- Український народ як носій суверенітету і єдине джерело влади може реалізувати своє право визначати конституційний лад в Україні шляхом прийняття Конституції України на всеукраїнському референдумі - з Рішення КСУ № 6-рп/2005 від 05.10.2005. Умисне невиконання службовою особою рішення ЄСПЛ, рішення КСУ та умисне недодержання нею висновку КСУ - карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років – ч. 4 ст. 382 КК України -

пʼятниця, 31 січня 2020 р.

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області «підтвердив» правосуб’єктність інформацією з Інтернету

  Передмова: редакція сайту «Багнет Нації» дякує за принципову громадянську позицію та наданий для публікації матеріал Павлові Левшину.
   Надсилаю копію свого запиту та відповіді на цей раз відносно юридичної особи з назвою "Красноармійський міськрайонний суд Донецької області".

   На жаль, майже на половину моїх запитань відповіді не надали. Однак, слід звернути увагу на деякі речі, а саме: відсутність в особовій справі, діючої під виглядом судді Назаренко Г.В., присяги судді, а також відсутність посвідчення судді у даної фізичної особи. Суд не володіє інформацією про наявність у Назаренко Г.В. паспорту, закордонного паспорту, ідентифікаційного коду або біометричних документів, ID картки.
   Також, вважаю, не буде поганим повідомити відвідувачів сайту "Багнет Нації" про те, що у справі № 235/5872/17 особисто мною було в якості нововиявлених обставин надана інформація про скоєний злочин з ознаками повалення конституційного ладу в Державі Україна, відносно питання утворення юридичної особи з назвою "Верховний Суд", та ця інформація була підтверджена належними і допустимими доказами.
  Про перекручену, відносно цього питання, інформацію, відвідувачи сайту можуть дізнатися з Ухвали від 24.01.2020 року у справі № 235/5872/17.

З Повагою, Павло!

До юридичної особи з назвою:
Красноармійський міськрайонний суд Донецької області
85302, вул. Європейська, 20, м. Покровськ, Донецька область
E-mailinbox@ka.dn.court.gov.ua, код ЄДРПОУ 26503738
тел.: (06239) 2-02-65

Запитувач :  Павло Геннадійович Левшин,
мешкаю за адресою: ХХХХ, Донецька область, м. ХХХХХХ,
ХХХХХХХ, буд. № ХХ, кв. № ХХ, E-mail:  хХх@ukr.net
моб. тел.:  ххх-ххх-хх-хх
27.01.2020                                             Запит
про надання публічної інформації за Законом України
"Про доступ до публічної інформації"

