- Український народ як носій суверенітету і єдине джерело влади може реалізувати своє право визначати конституційний лад в Україні шляхом прийняття Конституції України на всеукраїнському референдумі - з Рішення КСУ № 6-рп/2005 від 05.10.2005. Умисне невиконання службовою особою рішення ЄСПЛ, рішення КСУ та умисне недодержання нею висновку КСУ - карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років – ч. 4 ст. 382 КК України -

неділю, 2 лютого 2020 р.

В Дніпрі, «гаражників», підводять під кримінал

Кожен зобов'язаний неухильно додержуватися Конституції України та законів України, не посягати на права і свободи, честь і гідність інших людей.
Незнання законів не звільняє від юридичної відповідальності.
Стаття 68. Конституції України


   Приблизно рік тому, на гаражах нашого гаражного коооперативу з’явилися перші оголошення-попередження щодо обов’язкового укладання договору з утвореним в неконституційний спосіб КП «Управління контролю за благоустроєм міста» Дніпровської міської ради (код ЄДРПОУ: 33612019) та обов’язковою щомісячною оплатою за зайняті конструкцією гаража квадратні метри «муніципальної землі», на приватні рахунки офшорних компаній.
   Розрахована, пропонована плата за стандартний металевий гараж у 2019 році складала, приблизно 260 гривень, щомісяця.
   Для тих, хто відклав «оформлення договору» щодо свого гаража в далеку шафу, – для ділового конструктиву, пропонувалося оформити явку з повинною у вигляді повного погашення сформованої заборгованісті, з моменту появи перших оголошень (в лютому 2019 року), до моменту звернення з вимогою оформлення зайнятої земельної ділянки, до вищезазначеного бандформування.
   Цікавим є той момент, що укладений так званий договір, власникам гаражів, пропонують скласти в одному примірнику. Тобто мені (в моєму випадку, на моє звернення) на руки, а тим більше для ретельного, завчасного ознайомлення зі змістом їхньої бамажки, ніхто, не надав.
   Справа в тому, що за відсутності документів на землю районних у місті територіальних громад (через невиконання Конституції та неоформлення відповідних територіальних громад), а відповідно і права розпоряджатися комунальною землею, нелегітимна Дніпровська міська рада через утворені нею фейкові комунальні підприємства, «пропонує» власникам гаражів збудованих за царя Панька, проводити щомісячні оплати, у вигляді адміністративних штрафів.
   Чим загрожує дана ситуація для власників гаражів:
   По-перше, це не гарантує (на майбутнє) цілісність вашого майна, яке в будь-який момент можуть знищити, без будь-яких дозвільних документів. Адже ви, порушник, в тому зізналися, і підтвердили це особисто, самостійно і добровільно. Це гарантія лише того, що вам збільшуватимуть плату, а ви її покірно, будете оплачувати.  
   По-друге, уклавши договір і погодившись сплачувати щомісяця адмінштрафи, ви вступили в зговір, та погодились напрацьовувати на себе рецидив кримінальних правопорушень. Ваші дії, як мінімум, підпадають під кваліфікацію статті 197-1 (незаконне захоплення земельної ділянки) та статті 111 (державна зрада - через умисну шкоду завдану економічній безпеці України) Кримінального кодексу України.
   В моєму конкретному випадку (де мною вже відкрито кримінальне провадження за фактом вимагання через погрозу знищення мого майна, та відкрито кримінальне провадження на слідчу, яка не бажає розслідувати даний злочин, навіть за наявності близько трьохсот сторінок безапеляційних задокументованих доказів), пікантності ситуації додає той момент, що до недавна гаражний кооператив в якому перебувала моя, тепер вже незаконно демонтована власність (гараж), знаходиться в охоронній зоні лінії електропередач (ЛЕП). Таких кооперативів по місту, дуже багато. Також треба розуміти, що ніхто і ніколи не оформить землю в охоронній зоні. А власників, просто "доїтимуть".


   Якщо більш детально, то 23 січня 2020 року вищезазначеним бандформуванням було у варварський спосіб знищено мою власність, у вигляді гаража в гаражному кооперативі «Таврія 1». За даним фактом відкрите чергове кримінальне провадження, вже по факту знищення. Крім того, за фактом приховування факту злочину слідчою, яка перебувала під час незаконного демонтажу і була очевидицею злочину, зафіксованого в протоколі злочину, в матеріали раніше відкритого, вищезазначеного провадження – відкрито кримінальне провадження, безпосередньо і на саму слідчу. А потім і на її колегу, який відмовився приймати заяву про злочин на свою колегу. Запрацював правовий коловрат…

Читайте також: Дніпро: правомірність примусу плати з гаражів з’ясовуватимуть в кримінальному провадженні


