Сергій Філіпенко. Дякуємо за Ваш внесок у відновлення конституційного устрою України!

А ось іще:

ст.185-3 КУпАП для Голосіївського районного суду м. Києва — готуйтесь складати постанови і ухвали про видалення із зали суду за вимогу пред’являти посвідчення судді.
Побачимо чим це закінчиться!!!

В залежності який процес - цивільний чи кримінальний , вибирайте необхідне самі.

За 30 хв до початку судового засідання подаємо заяву-клопотання наступного змісту.
Положеннями ч.1,ст.344 КПК України закріплено ,що після виконання зазначених у статтях 342 та 343 цього Кодексу дій головуючий оголошує склад суду, прізвище запасного судді, якщо він призначений, прізвища прокурора, потерпілого, цивільного позивача, обвинуваченого, захисника, цивільного відповідача, представників та законних представників, перекладача, експерта, спеціаліста, секретаря судового засідання, роз’яснює учасникам судового провадження право відводу і з’ясовує, чи заявляють вони кому-небудь відвід.
Положеннями ч.1,ст.220 ЦПК України закріплено ,що головуючий оголошує склад суду, а також прізвища експерта, перекладача, спеціаліста, секретаря судового засідання і роз’яснює учасникам справи право заявляти відводи.
Положеннями п.1,ч.2,ст.180 КАС України закріплено , що у підготовчому засіданні суд оголошує склад суду, а також прізвища секретаря судового засідання, перекладача, спеціаліста, з’ясовує наявність підстав для відводів.
Склад суду та його визначення закріплено положеннями ст.15 Закону України № 1402-VIII “Про судоустрій і статус суддів”, ч.ч. 1,2 якого закріплено:
- Справи в судах розглядаються суддею одноособово, а у випадках, визначених процесуальним законом, - колегією суддів, а також за участю присяжних.
- Суддя, який розглядає справу одноособово,діє як суд.
Суддя здійснює правосуддя в мантії та з нагрудним знаком , а зразки мантії та нагрудного знака затверджуються Радою суддів України , що закріплено положеннями ч.2.ст.16 Закону України № 1402-VIII “Про судоустрій і статус суддів”.
Порядок одержання, обліку, видачі, заміни, повернення та списання мантій і нагрудних знаків суддів місцевих та апеляційних судів загальної юрисдикції, визначено наказом Державної судової адміністрації № 72 від 2 липня 2012 року з додатками до нього.
Судді, голови судів та їх заступники,судді у відставці мають посвідчення, зразки яких затверджуються Радою суддів України та підписуються Президентом України,що закріплено положеннями ч.ч.1,2 Закону України № 1402-VIII “Про судоустрій і статус суддів”.
Положеннями ст.128 Конституції України (254к/96-ВР) закріплено , що призначення на посаду судді здійснюється Президентом України за поданням Вищої ради правосуддя в порядку, встановленому законом.
Перед вступом на посаду суддя приймає присягу , що закріплено положеннями ст.57 Закону України № 1402-VIII “Про судоустрій і статус суддів”.
Вищевикладені законодавчо,юридично обґрунтовані докази беззаперечно свідчать , що суддя для здійснення правосуддя повинен бути призначений на посаду Указом Президента України, скласти присягу судді,бути одягненим в мантію і з нагрудним знаком судді які мають інвентарний номер ,мати посвідчення судді.
Відсутність Указу Президента про призначення судді , відсутність присяги судді,інвентарного номеру мантії та нагрудного знаку,посвідчення судді дає всі підстави вважати , що суддя в даному судовому засіданні здійснює правосуддя без повноважень і незаконно.
Для встановлення повноважень судді і права здійснювати правосуддя в даному судовому засіданні необхідно встановити та з’ясувати наявність Указу Президента про призначення судді , присяги судді,інвентарного номеру мантії та нагрудного знаку,посвідчення судді- шляхом пред’явлення суддею посвідчення судді,присяги судді,Указу Президента України про призначення на посаду судді,інвентарний номер мантії і нагрудного знаку судді.
В разі якщо суддя прийде висновку, що законна вимога учасника справи до судді надати для ознайомлення Указ Президента про призначення судді , присягу судді,інвентарного номеру мантії та нагрудного знаку,посвідчення судді — є неповагою до суду, то суд відповідно до положень ч.1,ст.50 Закону України № 1402-VIII “Про судоустрій і статус суддів” зобов’язаний притягти порушника до відповідальності за законом.
Відповідальність за неповагу до суду, що виразилась у злісному ухиленні від явки в суд свідка, потерпілого, позивача, відповідача або в непідкоренні зазначених осіб та інших громадян розпорядженню головуючого чи в порушенні порядку під час судового засідання, а так само вчинення будь-ким дій, які свідчать про явну зневагу до суду або встановлених у суді правил , передбачена положеннями ст.185-3 КУпАП.
Початковим моментом порушення справи про адміністративне правопорушення за статтею 185-3 КУпАП слід вважати час, коли інформація про проступок, яким є прояв неповаги до суду, стала відома суду.Тобто підставою для порушення справи про адміністративне правопорушення виступає факт вчинення адміністративного правопорушення.
Згідно з положеннями частини 1, 5 статті 258 КУпАП, у разі вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 185-3 КУпАП, протокол про адміністративне правопорушення не складається.
Відповідно до частини 1 статей 221, 221-1 КУпАП розгляд справ про адміністративні правопорушення, передбачені статтею 185-3 цього Кодексу здійснюють судді районних, районних у місті, міських чи міськрайонних судів, місцеві господарські та адміністративні суди, апеляційні суди та Верховний Суд.