     Стаття 34 Конституції України гарантує кожному громадянину України право вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово або в інший спосіб - на свій вибір.
     Відповідно до положень Статті 40  Основного закону усі мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів, що зобов'язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк.
     Закон України «Про доступ до публічної інформації» визначає порядок здійснення та забезпечення права кожного на доступ до інформації, що знаходиться у володінні суб'єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації та інформації, що становить суспільний інтерес.
     Відповідно до положень пункту 6 частини першої статті 3 Закону України «Про доступ до публічної інформації» право на доступ до публічної інформації гарантується юридичною відповідальністю за порушення законодавства про доступ до публічної інформації.
     Згідно положень статті 4, відповідно до цього Закону, доступ до публічної інформації здійснюється на принципах прозорості та відкритості діяльності суб'єктів владних повноважень, вільного отримання, поширення та будь-якого іншого використання інформації, що була надана або оприлюднена відповідно до цього Закону, рівноправності, незалежно від ознак раси, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, мовних або інших ознак.
     Згідно з положеннями статті 5, зазначеного Закону, доступ до публічної інформації забезпечується шляхом надання інформації за запитами на інформацію.
     Згідно з положеннями статті 21 Закону України «Про доступ до публічної інформації», інформація на запит надається безкоштовно. При наданні особі інформації про себе та інформації, що становить суспільний інтерес, плата за копіювання та друк не стягується.
     Відповідно до положень частини 2, 3 статті 22, даного Закону, відповідь розпорядника інформації про те, що інформація може бути одержана запитувачем із загальнодоступних джерел, або відповідь не по суті запиту вважається неправомірною відмовою в наданні інформації. Розпорядник інформації, який не володіє запитуваною інформацією, але якому за статусом або характером діяльності відомо або має бути відомо, хто нею володіє, зобов'язаний направити цей запит належному розпоряднику з одночасним повідомленням про це запитувача. У такому разі відлік строку розгляду запиту на інформацію починається з дня отримання запиту належним розпорядником.
     Згідно з положеннями Конституції України (далі – Конституція) в Україні визнається і діє принцип верховенства права. Конституція України має найвищу юридичну силу. Закони та інші нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції України і повинні відповідати їй. Норми Конституції України є нормами прямої дії (ст.8  Конституції).
     Згідно статті 19 Конституції України, правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством.
     Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
     Згідно до положень статті 6 Конституції, державна влада в Україні здійснюється на засадах її поділу на законодавчу, виконавчу та судову. Органи законодавчої, виконавчої та судової влади здійснюють свої повноваження у встановлених цією Конституцією межах і відповідно до законів України.
     Відповідно до частини третьої статті 5 Конституції України ніхто не може узурпувати державну владу.
     Відповідно до статті 124 Конституції, правосуддя в Україні здійснюють виключно суди. Делегування функцій судів, а також привласнення цих функцій іншими органами чи посадовими особами не допускається.
    Відповідно до статті 1 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» № 1402-VIІІ від 02.06.2016 року, судова влада в Україні відповідно до конституційних засад поділу влади здійснюється незалежними та безсторонніми судами, утвореними законом. Судову владу реалізовують судді та, у визначених законом випадках, присяжні шляхом здійснення правосуддя у рамках відповідних судових процедур.
    Правосуддя в Україні здійснюється виключно судами та відповідно до визначених законом процедур судочинства. Делегування функцій судів, а також привласнення цих функцій іншими органами чи посадовими особами не допускається. Особи, які привласнили функції суду, несуть відповідальність, установлену законом (ст.5).
     Відповідно до частини першої статті 125 Конституції України та частини першої і другої статті 19 Закону України «Про судоустрій і статус суддів»  суд утворюється, реорганізовується і ліквідовується законом, проект якого вносить до Верховної Ради України Президент України після консультацій з Вищою радою правосуддя. Місцезнаходження, територіальна юрисдикція і статус суду визначаються з урахуванням принципів територіальності, спеціалізації та інстанційності. Підставами для утворення чи ліквідації суду є зміна визначеної цим Законом системи судоустрою, необхідність забезпечення доступності правосуддя, оптимізації видатків державного бюджету або зміна адміністративно-територіального устрою. Утворення суду може відбуватися шляхом створення нового суду або реорганізації (злиття, поділу) судів (ст.19).
     Відповідно до приписів статті 125 Основного закону України, з метою захисту прав, свобод та інтересів особи у сфері публічно-правових відносин діють адміністративні суди. Створення надзвичайних та особливих судів не допускається.  
     Згідно з положеннями статті 51 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» судді, голови судів та їх заступники, судді у відставці мають посвідчення, зразки яких затверджуються Радою суддів України. Посвідчення судді, голови суду, заступника голови суду, судді у відставці підписує Президент України.  
     Відповідно до Положення про порядок виготовлення, обліку, видачі, заміни та знищення посвідчень суддів, суддів, яких призначено на адміністративні посади, суддів у відставці, народних засідателів та присяжних, затверджене Рішенням Ради суддів України від 25.04.2014 № 23, посвідчення є офіційним документом, який засвідчує займану посаду особи, якій його видано, та підтверджує повноваження власника посвідчення, встановлені Конституцією та Законом  України «Про судоустрій і статус суддів».
     У відповідності до частини шостої статті 56 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» суддя повинен додержуватися присяги. 
     З огляду на положення статті 57, вищезазначеного Закону, особа, призначена на посаду судді, набуває повноважень судді після складення присяги судді.
     Відповідно до положень Закону України «Про судоустрій і статус суддів» суд, як державний орган, має печатку із зображенням Державного Герба України та своїм найменуванням.

     Керуючись положеннями Конституції України, Закону України «Про судоустрій і статус суддів», Законів України «Про забезпечення права на справедливий суд», «Про доступ до публічної інформації» та Закону України «Про інформацію», для подальшого використання інформації в суді, а також її публікації для відвідувачів сайту «БАГНЕТ НАЦІЇ» на ресурсах цього сайту за наступним посиланням в мережі Інтернет:   http://bagnetnacii.blogspot.com, у визначений законом строк,

                                                                   Прошу:

