- Український народ як носій суверенітету і єдине джерело влади може реалізувати своє право визначати конституційний лад в Україні шляхом прийняття Конституції України на всеукраїнському референдумі - з Рішення КСУ № 6-рп/2005 від 05.10.2005. Умисне невиконання службовою особою рішення ЄСПЛ, рішення КСУ та умисне недодержання нею висновку КСУ - карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років – ч. 4 ст. 382 КК України -

пʼятницю, 26 червня 2020 р.

На вас складають протокол про порушення карантину. Хто, складає?


   В попередньому матеріалі з даного циклу публікацій (На вас складають протокол про порушення карантину. Що робити?), ми надавали методично-практичні поради, а також оприлюднювали копії документів, які варто застосовувати і долучити, якщо на вас складається відповідний протокол. Обставини значення, не мають. Має значення - фіксація на відео і документи, які потім використовуватимуться в суді.

   Отже, після складання на вас протоколу про адміністративне правопорушення, вашого з ним (протоколом) ретельного, детального ознайомлення і підписання, із долученням додатку у вигляді копій, пропонуєте представникам правоохоронних органів залишатись на місці до приїзду слідчо-оперативної групи (СОГ), для охорони місця злочину і забезпечення збереження відповідних доказів, на підтвердження скоєння злочину. СОГ викликаєте самостійно, або просите посприяти в тому правоохоронців.
   По приїзду слідчо-оперативної групи, доброзичливо усміхнені, під повну відеофіксацію згідно статті 34 Конституції України, зафіксував ідентифікаційні відомості про поліцейських СОГ (П.І.Б., №№ посвідчень і жетонів можна проговорити на відео), ВИ МАЄТЕ ПРАВО


   По-перше: виключно слідчому/прокурору, повідомити в порядку статті 214 КПК України про кримінальне правопорушення/злочин скоєне по відношенню до Вас з боку правоохоронців та вимагати, в першу чергу, складання протоколу огляду місця події (це єдина слідчо-оперативна дія до внесення відомостей в ЄРДР). Після складання і повної фіксації в протоколі всіх формальностей і «дієвих осіб», протокол підписується двома понятими, а правоохоронців, які складали на Вас адмінпротокол, можна відпускати.
   По-друге: вимагаєте складання слідчим (з Ваших слів) заяви про кримінальний злочин, в порядку статті 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень). Ознайомлюєтесь. Підписуєте. Якщо слідчий «дуркує» - оформлюєте скаргу на 102. Якщо слідчий «бикує» - викликаєте іншу слідчо-оперативну групу та оформлюєте скаргу на попередню.
   По-третє: на підставі складеної заяви про кримінальний злочин, вимагаєте складання слідчим протоколу про прийняття заяви про кримінальний злочин. В протоколі коротко зазначаєте зміст події та обов’язково суму завданої Вам моральної і матеріальної шкоди, неправомірними діями. Ознайомлюєтесь. Підписуєте. До протоколу додаєте копії документів (опубліковані нижче) та зазначаєте, що:
1)   Міністерство внутрішніх справ України (фактично МВС УРСР) не утворено відповідно до чинної Конституції України (відповідним законом про утворення), оформлено на ідентифікаційний код фізичної особи (керівника), зареєстровано як самостійна юридична особа приватного права (приватна установа), має свій код ЄДРПОУ (код суб’єкта господарювання), свій КВЕД (код економічної діяльності), а також DUNS-номер в іноземному реєстрі UPIK;
2)   Національна поліція України не утворено відповідно до чинної Конституції України (відповідним законом про утворення), оформлено на ідентифікаційний код фізичної особи (керівника), зареєстровано як самостійна юридична особа приватного права (приватна установа), має свій код ЄДРПОУ (код суб’єкта господарювання), свій КВЕД (код економічної діяльності), а також DUNS-номер в іноземному реєстрі UPIK;
3)   Департамент патрульної поліції не має визначеної юрисдикції, не утворений відповідно до чинної Конституції України (без затверджених законом державних символів, встановлених статтею 20 КУ), оформлений на ідентифікаційний код фізичної особи (керівника), зареєстровано як самостійна юридична особа приватного права (приватна установа), має свій код ЄДРПОУ (код суб’єкта господарювання), свій КВЕД (код економічної діяльності), а також DUNS-номер в іноземному реєстрі UPIK;
4)   Головне управління Національної поліції в Дніпропетровській області (для дніпрян) не утворено відповідно до чинної Конституції України (відповідним законом про утворення), оформлено на ідентифікаційний код фізичної особи (керівника), зареєстровано як самостійна юридична особа приватного права (приватна установа), має свій код ЄДРПОУ (код суб’єкта господарювання), свій КВЕД (код економічної діяльності), а також DUNS-номер в іноземному реєстрі UPIK.  
   По-четверте: після складання протоколу, вимагайте від слідчого вручення пам’ятки про права і обов’язки потерпілого (ч. 2 ст. 55 КПК України), а також документ (ЖЄО/ЄО), що підтверджує прийняття і реєстрацію заяви під протокол з додатком (п. 1 ч. 2 ст. 60 КПК України).
   По-пяте: наступного дня, по закінченню 24-х годин, у відділку поліції Вам повинні надати витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) на виконання ч. 1 ст. 214 КПК України. Якщо цього не сталось, звертаєтесь до слідчого судді відповідного суду, та оскаржуєте бездіяльність слідчого, з вимогою зобов’язання внесення Вашої заяви до ЄРДР.
   Алгоритм подальших дій буде опубліковано в наступних матеріалах.        

Нормами права по фейковому карантину

Підняли з архіву: ЗУ «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення»

Підняли з архіву: ЗУ «Про правовий режим надзвичайного стану»

В деталях про незаконність введення карантину в Україні

Чи законно був введений карантин?

Багнет Нації: підводимо риску щодо першої хвилі штучного карантину – матеріали для суду

Анонс другої хвилі «жорстокого» карантину, в контексті гібридного геноциду


Фінансову підтримку діяльності громадського об’єднання ГО «Багнет Нації» можна здійснити переказом на картку ПриватБанку № 5168 7427 1422 2175 на ім’я Сергій Філіпенко. Дякуємо за Ваш вагомий внесок у відновлення конституційного устрою України!



Немає коментарів:

Дописати коментар

Правові гіпотези БАР-гільдії

- Юридична особа публічного права створюється розпорядчим актом Президента України, органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим або органу місцевого самоврядування. Стаття 81. Цивільного кодексу України -