- Український народ як носій суверенітету і єдине джерело влади може реалізувати своє право визначати конституційний лад в Україні шляхом прийняття Конституції України на всеукраїнському референдумі - з Рішення КСУ № 6-рп/2005 від 05.10.2005. Умисне невиконання службовою особою рішення ЄСПЛ, рішення КСУ та умисне недодержання нею висновку КСУ - карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років – ч. 4 ст. 382 КК України -

суботу, 29 травня 2021 р.

Якщо ТОВ «СУМИГАЗ ЗБУТ» «увірвалося» в ваше життя - 5 (запит щодо правоздатності судді)

 

Передмова від редакції «Багнет Нації»: Безмежно вдячні пані Наталії Залавській, за наданий для опублікування матеріал

 

 

Людина в статусі  Громадянин України, Власник імені

_______________________________________________

Адреса виключно для надання відповіді:

М. ________________________________________________

Всі утворені з використанням моєї власності – імені персональні дані

 – є моєю інтелектуальною власністю

(збір, зберігання, передача третім особам та використання персональних даних не за призначенням ЗАБОРОНЯЮ)           

 

До Охтирського міськрайонного суду 

ЄДРПОУ 39586236

Вул. Ярославського 2, м. Охтирка

 Запит

                                      Про пред’явлення посвідчення та присяги судді з указанням серії , номера

та дати видачі, ким підписано та засвідчено посвідчення судді,  надання копії          

 тексту і дати прийняття присяги суддею , доказів прийняття присяги,  чинного законодавства на підставі якого набуто повноважень судді, та на підставі якого законодавства діяла суддя, забороняючи людині спочатку вхід в суд, а потім і присутність в залі суду, що має істотне значення для відкритості суду та справедливого і безстороннього здійснення правосуддя в Україні.

В судовому розгляді справ та поза судовим розглядом суддя Охтирського міськрайонного суду Яценко Наталія Георгіївна систематично проявляє до мене, як до людини упередженість, порушує мої права, як сторони у справах, так і як вільного слухача, а також порушує  Конституцію, чинне законодавство, Кодекс суддівської етики…

Внаслідок порушення прав людини та недотримання суддею чинного законодавства, виникають сумніви у  об’єктивності, професійності та безсторонності судді, що потребує перевірки правосуб’єктності судді та права приймати рішення іменем України у суді, утвореному законом.

Початок теми: Якщо ТОВ «СУМИГАЗ ЗБУТ» «увірвалося» в ваше життя - 1 (позовна заява)

Якщо ТОВ «СУМИГАЗ ЗБУТ» «увірвалося» в ваше життя - 2 (заява про закриття провадження)

Якщо ТОВ «СУМИГАЗ ЗБУТ» «увірвалося» в ваше життя - 3 (досудове попередження-вимога)

Якщо ТОВ «СУМИГАЗ ЗБУТ» «увірвалося» в ваше життя - 4 (волевиявлення)

 

Стаття 17 Конституції України визначає: Забезпечення національної безпеки Держави є справою всього українського народу. Стаття 5 та 143 Конституції зазначає, що народ здійснює владу БЕЗПОСЕРЕДНЬО. Як людина і відповідальний громадянин - представник Ураїнського народу, виконуючи конституційний обов’язок по забезпеченню національної безпеки Держави, маю не лише право, а і обов’язок  перевірити правосуб’єктність судді, свідком незаконних дій якого я стала, тим більше, що після неодноразового унеможливлення мені самого звернення до суду для захисту моїх прав, на розгляд даної судді потрапила ще одна справа , пов’язана з офшорними комунальними монополістами, скасуванню незаконних судових наказів так старанно перешкоджала раніше дана суддя з вимаганням судового збору та дискримінацією .

 Суддею Охтирського міськрайонного суду Яценко Наталією Георгіївною датою 06 травня 2021 року проявлено вчерговий раз упередженість та самоправство, вчинено спробу обмежити мої права у вільному пересуванні у порівнянні з іншими громадянами, вчинено за змовою з Службою судової охорони недопуск мене, як людину, в приміщення суду , відмовилась пояснити, чим дозволено судді заборонити людині присутність в пустому залі судових засідань під час розгляду справи, далі суддя проявила неповагу до суду та відмовившись розглядати призначену справу, втекла з залу судового засідання, після чого за вказівкою судді Яценко судовий охоронець Довгопол М.В. здійснив виклик поліції через 102, ввівши в оману поліцію повідомленням неправдивих обставин, після прибуття в суд поліцейський Кравченко навідався в кабінетик до судді і отримав ще і від неї інструкції,  і неправдиве повідомлення та вказівку скласти Протокол по ст.185.3 КУпАП спочатку на представника – учасника справи, якого суддя не визнавала представником, а потім на мене за ніби-то» таємне проникнення в суд та зрив судового засідання» (яке суддя завідомо відмовилася розпочинати і не розпочинала, бо ймовірно  мала бажання його зірвати, що в результаті, створивши провокацію і зробила, але поліцейського змушувала складати адмін.протокол на людину, чиї права порушила і обмежила сама суддя, що зірвала провокацією судове засідання. Але відмовившись назвати закон, яким їй такі дії передбачено, суддя втекла в кабінетик.

