- Український народ як носій суверенітету і єдине джерело влади може реалізувати своє право визначати конституційний лад в Україні шляхом прийняття Конституції України на всеукраїнському референдумі - з Рішення КСУ № 6-рп/2005 від 05.10.2005. Умисне невиконання службовою особою рішення ЄСПЛ, рішення КСУ та умисне недодержання нею висновку КСУ - карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років – ч. 4 ст. 382 КК України -

неділя, 11 червня 2023 р.

Суддя Лариса Бабайлова поскаржилася на публікацію неправдивої інформації щодо наявності у неї паспорта рф

 

Вища рада правосуддя ухвалила рішення про вжиття заходів щодо забезпечення авторитету правосуддя за повідомленням судді Деснянського районного суду міста Києва Лариси Бабайлової. Про це повідомляє ВРП.

«Суддя Деснянського районного суду міста Києва Лариса Бабайлова повідомила Вищу раду правосуддя про публікацію неправдивої інформації щодо наявності у неї громадянства російської федерації.

Вона зазначила, що на адресу суду надійшло клопотання захисника обвинуваченого у кримінальній справі, яке містило копії зображення нібито паспорта рф судді Л.Бабайлової, в якому вказано дівоче прізвище судді Ільїна.

За словами судді, копія публікації роздрукована із чату «Багнет Нації» в телеграм-каналі, містить коментар, що вона не має громадянства України, та образливі висловлювання на її адресу. У паспорті вказано дату його видачі – 24 серпня 2016 року. Суддя зазначила, що на паспорті дійсно її фотографія, яка зроблена лише у 2020 році та розміщена на її сторінці у мережі Facebook.

Лариса Бабайлова наголосила, що вона є громадянкою України з 1991 року, громадянства інших держав, у тому числі рф, не має і ніколи не мала.

Як вказала суддя Л.Бабайлова, у зв’язку з неправдивістю вказаної інформації, яка ображає людську гідність, вона звернулася до Офісу Генерального прокурора, Служби безпеки України та Державного бюро розслідувань для проведення відповідної перевірки та надання юридичної оцінки діям осіб, які поширюють неправдиву та компрометуючу інформацію щодо неї, чим підривають авторитет правосуддя.

Слід зауважити, що на запит члена Вищої ради правосуддя Служба безпеки України повідомила про непідтвердження наявності у громадянки Бабайлової (Ільїної) Л.М. громадянства рф.

Крім того, Л.Бабайлова поінформувала, що на її номер телефону у месенджері Telegram надійшло повідомлення про вхід до її акаунта з нового пристрою, на якому будуть доступні керування її групами і каналами, а також переписка в Telegram.

Суддя вважає, що цей факт може бути пов’язаний зі здійсненням нею правосуддя, у зв’язку із чим звернулася до Київської міської прокуратури із заявою про злочин, а саме про порушення таємниці листування, телефонних розмов, що передаються засобами зв’язку.

Наразі перевірку вказаних обставин здійснюють правоохоронні органи, триває досудове розслідування.

Під час проведення перевірки Вища рада правосуддя не встановила ознак втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя у конкретній справі.

Водночас Вища рада правосуддя вважає, що такі дії, а саме виготовлення та розміщення у відкритому доступі у ЗМІ нібито паспорта рф судді Л.Бабайлової з її фотографією та порушення таємниці листування, несуть загрозу авторитету правосуддя, встановлені факти можуть сформувати у суспільстві уявлення про безкарність протиправного впливу на судову систему та негативно позначитися на її незалежності загалом.

Крім того, зазначені обставини можуть підірвати довіру до Деснянського районного суду міста Києва, тому наявні підстави для вжиття заходів з метою забезпечення авторитету правосуддя.

З огляду на вказане ВРП ухвалила звернутися до Офісу Генерального прокурора щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину в об’єднаному кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених частиною першою статті 376 Кримінального кодексу України, за фактами, повідомленими суддею», — йдеться у повідомленні ВРП.

https://sud.ua/uk/news/sud-info/272862-sudya-pozhalovalas-na-publikatsiyu-lozhnoy-informatsii-o-nalichii-u-nee-pasporta-rf-vsp-prinyal-reshenie-o-prinyatii-mer





Немає коментарів:

Дописати коментар

Правові гіпотези БАР-гільдії

- Юридична особа публічного права створюється розпорядчим актом Президента України, органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим або органу місцевого самоврядування. Стаття 81. Цивільного кодексу України -