   Що хотілося б донести до тих, кому «нєкагда занімацца ізучєнієм законафф», і тим, хто вже уклав угоду з дияволом. Це, виключно, ваш вибір! Вам, потім, відповідати! Але, ви мусите знати наступне:
      Охоронні зони ЛЕП і правила перебування в них:
     Уздовж всіх повітряних та кабельних ліній електропередач встановлена охоронна зона у вигляді земельної ділянки та повітряного простору, обмежених вертикальними площинами, що віддалені по обидві сторони лінії від крайніх проводів за умови невідхильного їх положення на відстань:
     2 метрів - для повітряних ліній напругою до 1 кВ;
     10 метрів - для повітряних ліній напругою до 20 кВ;
     15 метрів - для повітряних ліній напругою 35 кВ;
     20 метрів - для повітряних ліній напругою 110 кВ;
     3 метрів - від огорожі або споруди за периметром трансформаторних підстанцій;
     1 метра - від підземних кабельних ліній електропередачі.
      В охоронних зонах електроустановок ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:
     стороннім особам перебувати на території і в приміщеннях трансформаторних підстанцій, розподільних пунктів і пристроїв, відчиняти двері і люки цих споруд, здійснювати самовільне переключення електричних апаратів та підключення до електричних мереж;
     будувати житлові, громадські та дачні будинки;
     влаштовувати будь-які звалища;
     складати добрива, корми, торф, солому, дрова, інші матеріали;
     розпалювати вогнища;
     розташовувати автозаправні станції або інші сховища паливномастильних матеріалів;
     накидати на струмопровідні частини об'єктів електричних мереж і наближати до них сторонні предмети, підніматися на опори повітряних ліній електропередачі, електрообладнання трансформаторних підстанцій, розподільних пунктів і пристроїв, демонтувати їх елементи;
      саджати дерева та інші багаторічні насадження;
     влаштовувати спортивні майданчики для ігор, стадіони, ринки, зупинки громадського транспорту, проводити будь-які заходи, пов'язані з великим скупченням людей, не зайнятих виконанням дозволених у встановленому порядку робіт;
      запускати спортивні моделі літальних апаратів, повітряних зміїв;
      виконувати роботи із застосуванням ударних механізмів, скидати вантажі масою понад 5 тонн, скидати і зливати їдкі і ті, що спричиняють корозію, речовини, пально-мастильні матеріали (в охоронних зонах підземних кабельних ліній електропередачі).
      Що необхідно для проведення робіт у межах охоронних зон?
      Підприємства, установи, організації та окремі громадяни, що мають намір виконувати роботи у межах охоронних зон електричних мереж, повинні не пізніше як за три доби повідомити про це відповідний РЕМ та отримати письмовий дозвіл від нього на виконання цих робіт.
      У межах охоронних зон електромереж без письмової згоди РЕМ, у віданні яких перебувають ці мережі, а також без присутності їх представника забороняється:
      Вимоги з проведення робіт у межах охоронних зон.
      Усі роботи у межах охоронних зон повітряних і кабельних ліній електропередачі, трансформаторних підстанцій, розподільчих пунктів і пристроїв проводяться згідно з вимогами Правил та виключно під наглядом представника енергопостачальника, який здійснює технічний нагляд за дотриманням заходів щодо забезпечення збереження електромереж. Виконувати земляні роботи в охоронній зоні кабельної лінії до прибуття представника енергопостачальника забороняється.
     Яку відповідальність несе споживач електроенергії за порушення Правил охорони електричних мереж?
     Згідно зі ст. 27 Закону України "Про електроенергетику" від 16.10.97 № 575/97-ВР (зі змінами та доповненнями), правопорушення в галузі енергетики тягнуть за собою встановлену законодавством України цивільну, адміністративну і кримінальну відповідальності.
     Відповідальність за порушення Правил охорони електричних мереж (далі - Правил), передбачена ст. 93 Кодексу України про адміністративні правопорушення, тягне за собою накладання на порушника значних штрафів. При цьому сплата штрафу не позбавляє правопорушника від усунення наслідків порушення та відшкодування енергопостачальнику заподіяних майнових збитків.
     На підставі п. 23 Правил, контроль за виконанням Правил здійснюється енергопостачальником. У разі виявлення порушень Правил енергопостачальник має право припинити або обмежити електропостачання споживачів, які порушили Правила.
     Відновлення електропостачання споживача здійснюється після усунення ним порушень та відшкодування енергопостачальнику заподіяних матеріальних втрат, а також вартості робіт з ввімкнення до електромережі згідно з укладеними договорами.
   Більше про відповідні норми і правила можна дізнатись прочитав нормативно-правові акти, а саме: Конституція України, ЗУ «Про землеустрій», ЗУ «Про землі енергетики та правовий режим спеціальних зон енергетичних обєктів», ЗУ «Про ринок електричної енергії», постанова КМУ від 4 березня 1997 року № 209 «Про затвердження Правил охорони електричних мереж» і, так далі…
   Далі буде найцікавіше… 











Фінансову підтримку діяльності ГО «Багнет Нації» можна здійснити на картку ПриватБанку 5168 7427 1422 2175 на ім’я Сергій Філіпенко. Дякуємо за Ваш внесок у відновлення конституційного устрою України!