1.   Надати завірену належним чином копію ухваленого Верховною Радою України за підписом Президента України та Голови Верховної Ради України (згідно положень статті 94 та пункту 29 частини першої статті 106 Конституції України), скріпленого Великою Державною Печаткою України (згідно з Указом Президента України від 19.12.1996 року № 1230/96) Закону України про утворення державного органу з назвою «Красноармійський міськрайонний суд Донецької області»;
2.  Надати завірену належним чином копію Свідоцтва про державну реєстрацію утвореного Законом (!) державного органу з назвою «Красноармійський міськрайонний суд Донецької області»;
3. Надати завірені належним чином відомості (витяг) з Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів Міністерства юстиції України про реєстрацію як нормативно-правового акту Закону України про утворення державного органу з назвою «Красноармійський міськрайонний суд Донецької області»;
4. Надати завірені належним чином відомості (витяг) з Єдиного державного реєстру про реєстрацію державного органу з назвою «Красноармійський міськрайонний суд Донецької області»;
5. Надати повну публічну інформацію про перебування юридичної особи з назвою «Красноармійський міськрайонний суд Донецької області» в процесі припинення та зазначити її повноваження в цьому стані.
6. Надати завірену належним чином фотокопію посвідчення судді Назаренко Ганна Володимирівна, яким підтверджуються повноваження судді, юридичної особи з назвою «Красноармійський міськрайонний суд Донецької області»;
7.  Надати завірену належним чином фотокопію Присяги судді, складеної Українському народові суддею Назаренко Ганною Володимирівною;
8.   Надати завірені належним чином відомості стосовно наявності або відсутності (просто - «Є», чи «НЕМА») ідентифікаційного коду (ІНН), або біометричних документів (внутрішнього/закордонного паспорта, ID-картки) у судді юридичної особи з назвою «Красноармійський міськрайонний суд Донецької області» Назаренко Ганни Володимирівни; 
9. Надати завірені належним чином відомості щодо указів та постанов про призначення/переведення суддів на відповідну посаду до юридичної особи з назвою «Красноармійський міськрайонний суд Донецької області»;
10.  Надати завірені належним чином відомості (список) щодо суддів, та їх помічників, юридичної особи з назвою «Красноармійський міськрайонний суд Донецької області», які на момент запитування відповідної інформації мають повноваження здійснювати правосуддя;
11.  Надати копію договору оренди займаних приміщень юридичною особою з назвою «Красноармійський міськрайонний суд Донецької області» за адресою фактичного перебування/розташування: Донецька область, м. Покровськ, вул. Європейська, 20;
12.   Надати завірені належним чином достовірні відомості стосовно того ким, коли, і на підставі якого документу була замовлена печатка  юридичної особи з назвою «Красноармійський міськрайонний суд Донецької області» (код ЄДРПОУ: 26503738);
13.    Надати завірені належним чином достовірні відомості стосовно того ким, коли і на підставі якого документу була виготовлена печатка юридичної особи з назвою «Красноармійський міськрайонний суд Донецької області» (код ЄДРПОУ: 26503738);
14.    Надати вичерпну публічну інформацію – зразок копії відбитку Гербової печатки із найменуванням «Красноармійський міськрайонний суд Донецької області»;
15.  Надати завірену належним чином фотокопію (засвідчену гербовою печаткою компетентного органу, із зображенням Державного Герба України, встановленого статтею 20 Конституції України) Подання Вищої ради юстиції/правосуддя до Президента України про призначення вперше на посаду судді Назаренко Ганну Володимирівну;
16.    Надати завірені належним чином Сертифікат та відомості з передостанніми і останніми результатами проходження відповідної підготовки у Національній школі суддів України, а також відомості Вищої кваліфікаційної комісії суддів України щодо результатів проходження останнього кваліфікаційного іспиту суддею юридичної особи з назвою «Красноармійський міськрайонний суд Донецької області» Назаренко Ганною Володимирівною;
17. Надати завірені належним чином відомості про всі дисциплінарні стягнення (погашені/непогашені) які коли-небудь застосовувалися по відношенню до судді юридичної особи з назвою «Красноармійський міськрайонний суд Донецької області» Назаренко Ганни Володимирівни;
18. Надати завірену належним чином копію (з підписами підписантів/сторін) трудового договору/контракту з основного місця роботи, підписаного суддею юридичної особи з назвою «Красноармійський міськрайонний суд Донецької області» Назаренко Ганною Володимирівною;
19. Надати завірений належним чином  витяг з трудової книжки щодо підтвердження постійного місця роботи судді юридичної особи з назвою «Красноармійський міськрайонний суд Донецької області» Назаренко Ганни Володимирівни;
20.     Надати завірену належним чином копію (за підписами підписантів/сторін) довіреності від керівника юридичної особи з назвою «Красноармійський міськрайонний суд Донецької області» на ім’я судді Назаренко Ганна Володимирівна, виданої на представництво зазначеної юридичної особи представляти її у правовідносинах з третіми особами.
21.   Зазначити відповідно до якого рішення Вищої ради правосуддя було затверджено порядок (далі – Порядок) ведення Єдиного державного реєстру судових рішень (далі – ЄДРСР)?
22.   Вказати згідно якої частини, якого розділу Порядку відомості про набрання судовим рішенням законної сили (в тому числі за результатами розгляду справи судом апеляційної чи касаційної інстанції) вносяться до автоматизованої системи документообігу суду (далі – АСДС) та відповідно до якого положення, затвердженого Радою суддів України, ці відомості надсилаються до ЄДРСР засобами АСДС?
23.  Вказати відповідно до якої частини, якого розділу Порядку відповідальність за організацію в суді своєчасного правильного та повного внесення до АСДС реєстраційних відомостей, а також відомостей про набрання судовим рішенням законної сили (у тому числі за результатами розгляду справи судом апеляційної чи касаційної інстанції), надсилання таких відомостей до ЄДРСР, а також за своєчасне надсилання адміністраторові відомостей, несе керівник апарату суду або особа, яка виконує його обов’язки?
24.    Зазначити відповідно до якої частини, якого розділу Порядку порушення порядку ведення ЄДРСР, а також порушення права на доступ до судових рішень мають наслідком відповідальність, встановлену законом (вказати цей Закон)?
25.    Зазначити відповідно до яких частин, якої статті та якого Закону України судові рішення вважаються Офіційно Опублікованими за умови посвідчення органом,  який  забезпечує  ведення  ЄДРСР, відповідності  судових  рішень  оригіналам  або електронним копіям судових рішень, внесених до ЄДРСР?
26.    Вказати алгоритм дій судді, який в процесі судового засідання дізнався про скоєний злочин з ознаками повалення Конституційного ладу в Державі Україна, та інформація про який була підтверджена належними та допустимими доказами? Також зазначити про те, яку несе відповідальність суддя за приховування інформації про скоєний злочин?
27.     Вказати відповідно до якої частини, якої статті Кодексу адміністративного судочинства (далі – КАС) України забороняється стороні по справі вимагати документи, що посвідчують особу, яка присутня у відкритому судовому засіданні, навіть якщо ця особа є працівником суду, але не є суддею, помічником судді, секретарем судового засідання, розпорядником та стороною по справі?
28.    Зазначити яким нормативно-правовим актом забороняється в залі судового засідання стороною по справі, яка буде розглядатись, перевірити повноваження судді (наявності посвідчення судді)?
29.    Вказати якими статтями КАС України передбачено заявляти відвід секретарю судового засідання, який своїми діями порушив право сторони по справі, відповідно до приписів ст. 44 КАС України, а саме: ознайомлюватися з записом фіксування судового засідання технічними засобами, та наявність належних і допустимих доказів цього порушення присутні в матеріалах судової справи у вигляді відповідної заяви про ознайомлення з записом фіксування судового засідання технічними засобами?