 

 Стаття 92 КУ.  Виключно законами України визначаються:

1) права і свободи людини і громадянина, гарантії цих прав і свобод; основні обов'язки громадянина;

14) судоустрій, судочинство, статус суддів; 

22) засади цивільно-правової відповідальності; діяння, які є злочинами, адміністративними або дисциплінарними правопорушеннями, та відповідальність за них.

 

 Раніше ця сама суддя вже проявляла до мене, як людини , упередженість, а саме, намагалася вигнати мене з судового засідання за те, що маска вдягнута не так, як їй хотілося, хоча одягання маски є рекомендацією, а не обов’язком, маска рекомендована до носіння особам з ознаками ГРВІ і сама суддя ходить по приміщенню суду без маски. В той час поруч знаходився викликаний суддею Яценко судовий розпорядник, який був  взагалі без маски (що суддя відверто ігнорувала, упереджено нападаючи на мене, та  ігнорувала присутність інших осіб без маски), чим проявила свавілля, упередженість, дискримінацію,  порушила права людини та суддівську етику.

 Перед цим суддя Яценко Н.Г., щойно зайнявши місце судді в Охтирському суді, повернула кілька моїх позовних заяв, унеможлививши  доступ до суду вимаганням судового збору, проігнорувавши надані докази про скрутний матеріальний стан, написавши, що вважає щомісячний дохід в 1.800 гривень – «достатнім», щоб сплатити судовий збір.

 Отже суддею Яценко неодноразово проявлена щодо мене, як людини і громадянина, упередженість,   порушено  основні засади чинного законодавства та права людини, а саме: ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­ Ст.3 Конституції України(КУ) –Захист прав людини є основним обов’язком держави;  ст. 8,55,129 КУ – верховенство права та гарантія звернення до суду для захисту прав на підставі Конституції, як норми прямої дії; ст.24 КУ – не може бути обмежень прав людини і громадянина за ознаками майнового стану та іншими ознаками; порушено також ст.9,19,22,34,43,48,60, 64,68… КУ , в тому числі і міжнародні договори, зокрема ст.6 Конвенції з прав людини і основоположних свобод .

 

Внаслідок недотримання чинного законодавства та свідомого  порушення прав людини, виникають сумніви  об’єктивності, професійності та безсторонності судді.

Відповідно до частини 1 статті 7 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» «кожному гарантується захист його прав, свобод та інтересів у розумні строки незалежним, безстороннім і справедливим судом, утвореним законом».

Відповідно до ст.124 Конституції України Правосуддя в Україні здійснюється виключно судами. Делегування функцій судів, а також привласнення цих функцій іншими органами чи посадовими особами не допускаються.

Стаття 125. Судоустрій в Україні будується за принципами територіальності та спеціалізації і визначається законом.

Суд утворюється, реорганізовується і ліквідовується законом

Створення надзвичайних та особливих судів не допускається.

Відповідно до ст.127 Правосуддя здійснюють професійні судді .

Відповідно до ст. 52 ЗУ”Про судоустрій і статус суддів“ Суддею є громадянин України, який відповідно до Конституції України та цього Закону призначений чи обраний суддею, займає штатну суддівську посаду в одному з судів України і здійснює правосуддя на професійній основі.

Відповідно до ст. 56 ЗУ”Про судоустрій і статус суддів“ :

1. Особа, вперше призначена на посаду судді, набуває повноважень судді після складення присяги судді такого змісту:

"Я, (ім’я та прізвище), вступаючи на посаду судді, урочисто присягаю Українському народові об’єктивно, безсторонньо, неупереджено, незалежно, справедливо та кваліфіковано здійснювати правосуддя від імені України, керуючись принципом верховенства права, підкоряючись лише закону, чесно і сумлінно здійснювати повноваження та виконувати обов’язки судді, дотримуватися етичних принципів і правил поведінки судді, не вчиняти дій, що порочать звання судді або підривають авторитет правосуддя".