Начальнику Шевченківського ВП ДВП
ГУНП в Дніпропетровській області
________________________________________
Пр-т Пилипа Орлика, 3, місто Дніпро, 49000

Громадянин України, Українець:
Сергій Веніамінович Філіпенко,
e-mail: svf2011@ukr.net

дата:__________________, час:____________
Слідчий: _______________________________
Посвідчення №:_________________________
Підпис слідчого:_________________________

З А Я В А
про кримінальний злочин передбачений частиною першою статті 367 Кримінального кодексу України вчинений слідчим СВ Шевченківського ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області Ханько Оксаною Сергіївною (с/п ДНП № 003195) через невнесення відомостей до ЄРДР за моєю заявою про злочин від 23.01.2020 року

  Я, громадянин України, Сергій Веніамінович Філіпенко, усвідомлюючи всю ступінь відповідальності, яку передбачає стаття 383 і 384 КК України (про завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину та завідомо неправдиві показання), - повідомляю про кримінальний злочин, який підпадає під кваліфікацію частини першої статті 367 Кримінального кодексу України (Службова недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян, державним чи громадським інтересам або інтересам окремих юридичних осіб, - карається штрафом від двохсот п'ятдесяти до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років), вчинений посадовою особою - слідчим СВ Шевченківського ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області Ханько Оксаною Сергіївною, через невнесення відповідних відомостей за моєю заявою від 23.01.2020 року про вчинений кримінальний злочин за попередньою кваліфікацією відповідно до частини першої статті 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна), до ЄРДР.