При цьому, справа про адміністративне правопорушення розглядається суддею-доповідачем зі складу суду, що розглядає справу, під час розгляду якої вчинено правопорушення, передбачене статтею 185-3 КУпАП.
З моменту оголошення судом перерви в судовому розгляді справи для розгляду питання про притягнення особи до відповідальності за прояв неповаги до суду дії суду (судді) переходять в площину адміністративного процесу, у зв'язку із чим суд повинен керуватися нормативними положеннями статей 276 – 285 КУпАП, які визначають загальний порядок розгляду справ про адміністративні правопорушення та винесення щодо них постанов.
У відповідності до зазначених норм, розгляд справи про адміністративне правопорушення розпочинається з того, що головуючий на засіданні оголошує: склад суду, яка справа підлягає розгляду, хто притягається до адміністративної відповідальності, роз'яснює особам, які беруть участь у розгляді справи, їх права і обов'язки, права та обов'язки інших осіб, які беруть участь у провадженні в справі про адміністративне правопорушення (законні представники та представники, захисник, свідок, експерт, перекладач), передбачені статтями 268 – 274 КУпАП.
Після роз'яснення прав та обов'язків, суд переходить до заслуховування осіб, які беруть участь у розгляді даної справи, дослідження доказів, вирішення клопотань.
Відповідно до статті 284 КУпАП, розглянувши справу про адміністративне правопорушення, орган (посадова особа) виносить одну з таких постанов:
1) про накладення адміністративного стягнення;
2) про застосування заходів впливу, передбачених статтею 24-1 цього Кодексу;
3) про закриття справи.
Вимоги до змісту постанови суду про накладення адміністративного стягнення закріплені у частині 2 статті 283 КУпАП.
Згідно з цими вимогами постанова має містити:
- найменування органу (прізвище, ім'я та по батькові, посада посадової особи), який виніс постанову;
- дату розгляду справи;
- відомості про особу, стосовно якої розглядається справа (прізвище, ім'я та по батькові (за наявності), дата народження, місце проживання чи перебування;
- опис обставин, установлених під час розгляду справи;
- зазначення нормативного акта, що передбачає відповідальність за таке адміністративне правопорушення;
- прийняте у справі рішення;
- положення про стягнення з особи, щодо якої її винесено, судового збору;
- вказівку про порядок і строк її оскарження.
Тобто в разі якщо суддя прийде висновку , що законна вимога учасника справи до судді надати для ознайомлення Указ Президента про призначення судді , присягу судді,інвентарного номеру мантії та нагрудного знаку,посвідчення судді — є неповагою до суду і суддя складе постанову про притягнення до відповідальності за ст.185-3 КУпАП,в постанові має обов’язково вказуватись пункт,частина,стаття нормативно-правого акту який порушено і за порушення якого настає адміністративна відповідальність.
В разі якщо суд прийде висновку , що законна вимога учасника справи до судді надати для ознайомлення Указ Президента про призначення судді , присягу судді,інвентарного номеру мантії та нагрудного знаку,посвідчення судді , не потребує винесення постанови про притягнення до адміністративної відповідальності за ст.185-3 КУпАП , то суддя може вжити заходів процесуального примусу.
Положеннями ч.2,ст.143 ЦПК України закріплено , що заходи процесуального примусу застосовуються судом шляхом постановлення ухвали.
Положеннями ч.3,ст.330 КПК України закріплено, що у разі невиконання розпорядження головуючого іншими особами, присутніми у судовому засіданні, головуючий робить їм попередження про відповідальність за неповагу до суду. При повторному порушенні порядку у залі судового засідання їх за ухвалою суду може бути видалено із зали судового засідання та притягнуто до відповідальності, встановленої законом.
Положеннями ч.1,ст.146 КАС України закріплено ,що до учасників судового процесу та інших осіб, присутніх у судовому засіданні, за порушення порядку під час судового засідання або невиконання ними розпоряджень судді (головуючого судді) застосовується попередження, а в разі повторного вчинення таких дій - видалення із залу судового засідання.
Положеннями ч.3,ст.144 КАС України закріплено ,що про застосування заходів процесуального примусу суд постановляє ухвалу.
Ухвала в мотивувальній частини обов’язково має містити мотиви, з яких суд дійшов висновків, і закону, яким керувався суд, постановляючи ухвалу , а саме який саме нормативно правовий акт порушено законною вимогою учасника справи до судді надати для ознайомлення Указ Президента про призначення судді , присягу судді,інвентарного номеру мантії та нагрудного знаку,посвідчення судді.
На підставі вищевикладеного , з метою з’ясування наявності та існуванні повноважень судді , існування права здійснювати правосуддя в даному судовому засіданні- ВИМАГАЮ:
1.Надати на ознайомлення Указ Президента про призначення судді на посаду Голосіївського районного суду м. Києва.
2.Надати інвентарний номер мантії та нагрудного знаку судді Голосіївського районного суду м. Києва.

3. Пред’явити посвідчення судді Голосіївського районного суду м. Києва.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Правові гіпотези БАР-гільдії

- Юридична особа публічного права створюється розпорядчим актом Президента України, органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим або органу місцевого самоврядування. Стаття 81. Цивільного кодексу України -