2. Суддя складає присягу під час урочистої церемонії у присутності Президента України. До участі в церемонії запрошуються Голова Верховного Суду України, Голова Ради суддів України, Голова Вищої ради юстиції та Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України. Текст присяги підписується суддею і зберігається в його суддівському досьє.

Відповідно до ст. 56 ЗУ”Про судоустрій і статус суддів“ :

1. Судді, голови судів та їх заступники, судді у відставці, народні засідателі та присяжні мають посвідчення, зразки яких затверджуються Радою суддів України.

2. ЗАТВЕРДЖЕНО Рішення Ради суддів України 23.05.2008 N 70 ПОЛОЖЕННЯ про порядок виготовлення, обліку, видачі, заміни та знищення посвідчень суддів, суддів, яких призначено на адміністративні посади, суддів у відставці, народних засідателів та присяжних 4.1. Власник посвідчення зобов'язаний забезпечити зберігання та використання посвідчення таким чином, щоб унеможливити його втрату, псування або доступ до нього сторонніх осіб. Власник посвідчення повинен мати його із собою під час виконання службових обов'язків.

 Посвідчення судді, призначеного на посаду вперше, голови суду, заступника голови суду підписує Президент України. Посвідчення судді, обраного на посаду безстроково, судді у відставці підписує Голова Верховної Ради України.

5. Вручення посвідчення здійснює особа, яка його підписала, або за її дорученням інша особа.

Положення про порядок виготовлення, обліку, видачі, заміни та знищення посвідчень суддів, суддів, яких призначено на адміністративні посади, суддів у відставці, народних засідателів та присяжних затверджене рішенням Ради суддів України від 25 квітня 2014 року № 23

Відповідно до п. 1.2. Положення Посвідчення є офіційним документом, який засвідчує займану посаду особи, якій його видано, та підтверджує повноваження власника посвідчення, встановлені Законом України "Про судоустрій і статус суддів".

Відповідно до п. 3.2. Положення З метою впорядкування обліку посвідчень установлюється така індексація нумерації бланків посвідчень суддів, голів судів, заступників голів судів та суддів у відставці:

бланки посвідчень для апеляційних судів мають серію АЗ та п'ятизначну нумерацію від 00001 до 99999;

На підставі наведеного, якщо  особа є суддею, то  повинен бути виданий Указ президента України про її призначення суддею строком на 5 років або прийнята постанову ВР України про її обрання суддею безстроково. Ця особа повинна скласти присягу і підписати текст присяги судді, який зберігається в суді. На підтвердження повноважень ця особа повинна мати посвідчення судді встановленого зразка, яке підписане президентом України або головою ВР України.

Текст присяги підписується суддею і зберігається в його суддівському досьє.       Відповідно до ст .6 Конституції України – суддя є посадовою особою органу державної влади. Відповідно до ст. 5, 13, 17 , 19, 22 Конститтуції, громадянин несе відповідальність за безпеку Держави і має право та обов’язок перевірити особу судді в тому числі.   ЗУ «Про доступ до публічної інформації» визначено: Стаття 10-1. Публічна інформація у формі відкритих даних… 3. Публічна інформація, що містить персональні дані фізичної особи, оприлюднюється та надається на запит у формі відкритих даних у разі додержання однієї з таких умов: 3) надання чи оприлюднення такої інформації передбачено законом; 4) обмеження доступу до такої інформації (віднесення її до інформації з обмеженим доступом) заборонено законом. Суддя є публічною особою, як представник органу державної влади, отже  інформація про нього не може бути віднесена до інформації з закритим доступом, в тому числі посвідчення та присяга судді. ЗУ «Про запобігання корупції» ст.21- дає право гпромадянину перевірити осіб, які підпадають під дію цього закону та містить визначення осіб, які є публічними особами і інформація про них не може бути закритою. Стаття 3. Суб’єкти, на яких поширюється дія цього Закону: 1) особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування: г) судді…» . З вищевказаних законних підстав, суддя на вимогу громадянина повинен посвідчити власну особу.

Якщо  якщо відсутнє посвідчення судді, текст присяги, інші передбачені Конституцією і законом ознаки судді і суду утвореного законом, особа вважається такою, що не має права приймати рішення іменем України .

Відсутність навіть одного з цих документів або відмова їх пред'явити є підставою для недовіри і відводу такої особи від розгляду справи як такої, що не має статусу судді і документів , що підтверджують наявність такого статусу та права здійснювати судочинство від імені України, не є судом утвореним законом.