                              Власний підпис заявника: __________________________

   По факту даного кримінального злочину можу повідомити наступне:
   23 січня 2020 року перебуваючи в приміщенні Дніпропетровського окружного адміністративного суду (розташованого за адресою: м. Дніпро,  вулиця Янгеля, 4), близько 14 години 17 хвилин за київським часом, на мій мобільний номер (097) 0427500 надійшов виклик від голови Гаражного кооперативу «Таврія 1» Красоти Сергія Степановича (моб. тел.: (097) 9726118), який повідомив наступне, цитую: «в даний момент представниками КП «Управління контролю за благоустроєм міста» Дніпровської міської ради за підтримки КП «Муніципальна варта» Дніпровської міської ради, відбувається демонтаж твого гаража».
   Прибувши на місце події (буквально впродовж 3-х - 4-х хвилин), в Гаражний кооператив «Таврія 1» (який знаходиться за адресою: місто Дніпро, пр-т Богдана Хмельницького, 31-В), я, виявив біля свого гаража, групу невідомих мені людей, в кількості, приблизно, п’ятнадцяти осіб, а також три вантажних і один легковий автомобілі. Замки на воротах мого гаража, вже були зрізані, а ворота, відчинені.
   На мої законні вимоги припинити злочинні дії, представитись і надати відповідні супроводжувально-дозвільні документи – відповіді не отримав. Підійти до гаража і забрати особливо цінні речі, мені не дозволили молодики спортивної статури з КП «Муніципальна варта», які мене постійно відтісняли, на визначену ними відстань. Керівник всієї зазначеної групи осіб, який не представився (який віддавав команди на демонтаж), - не реагував на зазначений мною факт щодо вже відкритого кримінального провадження (ЄРДР № 12019040640002251, заява від 28.09.2019) по факту вимагання укладання незаконного договору через погрозу знищення майна, з утвореним в неконституційний спосіб вищезазначеним «комунальним підприємством» (КП «Управління контролю за благоустроєм міста» Дніпровської міської ради). Він (керівник), вимагав лише одного - прибрати з гаража автомобіль.
   За даних обставин приблизно о 14 годині 22 хвилини через «оператора пульта 102» мною було здійснено виклик з вимогою відрядити на місце злочину слідчо-оперативну групу СВ Шевченківського ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області, для складання протоколу огляду місця події, складання заяви про вчинення злочину, а також складання протоколу про прийняття заяви про злочин. Крім того, на місце події, мною, також, викликалась патрульна поліція в кількості трьох нарядів (з огляду на кількісний склад злочинної групи), для припинення злочинних дій вищезазначеною, чисельною групою осіб з демонтажу гаража, а також їх ідентифікації (як фігурантів), для зазначення конкретних осіб-виконавців злочину, у змісті заяви про злочин.
   Близько 15 години 00 хвилин на місце події прибула слідчо-оперативна група СВ Шевченківського ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області, у складі зі слідчою СВ Шевченківського ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області Ханько Оксаною Сергіївною (с/п ДНП № 003195). Саме в цей момент вже відбувалася активна фаза демонтажу конструкцій гаража невстановленими особами, за усною командою їх керівника.
   На мою вимогу перевірити супроводжувально-дозвільні, встановлені законодавством і завірені належним чином документи (Рішення суду, Наряд-завдання на проведення конкретних робіт по зазначеному конкретному адресу, Дозвіл на проведення робіт в охоронній зоні повітряної лінії електропередачі, Ескізу заборонної зони для проведення робіт поблизу ЛЕП, Умов виконання робіт у межах охоронних зон електричних мереж і тому подібне), керівником злочинної групи (який не представився), слідчій Ханько О. С., було надано незавірене належним чином (гербовою печаткою відповідної територіальної громади) рішення (його копія) виконкому установи з назвою «Дніпровська міська рада» № 1123 від 14.11.2019 року. Дане рішення раніше вже долучено до матеріалів кримінального провадження (ЄРДР № 12019040640002251 за заявою від 28.09.2019).
   Варто зазначити, що в цей час злочинні дії по демонтажу гаража № 32, не припинялись, ні на хвилину. Тобто, вся слідчо-оперативна група, є свідками вчиненого злочину.
   Після складання протоколу огляду місця події, мною в усній формі, було заявлено про вчинений кримінальний злочин щодо знищення мого майна (попередня кваліфікація відповідно до частини першої статті 194 КК України – умисне знищення або пошкодження майна). Потім, на мою вимогу, даний факт слідча СВ Шевченківського ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області Ханько О. С. (службове посвідчення ДНП № 003195) прийняла від мене, зафіксувавши даний факт, виклавши відповідний скорочений зміст (фабулу), у встановленому бланку Протоколу, відповідно до вимог статті 214 КПК України.
   Як мені стало відомо наступного дня (24.01.2020 року) під час отримання корінця талону-повідомлення ЖЄО № 3085, мою заяву про вчинений кримінальний злочин щодо умисного знищення мого майна (гаража) групою осіб, слідчою Ханько О. С. до ЄРДР не внесено, а долучено до вже відкритого мною раніше кримінального провадження (ЄРДР № 12019040640002251 за заявою від 28.09.2019 року), яке розглядається в рамка зовсім іншої правової кваліфікації відповідно до частини першої статті 189 КК України (вимагання).
   Таким чином слідча Ханько О. С. приховала факт вчиненого кримінального злочину, свідком якого вона була безпосередньо 23 січня 2020 року, в матеріали іншого кримінального провадження, яке лише опосередковано стосується зазначеної теми (щодо гаража).
   Хочу зауважити, що я, подавав заяву виключно у порядку статті 214 КПК України, яка повинна бути внесена до ЄРДР не пізніше 24 годин, та після цього повинно бути розпочато проведення досудового розслідування.    Слідчий, тобто особа уповноважена на внесення заяви до ЄРДР, повинна виконати пряму норму закону, яка передбачає тільки одну процесуальну дію встановлену статтею 214 КПК України – внесення відповідних відомостей до ЄРДР. Іншого, стаття 214 КПК України, не передбачає.
   Вкотре треба наголосити, що відповідно до положень статті 214 КПК України слідчий невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов’язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочати розслідування та через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявнику витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчий, який здійснюватиме досудове розслідування, визначається керівником органу досудового розслідування (ч. 1 ст. 214). Досудове розслідування розпочинається з моменту внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ч. 2 ст. 214). Здійснення досудового розслідування до внесення відомостей до реєстру або без такого внесення не допускається і тягне за собою відповідальність, встановлену законом (ч. 3 ст. 214). Слідчий уповноважений на прийняття та реєстрацію заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення, зобов’язаний прийняти та зареєструвати таку заяву чи повідомлення. Відмова у прийнятті та реєстрації заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення не допускається (ч. 4 ст. 214).
   Отже, слідчий зобов’язаний внести відповідні відомості до ЄРДР - іншого статтею 214 КПК України, не передбачено.
   Вважаю дії даної посадової особи (слідчого Ханько О. С.) щодо невнесення відповідних відомостей до ЄРДР такими, що порушують мої конституційні права, а також такими, що підпадають під кваліфікацію частини першої статті 367 Кримінального кодексу України (Службова недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян, державним чи громадським інтересам або інтересам окремих юридичних осіб, - карається штрафом від двохсот п'ятдесяти до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років),
   Крім того, відповідально заявляю, що зазначеними протиправними, злочинними діями, вчиненими посадовою/службовою особою, мені сукупно завдано моральної і матеріальної шкоди в розмірі 500000 (п’ятсот тисяч) гривень.  
   Враховуючи зазначене вище, керуючись нормами чинного законодавства,

ВИМАГАЮ:

