- Український народ як носій суверенітету і єдине джерело влади може реалізувати своє право визначати конституційний лад в Україні шляхом прийняття Конституції України на всеукраїнському референдумі - з Рішення КСУ № 6-рп/2005 від 05.10.2005. Умисне невиконання службовою особою рішення ЄСПЛ, рішення КСУ та умисне недодержання нею висновку КСУ - карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років – ч. 4 ст. 382 КК України -

четвер, 8 листопада 2018 р.

Справа «Дніпрогаз»: клопотання про долучення матеріалів і витребування доказів

   Сьогодні, 8 листопада 2018 року до слідчого відділу УСБУ в Дніпропетровській області до матеріалів кримінального провадження були долучені матеріали особистої переписки потерпілих (за заявою) з ПАТ «Дніпрогаз» та ТОВ «Дніпропетровськгаз Збут», а також заявлено клопотанням про витребування правоустановчих документів у зазначених компаній.

Як долучитися до провадження в якості потерпілого – інструкція: «Газовий» спротив: Дніпро пропонує не чекати на Бандеру, а діяти!

 

                                                                Слідчий відділ Управління
                                                 Служби Безпеки України
                                                 у Дніпропетровській області
                                                 вул. Святослава Хороброго, 23, м. Дніпро,
                                                 Дніпропетровська область, 49000
                                                     Слідчий: Шубіна В. О.
                                                     Кримінальне провадження:
                                                     № 22018040000000079

                                                     Потерпілі: Громадяни України
                   e-mail: svf2011@ukr.net

                                              «… права і обов’язки потерпілого
                                                 виникають в особи з моменту подання
                                                     заяви про вчинення щодо неї кримінального
                                                          правопорушення або заяви про залучення її
                                                                                 до провадження як потерпілого»

                                                                      частина друга статті 55. КПК України 


  Клопотання  

            (в порядку частини другої статті 55, пункту 3 і 4 частини      
    першої статті 56, частини першої і другої статті 220 КПК України)