Для підтвердження повноважень  судді, враховуючи Бангалорські принципи поведінки судді,  ч.1 ст.6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод 1950 року, міжнародне та національне наведене законодавство, Рішення Конституційного суду України та  рішення ЄСПЛ.

Наприклад  у справі «Бочан проти України» від 03.05.2007 р. (заява № 7577/02) зазначив, що «безсторонність,  в  сенсі  п.  1 статті 6, має визначатися відповідно до суб'єктивного критерію, на підставі особистих переконань та поведінки конкретного судді у конкретній справі - тобто, жоден з членів суду не має проявляти будь-якої особистої прихильності або упередження, та об'єктивного критерію - тобто, чи були у судді достатні гарантії для того, щоб виключити будь-які легітимні сумніви з цього приводу. Відповідно до об'єктивного критерію має бути визначено, чи наявні факти, що можуть бути перевірені, які породжують сумніви щодо відсутності безсторонності судів. У цьому зв'язку навіть зовнішні ознаки мають певне значення. Ключовим питанням є питання довіри, яку суди в демократичному суспільстві мають вселяти суспільству і, перш за все, сторонам у процесі».

Відповідно до Загальної декларації прав людини , всі люди є  рівні перед законом і мають право, без будь-якої різниці, на рівний їх захист законом. Усі люди мають право на рівний захист від якої б то не було дискримінації, що порушує цю Декларацію, і від якого б то не було підбурювання до такої дискримінації (ст. 7).

У справі «Олександр Волков проти України» від  09.01.2013 р. (заява № 21722/11) суд дійшов висновку про те, що: «між суб’єктивною та об'єктивною безсторонністю не існує беззаперечного розмежування, оскільки поведінка судді не тільки може викликати об’єктивні побоювання щодо його безсторонності з точки зору стороннього спостерігача (об’єктивний критерій), а й може бути пов’язана з питанням його або її особистих переконань (суб'єктивний критерій). Отже, у деяких випадках, коли докази для спростування презумпції суб’єктивної  безсторонності  судді отримати складно, додаткову гарантію надасть вимога об’єктивної безсторонності».           

 З вищенаведених підстав хочу для себе, як людини і громадянина, отримати докази та гарантії безсторонності та дієздатності судді  Яценко Наталії Георгіївни                 

                                   Прошу :

 1. Надати завірену належним чином фотокопію оригіналу посвідчення судді, яким підтверджуються повноваження судді Яценко Наталії Георгіївни;

2. Надати завірену належним чином фотокопію оригіналу Присяги судді, складеної Українському народові суддею ЯЦЕНКО НАТАЛІЄЮ ГЕОРГІЇВНОЮ;

3.  Надати завірені належним чином відомості стосовно наявності або відсутності ідентифікаційного коду та біометричних документів (внутрішнього та закордонного паспорта, ID-картки) судді Яценко Наталії Георгіївни;

4.    Надати завірені належним чином достовірні відомості щодо складання другої присяги і надання акредитації ВАR-гільдією Яценко Наталії Георгіївні;

5.   Надати завірену належним чином фотокопію (засвідчену гербовою печаткою із зображенням Державного Герба України, встановленого статтею 20. Конституції України) Подання Вищої ради правосуддя до Президента України про призначення вперше на посаду Яценко Наталії Георгіївни;

6.  Надати завірену належним чином фотокопію з оригіналу (засвідчену гербовою печаткою із зображенням Державного Герба України встановленого статтею 20. Конституції України) Указу Президента України від 7 липня 2020 року № 268/2020 «Про призначення суддів», яким Яценко Наталію Георгіївну було призначено вперше, у місцевий загальний суд на посаду судді вже ліквідованої установи/юридичної особи з назвою «ОХТИРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ» (код ЄДРПОУ: 26440802; код КВЕД: 84.23);

7.  Надати завірені належним чином відомості, про наявність повноважень (правосуб’єктності - правоздатності, дієздатності, деліктоздатності) щодо здійснення правосуддя, на момент запитування відповідної інформації, у судді установи з назвою «ОХТИРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ» (код ЄДРПОУ: 26440802; код КВЕД: 84.23) - Яценко Наталії Георгіївни;

8.   Надати завірені належним чином копії Сертифікату та відомостей з передостанніми і останніми результатами проходження відповідної підготовки у Національній школі суддів України, а також відомості Вищої кваліфікаційної комісії суддів України щодо результатів проходження останнього кваліфікаційного іспиту суддею установи з назвою «ОХТИРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ» (код ЄДРПОУ: 26440802; код КВЕД: 84.23) Яценко Наталії Георгіївни;