-  прийняти і зареєструвати дану заяву про вчинений кримінальний злочин, що має ознаки передбачені частиною першою статті 367 Кримінального кодексу України (КК України);
- відповідно до положень частини першої статті 214 Кримінального процесуального кодексу України (КПК України) та положень Наказу Міністерства внутрішніх справ України від 08.02.2019 № 100 «Про затвердження порядку ведення єдиного обліку в органах (підрозділах) поліції заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події», - внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) впродовж 24 годин після прийняття моєї заяви про вчинений кримінальний злочин за вказаною в заяві попередньою кваліфікацією;
- на виконання вимог КПК України і Наказу Міністерства внутрішніх справ України від 07.07.2017 № 575 «Про затвердження Інструкції з організації взаємодії органів досудового розслідування з іншими органами та підрозділами Національної поліції України в запобіганні кримінальним правопорушенням, їх виявленні та розслідуванні» - невідкладно розпочати досудове розслідування, у формі попереднього слідства, з підстави вчинення кримінального злочину, за попередньою кваліфікацією, зазначеною в моїй заяві;
- відповідною постановою визнати мене потерпілими згідно з положеннями частини другої статті 55 КПК України (з моменту подання заяви про вчинення щодо мене кримінального правопорушення) від кримінального правопорушення зазначеного в моїй заяві;
- вручити мені, як заявнику, пам'ятку, про процесуальні права і обов'язки потерпілого, передбачені статтями 55-57 КПК України;
- надати мені можливість повідомити додаткові свідчення в порядку пункту 6 частини першої статті 56 КПК України виключно в рамках відкритого кримінального провадження по зазначеному факту кримінального злочину в моїй заяві;
-  згідно вимог пунктів частини другої статті 60 КПК України: вручити мені документ, що підтверджує прийняття і реєстрацію моєї заяви про вчинений кримінальний злочин (талон повідомлення ЄО/ЖЄО), а також витяг з ЄРДР;
-  Відповідно до вимог пункту 1 частини четвертої статті 216 Кримінального процесуального кодексу України після внесення до ЄРДР передати кримінальну справу за моєю заявою про злочин за підслідністю до слідчих органів Державного бюро розслідувань;
-  Повідомляти мене про кожну дію в ході досудового розслідування письмово;
-  Досудове розслідування провести у встановлений законом строк.

 Зміст даної заяви про вчинений кримінальний злочин публікуватиметься на сайті «БАГНЕТ НАЦІЇ»: http://bagnetnacii.blogspot.com

До заяви додається:

1.                 Фото(копія) моєї заяви про кримінальний злочин від _____________ (без додатків) – на _______(_______________________) арк.;
2.                 Фото(копія) протоколу про прийняття моєї заяви про злочин – на _______(_______________________) арк.;
3.                 Фото(копія) пам’ятки про права і обов’язки потерпілого – на ________(_______________________) арк;
4.                 Фото(копія) талону ЄО/ЖЄО про прийняття і реєстрацію моєї заяви про злочин – на ________(_____________________) арк.;
5.                 Фото(копія) протоколу про проведення огляду місця події – на _______ (_______________________) арк.;

27 січня 2020 року

З повагою, Громадянин __________________________________ С. В. Філіпенко

Начальнику СВ Шевченківського ВП ДВП
ГУНП в Дніпропетровській області
Волинець Юлії Валеріївні
пр-т Пилипа Орлика, 3, місто Дніпро, 49000

Громадянин України, Українець:
Сергій Веніамінович Філіпенко,
e-mail: svf2011@ukr.net

дата:__________________, час:____________
Слідчий: _______________________________
Посвідчення №:_________________________
Підпис слідчого:_________________________

З А Я В А
про кримінальний злочин передбачений частиною першою статті 367 Кримінального кодексу України вчинений слідчим СВ Шевченківського ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області Тарабарою Антоном Олеговичем (с/п ДНП № 012243) через невнесення відомостей до ЄРДР за моєю заявою від 27.01.2020 року про кримінальний злочин вчинений слідчою СВ Шевченківського ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області Ханько О. С.

  Я, Громадянин України, Сергій Веніамінович Філіпенко, усвідомлюючи всю ступінь відповідальності, яку передбачає стаття 383 і 384 КК України (про завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину та завідомо неправдиві показання), - повідомляю про кримінальний злочин, який підпадає під кваліфікацію частини першої статті 367 Кримінального кодексу України (Службова недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян, державним чи громадським інтересам або інтересам окремих юридичних осіб, - карається штрафом від двохсот п'ятдесяти до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років), вчинений посадовою особою - слідчим СВ Шевченківського ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області Тарабарою Антоном Олеговичем, через невнесення відповідних відомостей за моєю заявою від 27.01.2020 року про вчинений кримінальний злочин слідчою СВ Шевченківського ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області Ханько О. С. за попередньою кваліфікацією відповідно до частини першої статті 367 Кримінального кодексу України, до ЄРДР.