В слідчому відділі Управління Служби безпеки України в Дніпропетровській області знаходиться кримінальне провадження (№ 22018040000000079) за попередньою правовою кваліфікацією передбаченою частиною першою статті 111 Кримінального кодексу України (Державна зрада), за фактом скоєного кримінального правопорушення посадовими особами ПАТ «Дніпрогаз» в інтересах іноземної юридичної особи, - компанії кіпрського походження ТОВ «Дніпропетровськгаз Збут».
Відповідно до основоположних принципів задекларованих в статтях 7 і 8 Загальної декларації прав людини, яка ратифікована Верховною Радою України і складає частину українського законодавства, відповідно до положень статті 9. Конституції України (від 28.06.1996 № 254к/96-ВР) чітко визначено, що всі люди рівні перед законом і мають право, без будь-якої різниці, на рівний їх захист законом. Усі люди мають право на
рівний захист
від якої б то не було дискримінації, що порушує зазначену Декларацію, і від якого б то не було підбурювання до такої
дискримінації.
   Кожна людина має право на ефективне поновлення у правах
компетентними національними судами в разі порушення її
основних
прав, наданих їй конституцією або законом.
   Згідно основоположних принципів Міжнародного пакту про громадські і політичні права (ратифіковано Указом Президії Верховної Ради Української РСР № 2148-VIII від 19.10.1973), відповідно до яких всі  народи  для  досягнення  своїх  цілей  можуть  вільно
розпоряджатися своїми природними багатствами і ресурсами без шкоди для  будь-яких   зобов'язань,   що   випливають   з   міжнародного економічного  співробітництва,  основаного  на  принципі  взаємної вигоди,  та з міжнародного права. 
Жоден народ ні в якому разі  не може бути позбавлений належних йому засобів існування.
   Згідно до положень статті 8. Конституції в Україні визнається і діє принцип верховенства права.
Конституція України має найвищу юридичну силу. Закони та інші нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції України і повинні відповідати їй.
Норми Конституції України є нормами прямої дії. Звернення до суду для захисту конституційних прав і свобод людини і громадянина безпосередньо на підставі Конституції України гарантується.
   Згідно з положеннями статті 13. Основного закону: «Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об'єктами права власності Українського народу. Від імені Українського народу права власника здійснюють органи державної влади та органи місцевого самоврядування в межах, визначених Конституцією.
Кожний громадянин має право користуватися природними об'єктами права власності народу відповідно до закону.
Власність зобов'язує. Власність не повинна використовуватися на шкоду людині і суспільству.
Держава забезпечує захист прав усіх суб'єктів права власності і господарювання, соціальну спрямованість економіки. Усі суб'єкти права власності рівні перед законом».
Згідно до положень статті 41. Конституції «Кожен має право володіти, користуватися і розпоряджатися своєю власністю, результатами своєї інтелектуальної, творчої діяльності.
Громадяни для задоволення своїх потреб можуть користуватися об'єктами права державної та комунальної власності відповідно до закону.
Ніхто не може бути протиправно позбавлений права власності».
   Кожен зобов'язаний неухильно додержуватися Конституції України та законів України, не посягати на права і свободи, честь і гідність інших людей. Незнання законів не звільняє від юридичної відповідальності (ст. 68. КУ).
Відповідно до статті 19. Конституції України правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством.
Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
   Згідно положень статті 2 Кримінального процесуального кодексу України (КПК України) завданнями кримінального провадження є захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, жоден невинуватий не був обвинувачений або засуджений, жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу і щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура.
Відповідно до норм частини другої статті 55 КПК України права і обов’язки потерпілого виникають в особи з моменту подання заяви про вчинення щодо неї кримінального правопорушення або заяви про залучення її до провадження як потерпілого.
Потерпілому вручається пам’ятка про процесуальні права та обов’язки особою, яка прийняла заяву про вчинення кримінального правопорушення.
Відповідно до пункту третього частини першої статті 56 КПК України протягом кримінального провадження потерпілий має право подавати докази слідчому, прокурору, слідчому судді, суду.
Відповідно до пункту четвертого частини першої статті 56 КПК України протягом кримінального провадження потерпілий має право заявляти відводи та клопотання.   
Відповідно до норм частини першої і другої статті 220 КПК України клопотання сторони захисту, потерпілого і його представника чи законного представника, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, про виконання будь-яких процесуальних дій слідчий, прокурор зобов’язані розглянути в строк не більше трьох днів з моменту подання і задовольнити їх за наявності відповідних підстав.
Про результати розгляду клопотання повідомляється особа, яка заявила клопотання. Про повну або часткову відмову в задоволенні клопотання виноситься вмотивована постанова, копія якої вручається особі, яка заявила клопотання, а у разі неможливості вручення з об’єктивних причин - надсилається їй. 
   Враховуючи зазначене вище, в рамках вже відкритого кримінального провадження (№ 22018040000000079), для всебічного, об’єктивного розслідування та встановлення всіх обставин за фактом вчиненого правопорушення,

ПРОСИМО ВИТРЕБУВАТИ і ДОЛУЧИТИ до ДАНОЇ СПРАВИ:

1.           Копії повного пакету документів по роздержавленню (корпоратизації у ВАТ) державного підприємства «Дніпрогаз» у 1994 році – період коли діяв Закон України «Про правонаступництво України» і будь-яка приватизація державної власності була заборонена;    
2.           Завірену належним чином копію Свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи з назвою ПАТ «Дніпрогаз» (ЄДРПОУ: 20262860) та ТОВ «Дніпропетровськгаз збут» (ЄДРПОУ: 39572642);
3.           Відомості (виписку) з Єдиного державного реєстру про юридичну особу з назвою ПАТ «Дніпрогаз» (ЄДРПОУ: 20262860) та ТОВ «Дніпропетровськгаз збут» (ЄДРПОУ: 39572642);
4.           Завірені належним чином копії ліцензій на провадження відповідної діяльності газорозподілу і газопостачання ПАТ «Дніпрогаз» (ЄДРПОУ: 20262860) та ТОВ «Дніпропетровськгаз збут» (ЄДРПОУ: 39572642);
5.           Завірені належним чином копії Рішень, ухвалених органом з назвою «Дніпропетровська міська рада», про передачу відповідної інфраструктури (інженерних комунікацій та мереж, допоміжних споруд тощо), що є спільною комунальною власністю територіальних громад районів у місті Дніпропетровську, у використання та користування юридичній особі з назвою ПАТ «Дніпрогаз» (ЄДРПОУ: 20262860) та ТОВ «Дніпропетровськгаз збут» (ЄДРПОУ: 39572642);
6.           Завірені належним чином копії актів оціночної вартості переданого Дніпропетровською міською радою відокремленого майна, спільної комунальної власності територіальних громад районів у місті Дніпропетровську, в користування і використання юридичній особі з назвою ПАТ «Дніпрогаз» (ЄДРПОУ: 20262860) та ТОВ «Дніпропетровськгаз збут» (ЄДРПОУ: 39572642);
7.           Завірені належним чином копії реєстрів переданого Дніпропетровською міською радою комунальної власності (виробничих потужностей газового господарства міста, рухоме і нерухоме майно тощо) - спільної власності територіальних громад районів у місті Дніпропетровську у використання і користування юридичній особі з назвою ПАТ «Дніпрогаз» (ЄДРПОУ: 20262860) та ТОВ «Дніпропетровськгаз збут» (ЄДРПОУ: 39572642);
8.           Завірені належним чином копії Статутів юридичної особи з назвою ПАТ «Дніпрогаз» (ЄДРПОУ: 20262860) та ТОВ «Дніпропетровськгаз збут» (ЄДРПОУ: 39572642);
9.           Задокументовану інформацію стосовно кінцевого бенефіціарного власника (контролера, вигодонабувача) юридичної особи з назвою ПАТ «Дніпрогаз» (ЄДРПОУ: 20262860), а також ТОВ «Дніпропетровськгаз збут» (ЄДРПОУ: 39572642), відповідно до зазначеного у квитанціях на оплату відповідних послуг вищевказаного підприємства штрих-коду: 2420503103094680252483;
10.        Завірену належним чином копію Договору між юридичною особою з назвою ПАТ «Дніпрогаз» (ЄДРПОУ: 20262860) та ТОВ «Дніпропетровськгаз збут» (ЄДРПОУ: 39572642);
11.        Надати копії договорів на оренду займаних юридичними особами приміщень (власності територіальної громади), відповідно: з назвою ПАТ «Дніпрогаз» (ЄДРПОУ: 20262860), за місцем перебування юридичної особи, за адресою: місто Дніпро, вул. Кониського, 5, та ТОВ «Дніпропетровськгаз збут» (ЄДРПОУ: 39572642), за адресою: місто Дніпро, вул. Шевченка, 2;

                 До клопотання додаються копії документів, а саме:

-              Копії запитів на публічну інформацію і відповідей до ПАТ «Дніпрогаз», ВАТ «Дніпропетровськгаз Збут», Антимонопольного комітету України, банківських установ, Дніпропетровської міської ради, а також витяги з Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України (з невизначеним кінцевим бенефіціарним власником зазначених газових монополістів), копії Довіреності на представництво, а також копія витягу про реєстрацію зазначеної довіреності в Єдиному реєстрі довіреностей, також копії витягу з ЄРДР, пам’ятки потерпілого та заяв про залучення до кримінального провадження (№ 12018040680001463) відкритого по факту злочинних дій представників ПАТ «Дніпрогаз» - на 154 (сто п’ятдесят чотири) арк., стр. 1-154;

   Всього в додатку мною (Філіпенко Сергієм Веніаміновичем) власноруч пронумеровано і засвідчено власним підписом пастою синього кольору (у верхньому правому куті кожного аркуша) – 154 (сто п’ятдесят чотири) аркуші.
   Клопотання з додатком (складеним у хронологічній послідовності) формувалось із застосуванням фото- і відеофіксації.

Увага! Майже ідентичний додаток долучався до матеріалів кримінального провадження (№ 12018040680001463), яке знаходиться на розгляді в Чечелівському СВ ВП ГУНП в Дніпропетровській області по зафіксованим і задокументованим фактам несанкціонованого (незаконного) втручання у внутрішньобудинкову систему газопостачання  і газорозподілу багатоквартирного будинку № 20 по вулиці Фабрично-заводській в місті Дніпрі від 06 серпня 2018 року, наслідком яких стало незаконне припинення газопостачання строком майже на місяць для 36 (тридцяти шести) квартир третього під’їзду та опломбування запірної арматури (30 серпня 2018 року) перед моїм газовим пристроєм, на невизначений термін   

     Зміст даного клопотання публікуватиметься на сайті «БАГНЕТ НАЦІЇ»: http://bagnetnacii.blogspot.com


           08 листопада 2018 року                                                      
   
    З повагою, Потерпілі, Громадяни України:   

Немає коментарів:

Дописати коментар

Правові гіпотези БАР-гільдії

- Юридична особа публічного права створюється розпорядчим актом Президента України, органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим або органу місцевого самоврядування. Стаття 81. Цивільного кодексу України -