9.   Надати завірені належним чином відомості заповненої Декларації про доходи (за попередній рік) судді установи з назвою «ОХТИРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ» (код ЄДРПОУ: 26440802; код КВЕД: 84.23) - Яценко Наталії Георгіївни;

10.   Надати завірені належним чином відомості про всі дисциплінарні стягнення (погашені/непогашені) які коли-небудь застосовувалися по відношенню до судді Яценко Наталії Георгіївни;

11.   Надати завірені належним чином відомості стосовно інвентарного номеру суддівської мантії і нагрудного знаку судді Яценко Наталії Георгіївни;

12.  Надати завірену належним чином копію (з підписами підписантів/сторін) трудового договору/контракту з основного місця роботи ТУ ДСА України в Сумській області, підписаного суддєю Яценко Наталією Георгіївною;

13.  Надати завірений належним чином витяг з трудової книжки щодо підтвердження постійного місця роботи професійного судді Яценко Наталії Георгіївни;

14.  Надати завірений належним чином витяг з відомостей про отримання заробітної плати судді - Яценко Наталії Георгіївни (обов’язково для судді, яка вказавши, що 1 800 грн. зарплати в місяць є стабільним доходом, тому я мушу їй платити за доступ до суду судовий збір, повернула мені Позовну заяву  унеможливила мені доступ до суду для захисту прав,  ще і познущалася при цьому) ;

15.  Надати завірену належним чином копію з оригіналу (за підписами підписантів/сторін) Довіреності Яценко Наталії Георгіївни, виданої керівником юридичної особи суб’єкта господарювання - установи з назвою «ОХТИРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ» (код ЄДРПОУ: 26440802; код КВЕД: 84.23) на представництво зазначеної установи, в судових засіданнях;

16.  Надати засвідчені належним чином відомості про види заохочення, виплату грошових премій, нагород державними нагородами, спеціальними званнями відносно судді Яценко Наталії Георгіївни;

17.  Надати завірені належним чином відомості відносно відпусток та лікарняних в яких перебува(ла)в суддя Яценко Наталія Георгіївна, за минулий рік;

18.     Надати завірені належним чином відомості щодо кількості постановлених/винесених ухвал/постанов/рішень «Іменем України» та окремо – без «Іменем України»(якщо такі були), суддею Яценко Наталією Георгіївною, за весь час перебування на відповідній посаді;

19. Надати відомості щодо кількості та перелік судових рішень, винесених у справах,  де я була учаснком (стороною провадження);

20. Надати точні відомості – чи утворено в місті Охтирка Охтирський окружний суд з кодом ЄДРПОУ: 42478361, чи оформлена суддя Яценко Наталія Георгіївна суддею Охтирського окружного суду, вказати, чи отримує суддя Яценко Наталія Георгіївна будь-які нарахування (доходи) в Охтирському окружному суді, якщо так, вказати їх перелік та щомісячні фактичні суми за весь період оплат

21. Надати завірену належним чином копію відповідного указу або розпорядження Президента України про призначення дати і часу проведення урочистостей з нагоди складання присяги Яценко Наталії Георгіївни, безпосередньо перед Президентом України;

22. Надати фотокопію  фотокартки із зображенням моменту складання присяги Українському народу перед Президентом України Яценко Наталії Георгіївни;

23. Надати фотокопію фотокартки із зображенням моменту вручення Президентом України суддівського посвідчення Яценко Наталії Георгіївни;

24. Надати вичерпну відповідь, на підставі якого чинного законодавства діяла суддя Яценко Н.Г., забороняючи людині спочатку вхід в суд, а потім і вхід в зал суду 6 травня 2021 року і яким законом керувалася, відмовившись безпідставно проводити судове засідання , призначене нею на 15:00 год., що має істотне значення для відкритості суду та справедливого і безстороннього здійснення правосуддя в Україні.

 

 Відповідь надати особисто, протягом 48 годин, (так як стосується готової інформації і не потребує додаткового вивчення) у повному обсязі, у хронологічній послідовності відповідно до вищевикладених пунктів прохальної частини запиту, у письмовому (паперовому) вигляді.

   У випадку, якщо з якихось причин не можливо надати відповідь – письмово вказати причину, або перенаправити запит за належністю, відповідно до вимог Закону «Про доступ до публічної інформації», до розпорядника відповідної інформації.

      Право трактування змісту належить автору.


1 коментар:

  1. Это наша Наташа) она огонь... Спасибо "Багнет Нации" за деятельность!

    ВідповістиВидалити

Правові гіпотези БАР-гільдії

- Юридична особа публічного права створюється розпорядчим актом Президента України, органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим або органу місцевого самоврядування. Стаття 81. Цивільного кодексу України -