                                                    Власний підпис заявника: __________________________

   По факту даного кримінального злочину можу повідомити наступне:
   27 січня 2020 року близько 11 години 00 хвилин я прибув до приміщення Шевченківського ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області за адресою: пр-т Пилипа Орлика, 3, із складеною письмовою заявою про злочин, вчинений слідчою СВ Шевченківського ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області Ханько Оксаною Сергіївною.
   Об 11 годині 42 хвилини слідчим СВ Шевченківського ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області Тарабарою Антоном Олеговичем (с/п ДНП № 012243), було складено протокол про прийняття від мене письмової заяви про злочин, за правовою кваліфікацією відповідно до частини першої статті 367 Кримінального кодексу України, з додатками.
   Зазначу, що слідча СВ Шевченківського ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області Ханько О. С., приховала факт злочину (свідком якого вона була безпосередньо) за моєю заявою від 23.01.2020 року про вчинений кримінальний злочин за попередньою кваліфікацією відповідно до частини першої статті 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна), вчинений 23.01.2020 року о 15:00 представниками КП «Управління контролю за благоустроєм міста» Дніпровської міської ради, за підтримки представників КП «Муніципальна варта» Дніпровської міської ради, на території Гаражного кооперативу «Таврія 1» (який знаходиться за адресою: місто Дніпро, пр-т Богдана Хмельницького, 31-В) щодо незаконного демонтажу гаража № 32. Складений на місці злочину протокол про огляд місця події та протокол про прийняття від мене усної заяви про злочин, слідча Ханько О. С. не внесла до ЄРДР, а долучила до матеріалів вже відкритого кримінального провадження (ЄРДР № 12019040640002251, за моєю заявою від 28.09.2019) відкритого за іншою правовою кваліфікацією відповідно до частини першої статті 189 КК України по факту вимагання укладання незаконного договору через погрозу знищення мого майна, з утвореним в неконституційний (незаконний) спосіб вищезазначеним «комунальним підприємством» (КП «Управління контролю за благоустроєм міста» Дніпровської міської ради).
   Слід зауважити, що після складання протоколу про прийняття від мене письмової заяви з додатками (про що слідчим власноруч зазначено в протоколі – копія додається) від 27.01.2020 року, слідчий СВ Шевченківського ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області Тарабара Антон Олегович (с/п ДНП № 012243) спочатку відмовився поставити свій підпис про прийняття моєї письмової заяви про злочин (з додатками), на моєму примірнику заяви, а потім, взагалі, відмовився її приймати (???). Він, просто втік, з протоколом. Даний факт мною зафіксовано на відео.
   Свою заяву з додатками мені прийшлося додавати до складеного слідчим протоколу через чергову частину Шевченківського ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області, де мені, за фактом реєстрації протоколу і заяви з додатками, вручили відривний талон-повідомлення ЖЄО № 3643 від 27.01.2020 року.
   Наступного дня, 28 січня 2020 року близько 12 години 00 хвилин я зателефонував до чергової частини Шевченківського ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області (за № 096 095 11 05) і поцікавився: чи внесено слідчим Тарабарою А. О. відповідні відомості за моєю заявою про злочин від 27.01.2020 року, до ЄРДР. Як виявилось, відповідні відомості за моєю заявою про кримінальний злочин від 27.01.2020 року слідчим Шевченківського ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області Тарабарою А. О., до ЄРДР – внесені не були. Отже, слідчий Тарабара А. О. вкотре проігнорував норми чинного законодавства – не виконав положення статті 214 Кримінального процесуального кодексу України.
   Хочу наголосити, що я, подавав заяву виключно у порядку статті 214 КПК України, яка повинна бути внесена до ЄРДР не пізніше 24 годин, та після цього повинно бути розпочато проведення досудового розслідування. Слідчий, тобто особа уповноважена на внесення заяви до ЄРДР, повинна виконати пряму норму закону, яка передбачає тільки одну процесуальну дію встановлену статтею 214 КПК України – внесення відповідних відомостей до ЄРДР. Іншого, стаття 214 КПК України, не передбачає.
   Вкотре треба зауважити, що відповідно до положень статті 214 КПК України слідчий невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов’язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочати розслідування та через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявнику витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчий, який здійснюватиме досудове розслідування, визначається керівником органу досудового розслідування (ч. 1 ст. 214). Досудове розслідування розпочинається з моменту внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ч. 2 ст. 214). Здійснення досудового розслідування до внесення відомостей до реєстру або без такого внесення не допускається і тягне за собою відповідальність, встановлену законом (ч. 3 ст. 214). Слідчий уповноважений на прийняття та реєстрацію заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення, зобов’язаний прийняти та зареєструвати таку заяву чи повідомлення. Відмова у прийнятті та реєстрації заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення не допускається (ч. 4 ст. 214).
   Отже, слідчий зобов’язаний внести відповідні відомості до ЄРДР - іншого статтею 214 КПК України, не передбачено.
   Розцінюю дії даної посадової особи (слідчого Тарабари А. О.) щодо невнесення відповідних відомостей до ЄРДР такими, що порушують мої конституційні права, а також такими, що підпадають під кваліфікацію частини першої статті 367 Кримінального кодексу України (Службова недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян, державним чи громадським інтересам або інтересам окремих юридичних осіб, - карається штрафом від двохсот п'ятдесяти до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років),
   Крім того, відповідально заявляю, що зазначеними протиправними, злочинними діями, вчиненими посадовою/службовою особою, мені сукупно завдано моральної і матеріальної шкоди в розмірі 500000 (п’ятсот тисяч) гривень.  
   Враховуючи зазначене вище, керуючись нормами чинного законодавства,

