- Український народ як носій суверенітету і єдине джерело влади може реалізувати своє право визначати конституційний лад в Україні шляхом прийняття Конституції України на всеукраїнському референдумі - з Рішення КСУ № 6-рп/2005 від 05.10.2005. Умисне невиконання службовою особою рішення ЄСПЛ, рішення КСУ та умисне недодержання нею висновку КСУ - карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років – ч. 4 ст. 382 КК України -

середу, 2 жовтня 2019 р.

Запитали у Верховної Ради про символи держави – відповідь на запит

   «…дані акти відсутні» - саме такою є відповідь Секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування регіонального розвитку та містобудування на наш інформаційний запит стосовно надання законів України, якими встановлені опис та порядок використання державних символів України.

   Публікуємо зміст запиту і відповіді:

Верховна Рада України
вул. Михайла Грушевського, 5,
м. Київ, Київська область, 01008

Громадянин України, Українець:
Філіпенко Сергій Веніамінович,

Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, шанування її державних символів є обов'язком громадян України (ст. 65. КУ)

Запит (вих. № 735/19) 
                про надання публічної інформації за Законом України
                              "Про доступ до публічної інформації"

Відповідно до положень статті 20. Конституції України: «Державними символами України є Державний Прапор України, Державний Герб України і Державний Гімн України.
Державний Прапор України - стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольорів.
Великий Державний Герб України встановлюється з урахуванням малого Державного Герба України та герба Війська Запорізького законом (!), що приймається не менш як двома третинами від конституційного складу Верховної Ради України.
Головним елементом великого Державного Герба України є Знак Княжої Держави Володимира Великого (малий Державний Герб України).
Державний Гімн України - національний гімн на музику М. Вербицького із словами, затвердженими законом, що приймається не менш як двома третинами від конституційного складу Верховної Ради України.
Опис державних символів України та порядок їх використання встановлюються законом, що приймається не менш як двома третинами від конституційного складу Верховної Ради України.
Враховуючи зазначене вище, керуючись положеннями статті 34 і 40 Конституції України, Закону України «Про доступ до публічної інформації» та Закону України «Про інформацію», у визначений законом строк,

                                                           ПРОШУ:

1.                Надати завірену належним чином фотокопію першої і останньої сторінок закону, яким затверджено встановлені Конституцією України державні символи - Державний Прапор України, Державний Герб України і Державний Гімн України;
2.                Надати завірену належним чином фотокопію першої і останньої сторінок закону, яким затверджено опис державних символів України та порядок їх використання;
3.    Відповідь надати у повному обсязі, у хронологічній послідовності відповідно до вищевикладених пунктів прохальної частини запиту, та  надіслати у письмовому і електронному вигляді на вищезазначену поштову і електронну адреси.
   У випадку, якщо з якихось причин не можливо надати відповідь – письмово вказати причину, або перенаправити (переадресувати) запит за належністю до розпорядника відповідної інформації, згідно до вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації».     
   Зміст відповіді на запит, публікуватиметься на сайті «БАГНЕТ НАЦІЇ»: http://bagnetnacii.blogspot.com

   23 вересня 2019 року                                                             

З повагою, Громадянин: _____________________________ С. В. Філіпенко


Телеграм: https://t.me/bagnetnacii

Наша концепція: Сьогодні кожен українець має стати адвокатом для себе, і слідчим, прокурором та суддею для системи! - ГО «Багнет Нації»

Наше гасло: «І один у полі воїн, якщо поле правове!»

2 коментарі:

  1. Пiдкажiть, будь ласка, Як переереструватись з ФОП у Громадянина-пiдприемця? В реестрах така форма вiдсутня: е тiльки фiз.та юр.особи

    ВідповістиВидалити
  2. Пiдкажiть, будь ласка, як перееструватись з ФОП в Громадянина- пiдприемця?

    ВідповістиВидалити

Правові гіпотези БАР-гільдії

- Юридична особа публічного права створюється розпорядчим актом Президента України, органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим або органу місцевого самоврядування. Стаття 81. Цивільного кодексу України -