- Український народ як носій суверенітету і єдине джерело влади може реалізувати своє право визначати конституційний лад в Україні шляхом прийняття Конституції України на всеукраїнському референдумі - з Рішення КСУ № 6-рп/2005 від 05.10.2005. Умисне невиконання службовою особою рішення ЄСПЛ, рішення КСУ та умисне недодержання нею висновку КСУ - карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років – ч. 4 ст. 382 КК України -

четвер, 25 квітня 2019 р.

Запорізький окружний адмінсуд інформує про відкриття провадження в справі щодо встановлення легітимності судів Дніпра - ухвала


ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД
УХВАЛА
ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ В АДМІНІСТРАТИВНІЙ СПРАВІ

   19 квітня 2019 року Справа № 160/1106/19 м. Запоріжжя Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Кисіль Р.В., перевіривши матеріали адміністративного позову за позовною заявою ОСОБА_1 та ОСОБА_2, які діють в інтересах неповнолітнього сина - ОСОБА_3 (АДРЕСА_1, 49000), до Дніпропетровського окружного адміністративного суду (вул. Академіка Янгеля, 4, м. Дніпро, 49089), Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду (вул. Жуковського, 23, м. Дніпро, 49005) та Третього апеляційного адміністративного суду (вул. Жуковського, 23, м. Дніпро, 49005) про встановлення наявності чи відсутності компетенції (повноважень) субєктів владних повноважень та встановлення законності та відповідності правовим актам вищої юридичної сили субєктів владних повноважень, та виконання вимог ст.ст. 160 та 161 КАС України,
ВСТАНОВИВ:
   12.03.2019 з Третього апеляційного адміністративного суду в порядку ст. 29 КАС України до Запорізького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов ОСОБА_1 та ОСОБА_2 (далі позивачі), які діють в інтересах неповнолітнього сина - ОСОБА_3, до Дніпропетровського окружного адміністративного суду (далі відповідач 1), Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду (далі відповідач 2) та Третього апеляційного адміністративного суду (далі відповідач 3), в якій позивачі просять суд: встановити наявність чи відсутність козмпетенції (повноважень) субєкта владних повноважень у установи з назвою «Дніпропетровський окружний адміністративний суд» (код ЄДРПОУ 34824364), та, відповідно, законності та відповідності правовим актам вищої юридичної сили цього субєкта владних повноважень; встановити наявність чи відсутність компетенції (повноважень) субєкта владних повноважень у установи з назвою «Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд» (код ЄДРПОУ: 34513210), та, відповідно, законність та відповідність правовим актам вищої юридичної сили цього субєкта владних повноважень; встановити наявність чи відсутність компетенції (повноважень) субєкта владних повноважень у установи з назвою «Третій апеляційний адміністративний суд» (код ЄДРПОУ: 42268164), та, відповідно, законність та відповідність правовим актам вищої юридичної сили цього субєкта владних повноважень.
   Також, позивачі просять витребувати у відповідача 1 матеріали адміністративної справи № 804/3539/17 для дослідження законності прийнятих судових рішень по цій справі, розглянути справу у відкритому судовому засіданні за участю позивачів та з викликом сторін.
   Ухвалою судді від 14.03.2019 позовну заяву залишено без руху. Надано позивачам строк для усунення недоліків позовної заяви строком 10 днів від дня одержання ухвали суду про залишення позовної заяви без руху.
   Ухвалою від 08.04.2019 позивачам був продовжений процесуальний строк для усунення недоліків позовної заяви до 30.04.2019.
   19.04.2019 від позивачів до суду надійшла заява на усунення недоліків позову.
   Вирішуючи питання щодо відкриття провадження у справі суддя виходить з наступного.
   Спір виник із публічно-правових відносин, у яких відповідачі є субєктами владних повноважень.
   Зазначений спір згідно зі статтею 19 КАС України належить до юрисдикції адміністративних судів та має розглядатись у порядку адміністративного судочинства і відповідно до ч. 2 ст. 20 КАС України підсудний окружним адміністративним судам.
   Адміністративний позов подано з додержанням вимог статей 122160-161 КАС України, підстав для повернення позовної заяви, відмови у відкритті провадження чи передачі за підсудністю не встановлено, у звязку з чим провадження у справі підлягає відкриттю.
   За наслідками розгляду матеріалів позовної заяви, суд дійшов висновку про необхідність відкрити провадження в адміністративній справі.
   Справа підлягає розгляду в порядку загального позовного провадження.
   Питання щодо необхідності витребування у відповідача 1 матеріалів адміністративної справи № 804/3539/17 буде вирішене під час підготовчого засідання.
   Керуючись ст.ст. 122171173180241248 КАС України, суддя
УХВАЛИВ:
1. Відкрити загальне позовне провадження у справі № 160/1106/19 за позовом заявою ОСОБА_1 та ОСОБА_2, які діють в інтересах неповнолітнього сина - ОСОБА_3 (АДРЕСА_1, 49000), до Дніпропетровського окружного адміністративного суду (вул. Академіка Янгеля, 4, м. Дніпро, 49089), Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду (вул. Жуковського, 23, м. Дніпро, 49005) та Третього апеляційного адміністративного суду (вул. Жуковського, 23, м. Дніпро, 49005) про встановлення наявності чи відсутності компетенції (повноважень) субєктів владних повноважень та встановлення законності та відповідності правовим актам вищої юридичної сили субєктів владних повноважень.
2. Призначити підготовче засідання на 15 травня 2019 року яке відбудеться за адресою: м. Запоріжжя, вул. Сергія Синенка, 65-в у залі судових засідань № 16 об 11:30 Справа розглядатиметься одноособово суддею Киселем Романом Валерійовичем.
3. Запропонувати:
   Відповідачам протягом пятнадцяти днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі подати відзив та документи на його обґрунтування, з урахуванням вимог статті 162 КАС України.    Розяснити відповідачу (відповідачам), що у разі ненадання відповідачем (відповідачами) відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.
   Позивачам (позивачу) - протягом 5-ти днів від дня отримання від відповідача (відповідачів) відзиву, подати письмову відповідь на відзив, в якій викласти свої пояснення, міркування та аргументи щодо наведених відповідачем (відповідачами) у відзиві заперечень та мотиви їх визнання або відхилення, з урахуванням правил, встановлених частинами другою - четвертою статті 162 КАС України.
   Відповідачам (відповідачу) - протягом 5-ти днів від дня одержання від позивача (позивачів) відповіді на відзив подати заперечення щодо пояснень, міркувань та аргументів щодо наведених позивачем (позивачами) у відповіді на відзив, з урахуванням правил, встановлених частинами другою - четвертою статті 162 КАС України.
5. Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за наступним посиланням: http://court.gov.ua/fair/sud0870/.
6. Копію ухвали направити учасникам судового процесу. Відповідачам надіслати копію позовної заяви та доданих до неї документів.
7. У підготовче засідання викликати учасників справи.
Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.
Суддя:                                                                                     Р.В. Кисіль

Читайте також: Компетенцію судів, суддів і їхніх рішень, встановить окружний адмінсуд Дніпра

Справу щодо встановлення легітимності трьох адмінсудів Дніпра, передадуть до іншого суду

Верховний суд зареєстрував заяву щодо скасування указів президента про утворення судів

Легітимність судів Дніпра визначатиме Запорізький окружний адміністративний суд


Немає коментарів:

Дописати коментар

Правові гіпотези БАР-гільдії

- Юридична особа публічного права створюється розпорядчим актом Президента України, органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим або органу місцевого самоврядування. Стаття 81. Цивільного кодексу України -