ВИМАГАЮ:

-  прийняти і зареєструвати дану заяву про вчинений кримінальний злочин, що має ознаки передбачені частиною першою статті 367 Кримінального кодексу України (КК України);
- відповідно до положень частини першої статті 214 Кримінального процесуального кодексу України (КПК України) та положень Наказу Міністерства внутрішніх справ України від 08.02.2019 № 100 «Про затвердження порядку ведення єдиного обліку в органах (підрозділах) поліції заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події», - внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) впродовж 24 годин після прийняття моєї заяви про вчинений кримінальний злочин за вказаною в заяві попередньою кваліфікацією;
- на виконання вимог КПК України і Наказу Міністерства внутрішніх справ України від 07.07.2017 № 575 «Про затвердження Інструкції з організації взаємодії органів досудового розслідування з іншими органами та підрозділами Національної поліції України в запобіганні кримінальним правопорушенням, їх виявленні та розслідуванні» - невідкладно розпочати досудове розслідування, у формі попереднього слідства, з підстави вчинення кримінального злочину, за попередньою кваліфікацією, зазначеною в моїй заяві;
- відповідною постановою визнати мене потерпілими згідно з положеннями частини другої статті 55 КПК України (з моменту подання заяви про вчинення щодо мене кримінального правопорушення) від кримінального правопорушення зазначеного в моїй заяві;
- вручити мені, як заявнику, пам'ятку, про процесуальні права і обов'язки потерпілого, передбачені статтями 55-57 КПК України;
- надати мені можливість повідомити додаткові свідчення в порядку пункту 6 частини першої статті 56 КПК України виключно в рамках відкритого кримінального провадження по зазначеному факту кримінального злочину в моїй заяві;
-  згідно вимог пунктів частини другої статті 60 КПК України: вручити мені документ, що підтверджує прийняття і реєстрацію моєї заяви про вчинений кримінальний злочин (талон повідомлення ЄО/ЖЄО), а також витяг з ЄРДР;
-  Відповідно до вимог пункту 1 частини четвертої статті 216 Кримінального процесуального кодексу України після внесення до ЄРДР передати кримінальну справу за моєю заявою про злочин за підслідністю до слідчих органів Державного бюро розслідувань;
-  Повідомляти мене про кожну дію в ході досудового розслідування письмово;
-  Досудове розслідування провести у встановлений законом строк.

 Зміст даної заяви про вчинений кримінальний злочин публікуватиметься на сайті «БАГНЕТ НАЦІЇ»: http://bagnetnacii.blogspot.com

До заяви додається:

1.                  Фото(копія) моєї заяви про кримінальний злочин від _____________ (без додатків) – на _______(_______________________) арк.;
2.                  Фото(копія) протоколу про прийняття моєї заяви про злочин – на _______(_______________________) арк.;
3.                  Фото(копія) пам’ятки про права і обов’язки потерпілого – на ________(_______________________) арк;
4.                  Фото(копія) талону ЄО/ЖЄО про прийняття і реєстрацію моєї заяви про злочин – на ________(_____________________) арк.;
5.                  Фото(копія) протоколу про проведення огляду місця події – на _______ (_______________________) арк.;

29 січня 2020 року

З повагою, Громадянин ______________________________________ С. В. Філіпенко   


Хронологія даного питання в матеріалах на сайті "Багнет Нації": Поцріот філатов вирішив влаштувати державний переворот?

Група відомих правозахисників Дніпра представлятиме позивачів у справі проти Дніпроміськради

Жодних «шкурняків» - виключно інтереси громади: яке рішення Дніпроміськради ми скасовуємо

Окружний адмінсуд Дніпра зобов’язав міськраду надати правоустановчі документи

Суддя Лозицька самовідвелася у справі щодо рішення Дніпроміськради. І тому є вагомі причини…

В своїй ухвалі про самовідвід суддя Лозицька заявили про тиск щодо неї з боку представників позивачів

Заяви судді Лозицької є безпідставними, а її поведінка неприпустимою – черговий запит до суду

No comments – укази про призначення судді Лозицької І. О.