       Відповідь на запит надати в хронологічній послідовності, в порядку до поставлених питань  у письмовому і електронному вигляді на вищезазначену поштову адресу та електронну адресу: хХх@ukr.net. В разі неможливості надати відповідь по суті запиту – письмово вказати причину та перенаправити (переадресувати) до уповноваженої особи чи органу (розпоряднику інформації), відповідно до вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації».

        Зміст відповіді на запит, публікуватиметься на сайті   «БАГНЕТ НАЦІЇ»: http://bagnetnacii.blogspot.com
    
«27»  січня  2020 року людина і громадянин України Павло Левшин __________





























































Телеграм: https://t.me/bagnetnacii
Фейсбук: https://www.facebook.com/groups/bagnetnacii
Сайт: http://bagnetnacii.blogspot.com


Фінансову підтримку діяльності ГО «Багнет Нації» можна здійснити на картку ПриватБанку 5168 7427 1422 2175 на ім’я Сергій Філіпенко. Дякуємо за Ваш внесок у відновлення конституційного устрою України!

Доопубліковано. Ці документи, були надані із запізненням.
















Немає коментарів:

Дописати коментар

Правові гіпотези БАР-гільдії

- Юридична особа публічного права створюється розпорядчим актом Президента України, органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим або органу місцевого самоврядування. Стаття 81. Цивільного кодексу України -