Між молотом і ковадлом: вже третій суддя накивав п’ятами від розгляду справи про незаконне рішення приватної Дніпроміськради

Верховна Рада не реєструвала, а Казначейство не обслуговує: як вилазить «фількина грамота» щодо компетенції (легітимності) Дніпроміськради

Дисциплінарна скарга до ВРП і ВККСУ стосовно поведінки судді окружного адмінсуду Дніпра

Дніпропетровський окружний адмінсуд про повноваження своїх суддів

В Дніпрі відбулося підготовче засідання щодо скасування незаконного рішення «міської ради»

Підсумовуючи друге підготовче засідання в справі щодо скасування рішення Дніпроміськради

«Антиконституційний хор» судді Олійника?

Суддя Олійник підтвердив відсутність «в природі» правоустановчих документів Дніпроміськради

В справі по скасуванню рішення ДМР заявлено відвід судді Олійнику

Навіщо суддя Олійник В. М. перевищує владні повноваження?

Судді ДОАС Олійнику В. М., вдруге, заявлено про відвід

16.07.2019: відвід судді ДОАС Олійника В. М., втретє – відеоблок

30.07.2019 відвід судді ДОАС Олійника В. М., втретє – заява + відео

Сказано – Зроблено!: скарга до ВРП на поведінку судді ДОАС Олійника В. М.

Дніпро: у справі щодо скасування незаконного рішення Дніпроміськради "самовідвівся" четвертий суддя (відео)

Найкращою рекламою діяльності ГО «Багнет Нації», є ухвала судді ДОАС Олійника В. М., про самовідвід

Найкращою рекламою діяльності ГО «Багнет Нації» є ухвала судді ДОАС Олійника В. М., про самовідвід

Дніпро: у справі щодо скасування незаконного рішення неконституційної міськради самовідвівся п’ятий суддя

Суддя ДОАС Олійник поскаржився до ВРП і ГПУ про втручання в його діяльність

Дніпро: на підтвердження нелегітимності міськради самовідвівся шостий суддя – ухвала

В Дніпрі відводять суддю із-за його призначення Президентом УРСР Зеленським

Відсутність державних символів і повноважень не є аргументацією для відводу судді

ВРП не підтвердила тиску на правосуддя з боку ГО «Багнет Нації» - висновок і рішення ВРП

В Дніпрі зареєстровано заяву про злочин на мера Філатова і членів його злочинного угруповання

В Дніпрі відбулася Установча конференція ГО «Державотворець», трохи суду, і багато силовиків

Читайте також: КОАТУУ | Державний класифікатор об'єктів адміністративно-територіального устрою України

АМУР-НИЖНЬОДНІПРОВСЬКА РАЙОННА У МІСТІ ДНІПРІ РАДА, ЯК СУБ’ЄКТ ГОСПОДАРЮВАННЯ

ІНДУСТРІАЛЬНА РАЙОННА У МІСТІ ДНІПРІ РАДА, ЯК СУБ’ЄКТ ГОСПОДАРЮВАННЯ

НОВОКОДАЦЬКА (ЛЕНІНСЬКА) РАЙОННА У МІСТІ ДНІПРІ РАДА, ЯК СУБ’ЄКТ ГОСПОДАРЮВАННЯ

САМАРСЬКА РАЙОННА У МІСТІ ДНІПРІ РАДА, ЯК СУБ’ЄКТ ГОСПОДАРЮВАННЯ

СОБОРНА (ЖОВТНЕВА) РАЙОННА У МІСТІ ДНІПРІ РАДА, ЯК СУБ’ЄКТ ГОСПОДАРЮВАННЯ

ЦЕНТРАЛЬНА (КІРОВСЬКА) РАЙОННА У МІСТІ ДНІПРІ РАДА, ЯК СУБ’ЄКТ ГОСПОДАРЮВАННЯ

ЧЕЧЕЛІВСЬКА (КРАСНОГВАРДІЙСЬКА) РАЙОННА У МІСТІ ДНІПРІ РАДА, ЯК СУБ’ЄКТ ГОСПОДАРЮВАННЯ


ШЕВЧЕНКІВСЬКА (БАБУШКІНСЬКА) РАЙОННА У МІСТІ ДНІПРІ РАДА, ЯК СУБ’ЄКТ ГОСПОДАРЮВАННЯ



Читайте також: Чи може виступати гарантом Конституції України Президент Української РСР?

Як сприймати відсутність Великої Державної Печатки України на документах особливої державної ваги? - (оновлюється)


Немає коментарів:

Дописати коментар

Правові гіпотези БАР-гільдії

- Юридична особа публічного права створюється розпорядчим актом Президента України, органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим або органу місцевого самоврядування. Стаття 81. Цивільного кодексу України -